You are here

VIDEOTON TS 3343

21 posts / 0 new
Last post
pihe
pihe picture
*****

:help: Tisztel fórumozók.Kedves anyósom tv-je beadta az unalmast.Kevés gyakorlatom van atelevízió javításban,ezért kérném a segítségeteket. Némi feltárás után eggy biztosíték és a BU508DR cseréje után elidult a TV.Eggy kis hiba benne az hogy a kép nem középen van vízszintes irányban,hanem kicsit balra,így a jobb oldalon van kb 5cmes fekete csík a bal oldalból viszont pont ennyi hiányzik.Lehet hogy esetleg a BU508DR helyett beépített BU508A okozza az eltérést?

Comments
exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusztok!
A címbeli készülék elméletileg Thomson lapra van szerelve, és Rovex kezelő egységgel. A TS3343 megfelel a WT621 Waltham jelzésnek.Ugyan ezen a lapra épült a TS 3341 (WT821) TS 3342(WT620)A képcső méretében, és típusában tértek el egymástól.
Üdv:
exGelkás

0

purke
purke picture

Szia!
Ebben tokeletessen igazad van,csak ki gyartotta azokat a shasszeket thomson vagy telefunken? a normende,ferguson,saba is ugyan azt a shaszekat hasznalta 71X kesobb IccXX,en ugy tudom hogy az osszes telefunken kiveve az iCC19 es Icc20-at az utobbiak thomson, 71X shasszet nem lattam meg thomsonban :hmmm: lehet hogy tevedek, nezzen mar utanna valaki :bow:
a 90 evekben mi telefunken shasszenak vezettuk oket,lehet hogy tevessen :help:
udv purke

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz purke!
Ahogy mondod, nagyon népszerű alaplap volt, és sok készülékben visszaköszönt. Szinte teljesen felsoroltad a felhasználókat.
Ezeket a készülékeket, a Waltham-ban aposztrofálták Thomson lapnak.(13 évig nekik dolgoztam) A cég nem gyártott készülékeket, csak forgalmazott, mint a Quelle az Univerzumot. A készülékek a Videotonban gyártódtak, és kapták a WT típusjelzést, valamint ennek a cégnek az egyik "terméke" a volt Elektronika C430 P-S dekóderrel szerelt nyugati exportra szánt készülék is.
Ma már történelem.
Üdv:
exGelkás

0

purke
purke picture

Szia!
Koszi az infot,meg csak abban nyugtass meg hogy a tjuner-kf ugyan ugy nez ki csak mas ic ket hasznaltak a telefunken-thomson es a waltham,
habar holnap bemegyek a szervizbe is megnezem csak addig lehet hogy kifurja a kivancsisag az oldalamat(ha mar feljott a tema) :hmmm:
udv purke

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz purke!
Bár a lábkiosztása a modulnak azonos volt, valóban kapcsolástechnikailag voltak eltérések. A WT-ben egy FET-s tuner rész volt, hozzácsapva egy TDA4437, és egy TBA120U IC. Ugyan ekkor megtalálható a TDA2460, és TDA4429T-vel szerelt modul is.
Üdv:
exGelkás

0

purke
purke picture

Szia exGelkas!
Akkor jol emlekeztem,koszi.
van egy sorod (ket pontot rakjal az o-k ra, mert igy mast jelent) :beer:
udv purke

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz purke!
:beer: Egészségedre!
Üdv:
exGelkás

0

george
george picture

szia hatul vanak trimerek meksoknak patogni ha nemegy a regulacio rosz a tea 2029

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Ez Waltham, ha jól rémlik.

0

purke
purke picture

Sziasztok!
Akkor ez valoszinu telefunken 716 shassze,kulonbseg csak ha jol emlegszem a kf ic ben van. ezekre jellemzo a rossz trimerek, en azokat neznem eloszor at, a TEA2029 meg nekem nem volt hogy ilyen hibat csinaljon,ez vagy trimer vagy valami apro alkatrsz a TEA koriben,
udv purke

0

purke
purke picture

Szia!
BU508D(dioda)R(47ohm ellenellas)
Cinezz hatulrol a panelra BY299,BY399 vagy valami hasonlot a bu labaira
Collektor-Katod,
Emiter-Anod
estleg B-E koze meg egy 47omos ellenallast de nem fontos,az nelkul mukodik
megirna nekem valaki hogy ez milyen shassze(telefunken) vagy valami mas? :help:
udv:purke

0

stomi
stomi picture

0

purke
purke picture

Szia Stomi!
Koszi,nalatok meg ugylatszik hogy megy ez model alapjan,de mi itt szerbiaban mar nem igy csinaljuk,meg a nyugati tv ket lehet de a keletrol behozottakat nem,csak kizarolag shassze alapjan azonositsuk oket(crown,shov,vox,vovdigital,vivax guart,guadro,stb) ugyan az a model harom fajta shasszeval fut!!! ha nem shassze alapjan kersz segitseget akkor nem is segitenek, a minimum az hogy egy nehany fontos alkatreszt magadsz ha nem tudog a shasszet(mcu,tap,vertikalis,tjuner stb)meg a dampokat(eepromtartalom) is shassze alapjan taroljuk,vagy mindketto, de shassze a mervado.
Bocsi hogy ezzel farasztottalak benneteket de nalunk ez van.
udv purke

0

stomi
stomi picture

Szia Purke!
Az a baj ezekkel a régebbi hazai Videoton és Orion gépekkel, hogy sehol nem tüntették fel a sasszi számát és így esélyünk sincs az alapján beazonosítani.
A mostani gépeknél kizárólag sasszi alapján keresek, mert mint ahogy írtad rengeteg néven fut ugyanaz az alaplap.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv purke!

Ez most jelen esetben azért van így, mert ez hazai, Videoton készülék, sok forgalomba került, minden (nem pályakezdő) műszerész ismeri itt Magyarországon. Sok variáció nem volt annakidején. Először a 70-es évek végén a csöves (TS3202 Munkácsy Color, TS3208 Color Star (ez utóbbi nagyrészt szovjet belsővel), majd a 80-as években a modul korszak (nagyjából ua. volt a felépítése az össz vidinek és (magyar) orionnak, időnként újabb IC-k kerültek bele), aztán jöttek a Thomson ICC5,és Waltham, ill. Rovex sasszis Videotonok.

0

purke
purke picture

apropo a legujabb waltham 11ak30
udv purke

0

purke
purke picture

Sziasztok!
Azert is kerdeztem rogton hogy telefunken-e,nalunk is megjelent 89-90 ben a waltham, es telefunken shasszera hasonlitott meghozza a 716 ra a 718 is ugyan az kiveve a procit az mar nem mda memoriaval volt es osd-s, de ahogy meg irtam ha pl 1-2 fontos alkatresz felvan tuntetve mint pl TEA2029 mindjart konnyebb, na mostmar varjuk meg a kolegat hogy mire haladt vele?
Azt meg a BU rol azert irtam mert amint latom rngeteg kezdo van a forumon(az nem baj) akinek tudunk segitunk , en is voltam valaha kezdo, es tudom hogy milyen...
meg egyszer lehet hogy a PN atmenetet is valakinek megkell magyarazni(azert remellem hogy olyan nem lessz), na jo
udv:purke

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Nem mindegy, hogy 508A, vagy 508DR!

A D-sek tartalmaznak egy C-E közé kapcsolt diódát!

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz K25zetor!
Azért hiányolja azt a diódát a készülék, érdemes a "D"-t beépíteni. Sok esetben, dióda nélküli elég szépen tud melegedni is, ami nem szerencsés.
Üdv:
exGelkás

0

K25zetor
K25zetor picture

Kedves Fórumozó Barátaim.Közlöm hogy a műtét sikerült a beteg meggyógyult segítségetekkel.A BU508 mellé beépített BY dióda és az ellenállás pótlásáva helyre állt minden.Végül is az én gyakorlatlanságom volt az oka,de ti segíttetek.Mindenkinek köszönöm.

0

Sponsored links