You are here

Acer AL 1716 A lcd monitor. Kb 30 perc rendes üzem után lekapcsol

17 posts / 0 new
Last post
belfi
belfi picture

Sziasztok !

Hozzám került egy Acer AL 1716 A lcd monitor. Kb 30 perc rendes üzem után lekapcsol készenlétre.(sárga led folyamatosan világít ) Vissza kapcsolva mindig rövidebb a működési idő. Kb 10 másodperc. A csövek nem vibrálnak, szépen egyenletesen működnek.Kondik nem púposak,látszólag jók. Volt már más szerelőnél de nem tudták megcsinálni.Van valakinek valami ötlete mi lehet a baj?

Köszönettel belfi.

Comments
belfi
belfi picture

Sziasztok!
Van némi változás de a hiba nem oldódott meg. Eddig szépen működött bedobozolva , használatra kész állapotban.Leállítottam de később vissza akartam kapcsolni , de nem kapcsolt be illetve bekapcsol, de rövid idő múlva vissza áll készenlétbe . Majdnem fordítottja az előző hibának.Viszont ha kihúzom a hálózatból , majd vissza dugom , beindítva hajlandó működni, de akkor sem mindig.Nem értem mi lehet a kínja . Nem hiszem hogy aktív alkatrész lenne a hibás, azok vagy jók vagy nem , bár vannak kivételek. Túl melegedés nincs mivel hideg állapotban sem hajlandó indulni , illetve a hibát bármikor képes produkálni.Tegnap javarészt azt a monitort használtam többször ki-bekapcsolva mindvégig kb 5 óra jól működött.Megpróbálom az egész tápot újra kondizni, mert csak (már ha jól láttam) ráforrasztottak.

Ha van valakinek ötlete szívesen fogadom.
Üdv belfi!

0

belfi
belfi picture

Sziasztok!

Most hogy kicsit kevesebb levegőt kapott a gép. az inverter tranzisztorok hűtője igen csak meleg volt. Le ugyan ne állt de azt hiszem ha vissza kerül a hátulja akkor megint baj lesz. Oda nem tudok jobb hűtést betenni. Valószínűleg LED-esíteni fogom.Csak nagyon nem szeretem odáig szétszedni.
Üdv Belfi!

0

cs_laci
cs_laci picture

Szia,

Lehetséges, hogy valamelyik saját csövének a vezetékhez történő forrasztásnál van hiba, a gumi pipa alatt.Talán az LG-nek volt ilyen hibája a W1934-nél...

Üdv: Laci

0

belfi
belfi picture

Szia!
Most 6 db video kazáttán üzemel, látszólag rendben. Szerintem a csövekkel nincs baj hacsak nem érték el a kiöregedési fázist, de azt hiszem attól a monitor nem kapcsol ki készenlétre.

Üdv belfi!

0

taurus66
taurus66 picture

Szia !

Ha túlmelegszik és lekapcsol, miért nem teszteled fagyasztó spray-vel vagy hideg levegő fújással ( hajszárító ) ?
Szerintem hamarabb kitalálnád.

Üdv: Taurus66

0

belfi
belfi picture

Hali!

Most szétszedve megy ,már egy órája. Nem melegszik max 30fokra az inverter hűtője. A hajszárító nem rossz ötlet ki fogom próbálni. Észrevettem hogy ennek a típusnak kevesebb a hűtőnyílása mit más hasonló felépítésű monitornak , mivel csak DSUB csati van rajta. Lehet bővítek oda vagy 3 darab 5-öset. Csináltam egy 20x20 as hűtő bordát majd ráteszem a procira.Később még beszámolok a változásról.

Üdv belfi!

0

Cormyus
Cormyus picture

Szia!
Nálam is volt már hasonló probléma a melegedéssel.Semmiféle kondizás nem segített,feszek rendben voltak. Nálam a processzor 50 fok körül kezdett ilyesmit produkálni. Magyarul szar volt a vezérlő proci. A megoldás végül az lett hogy betettem egy kb. 5-6mm vastag proci méretű alulapot a proci és a fémház közé pasztázva szorosan,így a ház hűti a procit. Azóta (2 éve) nem jött elő a jelenség.
Üdv!

0

belfi
belfi picture

Sziasztok!

Köszi mindkettőtöknek a tanácsokat. Jelenleg egy másik monitorból kivett 17" CCFL csővel hajtom az invertereket , LCD panel nélkül.Kíváncsi vagyok hogy így mennyi ideig működik.Egyenlőre nagy hő leadást nem érzek , de még csak pár perce megy.

Üdv Belfi!
Ment egy jó ideig kb 1,5 óra de semmi hibát nem vettem észre.Most valahogy össze rakom hogy a saját csöveit hajtsa az inverter ha úgy , lekapcsol akkor lehet cső hiba.De ha nem akkor ? Egyenlőre túlmelegedésnek semmi jele, bár a burkolat nincs rajta.

0

gabicsizi
gabicsizi picture

Szia !

Az igazi teszt az amikor eredeti zárt állapotában teszteled .
Régebben jártam úgy egy Funai TV-vel hogy egészen addig jól
működött amig a hátlapját fel nem raktam . Felrakott hátlapnál
kb. fél óra múlva nem lehetett csatornát léptetni .
Processzor csere megoldotta a problémát .

Üdv. gabicsizi

0

belfi
belfi picture

Szia!

Remélem itt nem lesz olyan baj.Egyenlőre a hűtéssel próbálom kezelni a dolgot.

Üdv Belfi!

0

Kari
Kari picture
*****

Szia belfi!
Ha a höhaztartasra teszteled: csak ugyanabban a zart környezetben tudod öket összehasonlitani...
Kari

0

belfi
belfi picture

Szia!

Nem csak melegedésre , mindenre ami miatt leállhat. Most az eredeti csövekkel megy éppen fél órája , vezérlés nélkül. Semmi extrém melegedés sem a csöveknél sem a tápon. Most majd össze állítom és így ahogy van doboz nélkül rákötöm gépre.

Köszi a tanácsot.
Üdv Belfi!

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
".Kondik nem púposak,látszólag jók" Ugye ezt poénnak szántad? Az autóm is látszólag jó volt, mégis sokat kellett rá költenem mire úgy működött ahogy kell..
Én azért a jelenségből kiindulva megnézném/mérném a meghajtó panel stabilizátorait (és persze a hozzájuk kapcsolódó kondikat) is.
Üdv, Z.

0

belfi
belfi picture

Szia!

Azért nem gondoltam kondira mert előttem hivatalos szervizben volt , úgy értem hivatásos műszerésznél. Láttam hogy a kondik forrasztva voltak, csak jobban megvizsgálva derült ki hogy a kondik a rejtett részeken porosak , tehát nem voltak cserélve.Alkatrész hiánnyal adták vissza a monitort a gazdájának.(Magyarul les....ták).

Üdv Belfi!

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Vagy a táp (bármely táp) körében van rossz kondi. Vagy valamelyik IC túlmelegszik. Vagy az Inverter melegszik túl.

0

belfi
belfi picture

Hali.
Most jön a kondizás , a fentebb említettek miatt.

Üdv belfi!

0

Sponsored links