You are here

Indesit WMA71600 vizet szívja, egyből nyomja is ki és H2O hibakódot ír (MEGOLDVA!)

13 posts / 0 new
Last post
gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Sziasztok!

Elvitték tőlem a gépet (Indesit WMA71600, inverteres motor), rendesen ment nálam. A vevő hív hogy a vizet szívja, egyből nyomja is ki és H2O hibakódot ír. Vezetékes vízre van kötve, nyomás meg van, csővel sincs gond. Telefonon próbáltam elindítattni a teszt programot a vevővel. Ott is ugyan ezt csinálja. Kérdésem az lenne hogy szerintetek mi okozhatja a hibát? Úgy néz ki hogy most már mindenképp ki kell mennem a géphez és ha lehet előtte szeretnék képben lenni hogy esetlegesen helyben megtudjam oldani a gondot.

Köszi előre is a segítségeteket.

üdv.: G.

"Megoldás":
Az idézőjel nem véletlen. :) Igazatok volt, a "jó képességű" illető simán a földön hagyta a lefolyócsövet és csodálkozott hogy kifolyik a víz. Autóztam oda-vissza 120km-t a semmiért. Tanulópénznek jó volt. Köszi a tippeket mindenkinek.

üdv.: G.

Comments
Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Én egyszer egy Ariston AVTF 109-es típusú géppel jártam így, ami szintén inverteres volt.Nekem teljesen teleszívta a dobot vízzel és akkor dobta ki a H2O hibajalzést. Nekem végül a légcsapdát és a vízszintszabályzót összekötő gumicsövet kellett cserélnem és ezután a gép már tökéletesen működött és működik azóta is, mert eladtam. Valószínűleg lehetett egy kis lyuk a csövön, ami befolyásolta a szintszabályzó kapcsolását.Sőt később Indesit gépnél,- meg azt hiszem talán Electrolux-nál is,- találkoztam a jelenséggel, csak azok vagy nem jeleztek ki hibakódot, vagy mást, mint az Ariston. Az utóbbi gépeknél viszont a csövet kiszerelve látszott hogy kidörzsölődtek és ezáltal ki voltak hasadva. Sok sikert a javításhoz.
Üdv: Ladakölyök

0

Vote up!

You voted ‘up’

otto54M
otto54M picture

Hello! Csatolom kép formájában az erre vonatkozó angol szöveget. Nagyjából azt jelenti amit korábban írtam. Biztosan lesz aki pontosítja az eredeti szöveg alapján.Ottó

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture
**

Hello.
A bemeneti vízszűrő el lehet dugulva...ki kéne tisztítani. (A miénket nemrégiben pucoltam ki, állandóan villogtatta a "H2O"-t!)
Üdv.: Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

otto54M
otto54M picture

Hello! A leírás szerint a szoftver a mágnesszelep bekapcsolásától számított 255 másodpercet vár és ha nem megfelelő szintet érzékel a szintérzékelő áramkör,akkor adja ki ezt a jelzést. Ilyen hibával még nem kaptam panelt,így sajnos konkrét tanácsot nem tudok adni.Ottó

0

Vote up!

You voted ‘up’

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia!

Megnézem majd, de azért nem biztos hogy ez a baj, mert ahogy megy be a víz egyből megy is ki. Vagyis nem túltöltés után vészürít, hanem ahogy be úgy egyből ki.

Nem jól gondolom?

üdv.: G.

0

Vote up!

You voted ‘up’

huszezres
huszezres picture

Üdv! Esetleg fel kellene emelni a kifolyócsövet a földről!

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture
**

Hello Húszezres!
Ez jó "meglátás" volt! :oke:
Kérjük is a "távolbalátó" segéded telefonszámát...
Üdv.: Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

huszezres
huszezres picture

Üdv! Köszönöm Uniman az elismerést, de nem egyszer tapasztaltam már ezt a "kis bakit" sajnos!
Az első eset óta mindíg megkérdezem a telefonáló pácienst, hogy: "és hova van kötve a kifolyó cső ?"!!!!
További szép napot!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tivi
Tivi picture

Sziasztok!
Szerintem gyakori fatális hiba lehet az is,mikor a fali csatlakozóba bennfelejtik a záródugót...
Üdv:Tivi

0

Vote up!

You voted ‘up’

ityvity
ityvity picture

Üdv. Garanciális bejelentés , új mosogatógépbe benne marad a víz és csak villog . Kiérkezéskor nem ép a legszívélyesebb fogadtatás , hőbörgés meg a törvények emlegetése , meg 72 órás csere garancia , meg nekik ez a gép már nem is kell !!
A gép szépen bekötve , precízen beépítve a konyha lap alá , csak épen a mosogató szifonból nem vették ki a dugót mikor rá kötöttek a kifolyócsövet.
A munkalapon szépen leírtam a tényeket , alá írták és mikor nyitottam egy új fizetőst és meghalottak , hogy ez nem garis javítás és a kiszállás meg bevizsgálás fizetős , jött a meglepetés , meg nagy bocsánat kérés , meg elnézés , meg hát az asztalos ??? Én meg erre azt mondtam itt a számla , nyújtsák be neki .

0

Vote up!

You voted ‘up’

Johny81
Johny81 picture

na ja,nagyon sok műszaki analfabéta ember létezik...:D

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217
city217 picture

Szia.
Pedig Uniman jól mondja, mert mindenhol a szűrőt és a víznyomást emlegetik a hiba okának.
Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Sponsored links