You are here

kenyérsütő

20 posts / 0 new
Last post
perlaci

Üdv mindenkinek
Van egy elég sokat használt kenyérsütőnk. Igen belesek vagyunk de cingárak.
A sütőforma üstben van két tengely ami a lapátokat hajtja. Az egyik tömítése néha kissé megszorul recseg ha megtekerem. Utána már megy rendesen. Asszony szépen elmossa de az idő vasfoga. Szóval lehet e ezt a tömítést cserélni vagy komplett üst csere. Orczinál elég drága egy komplett fazék. Szóval használni míg megy és utána gépcsere, vagy van valami jó ötlet. Gondoltam valamiféle kenőanyagra, de a növényi zsírok nem szeretik a 200Cfokot az ásványolaj meg ugye a hasikának nem jó.
Ötletket előre is köszi Laci

Comments
perlaci

Üdv az Uraknak!
Sajnos nem adnak hozzá se csavart se szegecset. De miért is adnának. Ha a szegecset kifúrni megsérül a teflonozás és a kenyér odasül. Itt akadtam el.
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Buhera01
Buhera01's picture

Szia Laci!

Ez a szimmering csak egy "gumigyűrű, vagy van benne valami fémváz, vagy kívül egy fám tok? :?:
Magyarul összenyomható-e, mert igen akkor a tengely kivétele után ki lehet piszkálni a rosszat és be lehet préselni, illeszteni az újat.

Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Buhera01
Buhera01's picture

Szia Laci!

Most látom, hogy a tengelyen van valami zéger, ami miatt nem jön ki, és ha jól értelmezem a lentebb írtakat, akkor ez a két tömítés között van. Ez a zéger egy sima acéldrót gyűrű? :?:

Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

perlaci

Üdv az Uraknak!
Majdnem jól láttad. A tömítésben valóban van egy zéger, ami szerintem szétvágná a gumit amikor bepaszíroznám a perselybe az egészet. Továbbá van a szimering tetején egy teflongyűrű ami az üstre ráfekszik ez nem tudom hogyan viselné a tortúrát. Megpróbálom a rossz üstből kiszedni a tömítést és visszarakni miként viselkedik.
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Buhera01
Buhera01's picture

Szia Laci!

Ha a zéger egy C alakú drótgyűrű, akkor simán be kellene menni neki. Esetleg egy kis síkosítás (PL étolaj, zsír, vaj), ami nem káros az egészségre. :oke:
Ha a zéger egy lemezből kisajtolt profil, akkor már baj van! :hmmm:
Ez utóbbi esetben lehet az a megoldás, hogy beteszed az első tömítést a helyére, majd a zégert, végül a másik tömítést. Összeszerelésnél a tengely helyén-mellett valami spéci, kicsi, vékony zégerfogóval (Pl videóknál használatos) benyúlva szétnyitod a zégert, és úgy teszed be a tengelyt. Ez csak akkor kivitelezhető, ha a tengely és a szimeringház között van 1,5-2 mm hely, ahol befér a fogó. A guminak annyit engedni kellene, hogy a tengely és ez a kis fogó elférjen addig egymás mellett!
Nem tudom érthető volt-e az elképzelés és a leírásom?

Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Szia.
Teljesen érthető, de én már az elején elvesztettem a fonalat. Most mi van, Nem sütnek a pékek, nem lesz friss kenyér? ...azta. :) Nem lehet kapni ehhez a szerkezethez bizbantyút?
Csak viccc! Olvasom és egyre homályosabb a dolog. Azért éhen ugye nem halunk?! :)
Üdv József ..na nem Ferenc J.

0

Vote up!

You voted ‘up’

perlaci

Üdv az Uraknak!
Böngésztem az Orzy oldalát és találtam üsthöz való szimeringet. Csak azt nem tudom, hogyan lehet azt cserélni mikor az alsó részt ami lefogja a perselyt szegecselték.
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

üdv:leköszörülöd a szegecset,berakod, rézcsavarral vagy aluszegeccsel rögzíted.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Buhera01
Buhera01's picture

Sziasztok!

A rézcsavar nem igazán jó ötlet, mert oxidálódik, és a mosogató szerekkel is reakcióba léphet, aztán "bezöldül" a Laciék kenyere! :yes:

Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

üdv:a réz csavarok általában krómozottak, a vas pedig horganyzott.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

perlaci

Üdv Urak
Az biztos, hogy teflon a tömítés. De úgy látom nem kiszedhető a tengely. Volt egy nagyon hasonló ócska üstöm amiben méretben ekkorák az alkatrészek. Megpróbáltam szétszedni. A tengelyről lejön a zéger és a hajtást átadó lap de a tengelyt amikor kiütöttem van egy másik zéger ami a tömítésen belül pozícionál. Na emiatt viszont visszafelé nem lehetne berakni a tengelyt, és valószínű mivel amit szétszedtem abban is az a belső gyűrű volt eloxidálódva a mienknél is ez rághat. A tömítés még kívülről jó állapotú és nem ereszt át így a belsejében lehet még csak zűr ezért gondoltam valamiféle kenésre. Egyáltalán cserélhetők ezek vagy csak komplett üst létezik?
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

varadi

ŰDV perlaci.
A tavaly a Quelle nagytakaritást végzett....elég sok mindent hoztam el,... kétszer fordúltam egy Fordmondeo kombival....többek közt kenyérsűtőt.....de mindegyikből eltávolitották a tartályokat.....igy elvileg engem is érdekelne honnan lehet ilyen edényekhez hozzájútni...mennyiért....
vagy még az is lehet, hogy igy edény nélkűl űzletelem el valakivel.
Űdv varadi

0

Vote up!

You voted ‘up’

perlaci

Üdv!
Egy helyet tudok ahol komplett üst van ez az Orcy alkatrészes. Típus alapján keresgélhetsz itt. http://www.orczy.com/
De hátha tud valaki olcsóbb forrást.
Laci

1

Vote up!

You voted ‘up’

Szadista
Szadista's picture

Üdv Laci

Normál teflon szalaggal pótold a tömítést vagy vékony teflon lap-ból vágjál bele másikat.(én inkább a teflon szalagra voksolok és nem is egy vagyon).

0

Vote up!

You voted ‘up’

pumi

Nekem is van ilyenem, csak egy lapátos. Én a konvektor szigetelő zsinórral pótoltam a tömítést és azóta/kb 1 éve /megy:-)

0

Vote up!

You voted ‘up’

tibibalogh520
tibibalogh520's picture

Szia pumi!
Nem tudom egyre gondolunk-e? :?: :?: :?:
Én az azbeszt zsinórra gondolok.
Az egy kenyérsütőbe meredekebb elgondolás, a kőolajszármazékoktól is!
Akkor mán inkább a kocsikenőcs :rohog:
Ha Te esetleg a teflon zsinórra gondolsz, az használhatóbb, csal kérdés, hogy Laci hozzátud-e jutni ilyesmihez.
Üdv Tibi.

0

Vote up!

You voted ‘up’

pumi

Kicsit megkésve:-)
NEM azbeszt!!!!!!

Ez már spec. zsinór, olyan mint a teflon.
Egyébként én próbáltam cserélni egy másik üstön, vagyis lefúrni a csapágyházat, ..reménytelen...

0

Vote up!

You voted ‘up’

nagypapi

Sziasztok!
Ha már recseg,szorul az egyik tengely akkor azt cserélni kéne/tengely,csapágy,szimering/,belefolyt a lisztes lé a szimering átengedett.A csapágyba sült anyag a betekerés után elporlik,s mint a csiszolópor kikoptatta az egészet.Lógó tengely mellett az új szimering újból hamar tönkremegy!!!!! Ha szegecselni akarsz,létezik gyári teflonos szegecs.A barátoméknál a "SEC KFT-nél a HAUSER tipusu gépeknek szinte minden van.

0

Vote up!

You voted ‘up’

perlaci

Üdv az Uraknak!
No nagypapi akkor te vagy a mi emberünk !
Házi feladat !
Barátodat meginterjúvolni szoktak e egyáltalán effélét cserélni és ha igen mi módon.
A gondom a felső teflon lapka miatt van azt ugye a fazék és az alatta lévő öntvény közé rakták, ebből következően szét kell szedni teljesen. Na most a kérdés a teflonos szegecs mennyire örül a kopácsolásnak. Vagy van valamiféle sajtolójuk ami ezt megteszi? Egyáltalán érdemes ezzel bíbelődni vagy új edény. Mert két szimering meg két szegecs zégerek az annyi mint egy új fazék?
Köszi Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content