You are here

Acer AL 1716 A lcd monitor. Kb 30 perc rendes üzem után lekapcsol

17 posts / 0 new
Last post
belfi

Sziasztok !

Hozzám került egy Acer AL 1716 A lcd monitor. Kb 30 perc rendes üzem után lekapcsol készenlétre.(sárga led folyamatosan világít ) Vissza kapcsolva mindig rövidebb a működési idő. Kb 10 másodperc. A csövek nem vibrálnak, szépen egyenletesen működnek.Kondik nem púposak,látszólag jók. Volt már más szerelőnél de nem tudták megcsinálni.Van valakinek valami ötlete mi lehet a baj?

Köszönettel belfi.

Comments
belfi

Sziasztok!
Van némi változás de a hiba nem oldódott meg. Eddig szépen működött bedobozolva , használatra kész állapotban.Leállítottam de később vissza akartam kapcsolni , de nem kapcsolt be illetve bekapcsol, de rövid idő múlva vissza áll készenlétbe . Majdnem fordítottja az előző hibának.Viszont ha kihúzom a hálózatból , majd vissza dugom , beindítva hajlandó működni, de akkor sem mindig.Nem értem mi lehet a kínja . Nem hiszem hogy aktív alkatrész lenne a hibás, azok vagy jók vagy nem , bár vannak kivételek. Túl melegedés nincs mivel hideg állapotban sem hajlandó indulni , illetve a hibát bármikor képes produkálni.Tegnap javarészt azt a monitort használtam többször ki-bekapcsolva mindvégig kb 5 óra jól működött.Megpróbálom az egész tápot újra kondizni, mert csak (már ha jól láttam) ráforrasztottak.

Ha van valakinek ötlete szívesen fogadom.
Üdv belfi!

0

Vote up!

You voted ‘up’

belfi

Sziasztok!

Most hogy kicsit kevesebb levegőt kapott a gép. az inverter tranzisztorok hűtője igen csak meleg volt. Le ugyan ne állt de azt hiszem ha vissza kerül a hátulja akkor megint baj lesz. Oda nem tudok jobb hűtést betenni. Valószínűleg LED-esíteni fogom.Csak nagyon nem szeretem odáig szétszedni.
Üdv Belfi!

0

Vote up!

You voted ‘up’

cs_laci

Szia,

Lehetséges, hogy valamelyik saját csövének a vezetékhez történő forrasztásnál van hiba, a gumi pipa alatt.Talán az LG-nek volt ilyen hibája a W1934-nél...

Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

belfi

Szia!
Most 6 db video kazáttán üzemel, látszólag rendben. Szerintem a csövekkel nincs baj hacsak nem érték el a kiöregedési fázist, de azt hiszem attól a monitor nem kapcsol ki készenlétre.

Üdv belfi!

0

Vote up!

You voted ‘up’

taurus66
taurus66's picture

Szia !

Ha túlmelegszik és lekapcsol, miért nem teszteled fagyasztó spray-vel vagy hideg levegő fújással ( hajszárító ) ?
Szerintem hamarabb kitalálnád.

Üdv: Taurus66

0

Vote up!

You voted ‘up’

belfi

Hali!

Most szétszedve megy ,már egy órája. Nem melegszik max 30fokra az inverter hűtője. A hajszárító nem rossz ötlet ki fogom próbálni. Észrevettem hogy ennek a típusnak kevesebb a hűtőnyílása mit más hasonló felépítésű monitornak , mivel csak DSUB csati van rajta. Lehet bővítek oda vagy 3 darab 5-öset. Csináltam egy 20x20 as hűtő bordát majd ráteszem a procira.Később még beszámolok a változásról.

Üdv belfi!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Cormyus
Cormyus's picture

Szia!
Nálam is volt már hasonló probléma a melegedéssel.Semmiféle kondizás nem segített,feszek rendben voltak. Nálam a processzor 50 fok körül kezdett ilyesmit produkálni. Magyarul szar volt a vezérlő proci. A megoldás végül az lett hogy betettem egy kb. 5-6mm vastag proci méretű alulapot a proci és a fémház közé pasztázva szorosan,így a ház hűti a procit. Azóta (2 éve) nem jött elő a jelenség.
Üdv!

0

Vote up!

You voted ‘up’

belfi

Sziasztok!

Köszi mindkettőtöknek a tanácsokat. Jelenleg egy másik monitorból kivett 17" CCFL csővel hajtom az invertereket , LCD panel nélkül.Kíváncsi vagyok hogy így mennyi ideig működik.Egyenlőre nagy hő leadást nem érzek , de még csak pár perce megy.

Üdv Belfi!
Ment egy jó ideig kb 1,5 óra de semmi hibát nem vettem észre.Most valahogy össze rakom hogy a saját csöveit hajtsa az inverter ha úgy , lekapcsol akkor lehet cső hiba.De ha nem akkor ? Egyenlőre túlmelegedésnek semmi jele, bár a burkolat nincs rajta.

0

Vote up!

You voted ‘up’

gabicsizi

Szia !

Az igazi teszt az amikor eredeti zárt állapotában teszteled .
Régebben jártam úgy egy Funai TV-vel hogy egészen addig jól
működött amig a hátlapját fel nem raktam . Felrakott hátlapnál
kb. fél óra múlva nem lehetett csatornát léptetni .
Processzor csere megoldotta a problémát .

Üdv. gabicsizi

0

Vote up!

You voted ‘up’

belfi

Szia!

Remélem itt nem lesz olyan baj.Egyenlőre a hűtéssel próbálom kezelni a dolgot.

Üdv Belfi!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

Szia belfi!
Ha a höhaztartasra teszteled: csak ugyanabban a zart környezetben tudod öket összehasonlitani...
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

belfi

Szia!

Nem csak melegedésre , mindenre ami miatt leállhat. Most az eredeti csövekkel megy éppen fél órája , vezérlés nélkül. Semmi extrém melegedés sem a csöveknél sem a tápon. Most majd össze állítom és így ahogy van doboz nélkül rákötöm gépre.

Köszi a tanácsot.
Üdv Belfi!

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
".Kondik nem púposak,látszólag jók" Ugye ezt poénnak szántad? Az autóm is látszólag jó volt, mégis sokat kellett rá költenem mire úgy működött ahogy kell..
Én azért a jelenségből kiindulva megnézném/mérném a meghajtó panel stabilizátorait (és persze a hozzájuk kapcsolódó kondikat) is.
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

belfi

Szia!

Azért nem gondoltam kondira mert előttem hivatalos szervizben volt , úgy értem hivatásos műszerésznél. Láttam hogy a kondik forrasztva voltak, csak jobban megvizsgálva derült ki hogy a kondik a rejtett részeken porosak , tehát nem voltak cserélve.Alkatrész hiánnyal adták vissza a monitort a gazdájának.(Magyarul les....ták).

Üdv Belfi!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gépklinika
Gépklinika's picture

Szia!
Vagy a táp (bármely táp) körében van rossz kondi. Vagy valamelyik IC túlmelegszik. Vagy az Inverter melegszik túl.

0

Vote up!

You voted ‘up’

belfi

Hali.
Most jön a kondizás , a fentebb említettek miatt.

Üdv belfi!

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content