You are here

kenyérsütő

20 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv mindenkinek
Van egy elég sokat használt kenyérsütőnk. Igen belesek vagyunk de cingárak.
A sütőforma üstben van két tengely ami a lapátokat hajtja. Az egyik tömítése néha kissé megszorul recseg ha megtekerem. Utána már megy rendesen. Asszony szépen elmossa de az idő vasfoga. Szóval lehet e ezt a tömítést cserélni vagy komplett üst csere. Orczinál elég drága egy komplett fazék. Szóval használni míg megy és utána gépcsere, vagy van valami jó ötlet. Gondoltam valamiféle kenőanyagra, de a növényi zsírok nem szeretik a 200Cfokot az ásványolaj meg ugye a hasikának nem jó.
Ötletket előre is köszi Laci

Comments
perlaci
perlaci picture

Üdv az Uraknak!
Sajnos nem adnak hozzá se csavart se szegecset. De miért is adnának. Ha a szegecset kifúrni megsérül a teflonozás és a kenyér odasül. Itt akadtam el.
Laci

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Laci!

Ez a szimmering csak egy "gumigyűrű, vagy van benne valami fémváz, vagy kívül egy fám tok? :?:
Magyarul összenyomható-e, mert igen akkor a tengely kivétele után ki lehet piszkálni a rosszat és be lehet préselni, illeszteni az újat.

Üdv: Laci

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Laci!

Most látom, hogy a tengelyen van valami zéger, ami miatt nem jön ki, és ha jól értelmezem a lentebb írtakat, akkor ez a két tömítés között van. Ez a zéger egy sima acéldrót gyűrű? :?:

Üdv: Laci

0

perlaci
perlaci picture

Üdv az Uraknak!
Majdnem jól láttad. A tömítésben valóban van egy zéger, ami szerintem szétvágná a gumit amikor bepaszíroznám a perselybe az egészet. Továbbá van a szimering tetején egy teflongyűrű ami az üstre ráfekszik ez nem tudom hogyan viselné a tortúrát. Megpróbálom a rossz üstből kiszedni a tömítést és visszarakni miként viselkedik.
Laci

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Laci!

Ha a zéger egy C alakú drótgyűrű, akkor simán be kellene menni neki. Esetleg egy kis síkosítás (PL étolaj, zsír, vaj), ami nem káros az egészségre. :oke:
Ha a zéger egy lemezből kisajtolt profil, akkor már baj van! :hmmm:
Ez utóbbi esetben lehet az a megoldás, hogy beteszed az első tömítést a helyére, majd a zégert, végül a másik tömítést. Összeszerelésnél a tengely helyén-mellett valami spéci, kicsi, vékony zégerfogóval (Pl videóknál használatos) benyúlva szétnyitod a zégert, és úgy teszed be a tengelyt. Ez csak akkor kivitelezhető, ha a tengely és a szimeringház között van 1,5-2 mm hely, ahol befér a fogó. A guminak annyit engedni kellene, hogy a tengely és ez a kis fogó elférjen addig egymás mellett!
Nem tudom érthető volt-e az elképzelés és a leírásom?

Üdv: Laci

0

city217
city217 picture

Szia.
Teljesen érthető, de én már az elején elvesztettem a fonalat. Most mi van, Nem sütnek a pékek, nem lesz friss kenyér? ...azta. :) Nem lehet kapni ehhez a szerkezethez bizbantyút?
Csak viccc! Olvasom és egyre homályosabb a dolog. Azért éhen ugye nem halunk?! :)
Üdv József ..na nem Ferenc J.

0

perlaci
perlaci picture

Üdv az Uraknak!
Böngésztem az Orzy oldalát és találtam üsthöz való szimeringet. Csak azt nem tudom, hogyan lehet azt cserélni mikor az alsó részt ami lefogja a perselyt szegecselték.
Laci

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv:leköszörülöd a szegecset,berakod, rézcsavarral vagy aluszegeccsel rögzíted.

Bálint

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Sziasztok!

A rézcsavar nem igazán jó ötlet, mert oxidálódik, és a mosogató szerekkel is reakcióba léphet, aztán "bezöldül" a Laciék kenyere! :yes:

Üdv: Laci

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv:a réz csavarok általában krómozottak, a vas pedig horganyzott.

Bálint

0

perlaci
perlaci picture

Üdv Urak
Az biztos, hogy teflon a tömítés. De úgy látom nem kiszedhető a tengely. Volt egy nagyon hasonló ócska üstöm amiben méretben ekkorák az alkatrészek. Megpróbáltam szétszedni. A tengelyről lejön a zéger és a hajtást átadó lap de a tengelyt amikor kiütöttem van egy másik zéger ami a tömítésen belül pozícionál. Na emiatt viszont visszafelé nem lehetne berakni a tengelyt, és valószínű mivel amit szétszedtem abban is az a belső gyűrű volt eloxidálódva a mienknél is ez rághat. A tömítés még kívülről jó állapotú és nem ereszt át így a belsejében lehet még csak zűr ezért gondoltam valamiféle kenésre. Egyáltalán cserélhetők ezek vagy csak komplett üst létezik?
Laci

0

varadi
varadi picture

ŰDV perlaci.
A tavaly a Quelle nagytakaritást végzett....elég sok mindent hoztam el,... kétszer fordúltam egy Fordmondeo kombival....többek közt kenyérsűtőt.....de mindegyikből eltávolitották a tartályokat.....igy elvileg engem is érdekelne honnan lehet ilyen edényekhez hozzájútni...mennyiért....
vagy még az is lehet, hogy igy edény nélkűl űzletelem el valakivel.
Űdv varadi

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Egy helyet tudok ahol komplett üst van ez az Orcy alkatrészes. Típus alapján keresgélhetsz itt. http://www.orczy.com/
De hátha tud valaki olcsóbb forrást.
Laci

1

Szadista
Szadista picture

Üdv Laci

Normál teflon szalaggal pótold a tömítést vagy vékony teflon lap-ból vágjál bele másikat.(én inkább a teflon szalagra voksolok és nem is egy vagyon).

0

pumi
pumi picture

Nekem is van ilyenem, csak egy lapátos. Én a konvektor szigetelő zsinórral pótoltam a tömítést és azóta/kb 1 éve /megy:-)

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia pumi!
Nem tudom egyre gondolunk-e? :?: :?: :?:
Én az azbeszt zsinórra gondolok.
Az egy kenyérsütőbe meredekebb elgondolás, a kőolajszármazékoktól is!
Akkor mán inkább a kocsikenőcs :rohog:
Ha Te esetleg a teflon zsinórra gondolsz, az használhatóbb, csal kérdés, hogy Laci hozzátud-e jutni ilyesmihez.
Üdv Tibi.

0

pumi
pumi picture

Kicsit megkésve:-)
NEM azbeszt!!!!!!

Ez már spec. zsinór, olyan mint a teflon.
Egyébként én próbáltam cserélni egy másik üstön, vagyis lefúrni a csapágyházat, ..reménytelen...

0

nagypapi
nagypapi picture

Sziasztok!
Ha már recseg,szorul az egyik tengely akkor azt cserélni kéne/tengely,csapágy,szimering/,belefolyt a lisztes lé a szimering átengedett.A csapágyba sült anyag a betekerés után elporlik,s mint a csiszolópor kikoptatta az egészet.Lógó tengely mellett az új szimering újból hamar tönkremegy!!!!! Ha szegecselni akarsz,létezik gyári teflonos szegecs.A barátoméknál a "SEC KFT-nél a HAUSER tipusu gépeknek szinte minden van.

0

perlaci
perlaci picture

Üdv az Uraknak!
No nagypapi akkor te vagy a mi emberünk !
Házi feladat !
Barátodat meginterjúvolni szoktak e egyáltalán effélét cserélni és ha igen mi módon.
A gondom a felső teflon lapka miatt van azt ugye a fazék és az alatta lévő öntvény közé rakták, ebből következően szét kell szedni teljesen. Na most a kérdés a teflonos szegecs mennyire örül a kopácsolásnak. Vagy van valamiféle sajtolójuk ami ezt megteszi? Egyáltalán érdemes ezzel bíbelődni vagy új edény. Mert két szimering meg két szegecs zégerek az annyi mint egy új fazék?
Köszi Laci

0

Sponsored links