You are here

Samsung S19A300N lcd monitor képe csíkozódik, vibrál. (megoldva)

6 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35's picture

Sziasztok!
A nevezett monitor érdekes hibajelenséget produkál. Jel nélkül a "képernyőkímélő" vándorlása közben, mikor a kijelző szélső (jobb) egyharmadához ér, csíkozódni, vibrálni kezd. Statikus jelet adva a hiba nem látszik, (jel váltáskor pár másodpercig ezen a területen vízszintes csíkok jelennek meg, amik fokozatosan eltűnnek) de a mozgó képnél rögtön látható.
Mi okozhatja ezt? Szokásos dolgokat megnéztem: táp szűretlenség, csatlakozók.. olyan mintha a rossz területen a "képfrissítés" nem lenne rendben, viszont szkóppal sem tapasztaltam eltérést. Lehet ez a kijelző megérett egy :szetver: ?
Köszönettel: Kiss Z.

Nos a hibát valóban "cof" okozta, de nem a "szokásos" fólia leválás vagy ilyesmi, hanem magának chipnek a meghibásodása. Ahogy megérintettem a fóliát fölötte, változott a csíkozás és vibrálás. A kezem "kapacitása" elég volt ahhoz, hogy megszűnjön a hiba. Mivel kezemről nem szívesen mondanék le, egy darab öntapadós réz fóliát ragasztottam rá. Érdekes módon csak egy kb. 4-5mm-es darab pontos helyét kellet kikísérletezni, mert nagyobb nem volt jó. Tulajdonképpen "árnyékoltam" a chip egy részét... azt nem tudom mennyire tartós az eredmény, pár nap próbajárat következik.

File attachment: 
Comments
zoltan35
zoltan35's picture

Szia! :D
Szerintem ha a többi lehetőséget már végig nézted, vizsgáld meg a kijelző "cof" részét... gyaníthatóan ott lesz a hiba. :beer:
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gépklinika
Gépklinika's picture

Ha egy "Lákátos-é" a cumó, akkor örülni fog a "Ríz"-nek!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Látom, jól el vagy itt magadban!

Maga tanácsot ad magának, ami jól használható arra, hogy megoldja a maga saját problémáját. :lol:

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia "Fülesmester"!
Az igazat megvallva még nem találkoztam monitornál ilyen hibával, de lcd tévéknél hasonlatos jelenséggel igen. Ezért(is) terelődött gyanúm ebbe az irányba. Persze mint olvasható "tippet" ;) is kaptam. Gondoltam leírom a megoldást is, bár szakszerű javításnak nem nevezném... viszont egy kijelző cserét már biztosan nem finanszírozna a tulajdonos.
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Sziasztok!

Így van ez, mikor elmondja az ember a problémáját, és közben rájön a megoldásra.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content