You are here

Samsung S19A300N lcd monitor képe csíkozódik, vibrál. (megoldva)

6 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
A nevezett monitor érdekes hibajelenséget produkál. Jel nélkül a "képernyőkímélő" vándorlása közben, mikor a kijelző szélső (jobb) egyharmadához ér, csíkozódni, vibrálni kezd. Statikus jelet adva a hiba nem látszik, (jel váltáskor pár másodpercig ezen a területen vízszintes csíkok jelennek meg, amik fokozatosan eltűnnek) de a mozgó képnél rögtön látható.
Mi okozhatja ezt? Szokásos dolgokat megnéztem: táp szűretlenség, csatlakozók.. olyan mintha a rossz területen a "képfrissítés" nem lenne rendben, viszont szkóppal sem tapasztaltam eltérést. Lehet ez a kijelző megérett egy :szetver: ?
Köszönettel: Kiss Z.

Nos a hibát valóban "cof" okozta, de nem a "szokásos" fólia leválás vagy ilyesmi, hanem magának chipnek a meghibásodása. Ahogy megérintettem a fóliát fölötte, változott a csíkozás és vibrálás. A kezem "kapacitása" elég volt ahhoz, hogy megszűnjön a hiba. Mivel kezemről nem szívesen mondanék le, egy darab öntapadós réz fóliát ragasztottam rá. Érdekes módon csak egy kb. 4-5mm-es darab pontos helyét kellet kikísérletezni, mert nagyobb nem volt jó. Tulajdonképpen "árnyékoltam" a chip egy részét... azt nem tudom mennyire tartós az eredmény, pár nap próbajárat következik.

File attachment: 
Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia! :D
Szerintem ha a többi lehetőséget már végig nézted, vizsgáld meg a kijelző "cof" részét... gyaníthatóan ott lesz a hiba. :beer:
Üdv, Z.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Ha egy "Lákátos-é" a cumó, akkor örülni fog a "Ríz"-nek!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Látom, jól el vagy itt magadban!

Maga tanácsot ad magának, ami jól használható arra, hogy megoldja a maga saját problémáját. :lol:

Üdv:
Fülesmester

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia "Fülesmester"!
Az igazat megvallva még nem találkoztam monitornál ilyen hibával, de lcd tévéknél hasonlatos jelenséggel igen. Ezért(is) terelődött gyanúm ebbe az irányba. Persze mint olvasható "tippet" ;) is kaptam. Gondoltam leírom a megoldást is, bár szakszerű javításnak nem nevezném... viszont egy kijelző cserét már biztosan nem finanszírozna a tulajdonos.
Üdv, Z.

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Így van ez, mikor elmondja az ember a problémáját, és közben rájön a megoldásra.

Üdv: Jácint

0