You are here

hp 2025 stby-ból nem lép tovább.

7 posts / 0 new
Last post
gamma
gamma picture

Üdvözlet.Adott egy hp 2025-ös monitor. Bekapcsoláskor egy pillanatra elindul háttérvilágítas van képi információ nincs. Aztán készenlétbe kapcsol a bekapcsoló gombra nem reagál csak sárgán világít a led.Számítógépre kapcsolva a pc led világít de nem reagál a bekapcsológombra.Rajzom nincs,de úgy tűnik a tápok megvannak kondikat mb-n stabokat átnéztem semmit nem találtam.Bekapcsoló gombja átvezetés gyanús volt de csere ill. gombsor nélkül is ugyanaz a jelenség. Egy kis segítség jól jönne.Köszönet Gamma.

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
A felfüggesztett topikodban már kérdeztem, hogy mi baj van a monitorral, de most már látom.....
Nos az inverter és cső hibát felejtsd el (egyelőre) azok nem okoznak ilyen jelenséget. A scaler panel kondiait mérd, vagy inkább cseréld ki. Nem lepődnék meg ha esr értéket tekintve akár 20ohm-ot is mérnél. Megjegyzem egyik monitorom nekem is ilyen. Analóg vagy digitális jelről hajtod? Utóbbinál még "érzékenyebb" a kicsike. Esetleg adj neki videó jelet (RCA alj) mert arról indul simábban.
Üdv, Z.

0

gamma
gamma picture

Üdv Kondikat kicseréltem de semmi változás,analógról indítottam dvi-vel meg sem próbáltam.Gamma.

0

gamma
gamma picture

Üdv.Délután elővettem szkópom nincs,próbacsővel is ugyan ezt csinálja 3mp és készenlétbe megy.Gamma.

0

Gyula83
Gyula83 picture

Szia,
Ellenállás méréssel összetudod hasonlítani a trafókat illitve ha megkeresed az adatlapját akkor arról is megtudod mennyit kell mérned.
Üdv.:
Gy

0

gamma
gamma picture

Üdv.Adatlapját nem töltöttem le,de mindkét trafónál egyforma ellenállást mértem.Nem lehet,hogy a scaler nem indítja, rajz nélkül elég nehéz.Indítás után amikor átvált készenlétbe és lekapcsolja a háttérfényt a tápfeszek akkor is megvannak az inverteren,és a mainboardon is.Gamma.

0

Gyula83
Gyula83 picture

Szia,
Gyanus a cső vagy invertertrafó.
Próbacsővel, külső inverterrel, illetve szkóppal betudod határolni.
Üdv.:
Gy

0