You are here

Samsung LE40C530 LCD nem csinál semmit! Megoldva!

15 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ma hozták ezt a LCD-tévét, nincs rajta készenlét sem. Szétszedve meg van a 400V, de készenlétnél csak az 5V van meg, ha rajta van a Main. Lehúzott Main-nál, meg jelennek a többi feszültségek 13V, és a többi 5V is. Rá dugott main-nal a kezelő résznél még mérek 3 helyen 3.3V-ot, de más nem. Lehet, hogy a main board adta meg magát, lehet ezeket javítani?

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

A main adta meg magát, beszerzése folyamatban van, ha megjött majd írok a fejleményekről!

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Az LVDS kábel nélkül is ezt produkálja, tehát szerintem sem a kijelző, inkább a main boardra gondolok én is. Beszerzési lehetőséget tudtok?

0

Vasmacska
Vasmacska picture

Szia! Nekem c6500 volt main hibás.Nem kérték a javítást...

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Rögtön az elején a táp-nál a kondikat megnézted? lemérted őket?
Tibi

0

peti368
peti368 picture

Sziasztok

Hatalmas nagy szakik vagytok egy két pupos konditól stand by van csak nem indul el esetleg.

0

Vasmacska
Vasmacska picture

Ma ez a divat:kondicsere a tanács.Aki ilyenbe belenyúl és nem nézi meg annak úgy kell.

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Amit Hjoco írt, azt kipróbáltam és a main nélkül megy a háttér világításom is, de azzal semmi életjel nincs. A tápegység típusa: BN44-00340B és a main: BN94-02616K. Itt a tanyán találtam rajzot N82A saszé, a main rész képén lévő feszültségek 5V, 13V nincs, a A3.3V1 SPI3.3 ezeken a pontokon meg van 3.3V, de a B3.3V1 és a B1.8V1 nincs feszültség. A main táp felöli csatiján nem mérek zárlatot. Mi indítja a tápot ezen a mainon, mert még készenléti led sem világit.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Sajnos ez main hiba lesz. Többször is próbáltam már hibát keresni rajta, de sosem találtam semmi rendelleneset - stabilizátorokon és a step-down konverterek kimenetein megfelelő feszültség értékek. Lehet hogy szoftver hiba, de USB-ről nem frissíti magát automatikusan. Ha soros SPI flash lenne benne akkor keresnék dumpot hozzá, de ebben nem az van.
Esetleg lehet zárlatos a kijelző is, de akkor villog a led néhányat. Azért próbáld meg lehúzott LVDS kábellel.

0

agressiv
agressiv picture
*

Gondold már végig! Előbb be kellene kapcsolnia ahoz, hogy a rövidzáras kijelző okozzon gondot, és ahoz is, hogy az inverter miatt legyen hiba.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!
Ebben igazad lehet, de egy próbát megér. Lehet hogy a táp megjelenés után csinál egy öntesztet,bár akkor inkább hibakódot villogna.

0

city217
city217 picture

"ahoz"? ..nem, ahhoz!
Csak azért szólok mert nem elírás, kétszer is előadtad. Remélem nem sértődsz, hanem tanulással fejezed be az évet. :)
Üdv.

0

agressiv
agressiv picture
*

Na ja, ezen mindíg sokat tépelődök, hogy, hogy is lenne jó.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Mivel nem adtad meg az "alkotóelemek" számát, (táp, main) csak általánosságban: a készenléti feszültség megléte biztató. Ebből állítja elő az indító jelet a main, amitől feléled a tápegység. Elvileg main nélkül nem indulhatna, tehát én inkább tápegység hibára gyanakodnék. Ellenőrizd a "kapcsoló" jel vonalát (ez tippem szerint jelölve is van a csatlakozónál) és utána léphetnénk tovább.
Üdv, Z.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Rákerestem a típus szerint, ennek elvileg valóban bekapcsol a tápja ha lehúzod a maint táp csatlakozóját. A rossz hír hogy a hátérfénynek is indulnia kellene. Nézd át az invertert lehet hogy abból ered a hiba és ettől letilt a main is.

0

Sponsored links