You are here

IR2103S helyettesíthetô-e IR2101S-el elektromos kerékpár fordulatszabályzókban ?

7 posts / 0 new
Last post
Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
Hoztak egy elektromos kerékpár fordulatszámszabályzót amiben kiégtek a MOSFET-ek, meg egyiknél a gate 10ohmos ellenállása is ebbôl következtetek hogy az egyik meghajtó IC is elhalt, IRF2103S volt benne de ennek az ára 5eur 1hónap , míg IR2101S ára 0.6eur 1hét, adatlapját nézve lábsorrend/áram/feszültség ugyanaz csak az IR2101S gyorsabb.

Próbálta már valaki helyettesíteni az IR2103S-t?

Comments
Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
Meggyôztetek, akkor inkább maradok az eredeti IR2103-nál, ha már 2db IR2103-as van ez az egy még gubancokat okozhat, majd a ret-bol áthozatom valakivel.. (.RS)

0

hwjveress
hwjveress picture

HWJ
Szia !
Megnéztem az adatlapját mind a kettőnek, az elsőben (IR2103) van holtidő késleltetés (Deadtime: 520 ns) a másikban nincs. Csak az eredeti a jó. Én inverter vezérlésnél használok hasonlót (IR2111) az is tartalmaz Dt-t és emiatt soha nem nyitnak össze FET-ek. Ha a FET-ek tönkrementek az IR vezérlőt is cserélned kell.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nagyobb probléma a bemenetek belső fel-lehúzó ellenállásai. Szerintem nem jó helyette.

Üdv: Jácint

0

Lacika69
Lacika69 picture

Szia!

Van itthon is: 300ft, egy próbát megér.

http://www.ret.hu/Page.aspx?pageid=8&code=76-02-54&mfnb=0

Üdvözlettel: Lacika

0

Joe
Joe picture

Üdv!
Gyorsabban aktivizálódik a kimenete felfutó élre. szkóppal, bemenőjel alakja alapján dönthető el hogy "összenyitja-e" a híd két ágát. (A két ág között kimeneten nem lehet egyidejű működés.) Visszafelé elindul, de a pwm nem szép szinuszt ad. Ezzel se szép a szinusz ha nem nyit össze, de működhet. (A jelalak korrigálása a programban lehetséges az összes meghajtó csere.) Az ez előbbiek ha oké egy próbát megér.
Joe
Az eredetivel jobban jársz.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:itt próbáld.(szerintem nem jó helyette)

http://www.hqelektronika.hu/hu/product/ir2103s

Bálint

0