You are here

Indesit WMA71600 vizet szívja, egyből nyomja is ki és H2O hibakódot ír (MEGOLDVA!)

13 posts / 0 new
Last post
gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Sziasztok!

Elvitték tőlem a gépet (Indesit WMA71600, inverteres motor), rendesen ment nálam. A vevő hív hogy a vizet szívja, egyből nyomja is ki és H2O hibakódot ír. Vezetékes vízre van kötve, nyomás meg van, csővel sincs gond. Telefonon próbáltam elindítattni a teszt programot a vevővel. Ott is ugyan ezt csinálja. Kérdésem az lenne hogy szerintetek mi okozhatja a hibát? Úgy néz ki hogy most már mindenképp ki kell mennem a géphez és ha lehet előtte szeretnék képben lenni hogy esetlegesen helyben megtudjam oldani a gondot.

Köszi előre is a segítségeteket.

üdv.: G.

"Megoldás":
Az idézőjel nem véletlen. :) Igazatok volt, a "jó képességű" illető simán a földön hagyta a lefolyócsövet és csodálkozott hogy kifolyik a víz. Autóztam oda-vissza 120km-t a semmiért. Tanulópénznek jó volt. Köszi a tippeket mindenkinek.

üdv.: G.

Comments
Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Én egyszer egy Ariston AVTF 109-es típusú géppel jártam így, ami szintén inverteres volt.Nekem teljesen teleszívta a dobot vízzel és akkor dobta ki a H2O hibajalzést. Nekem végül a légcsapdát és a vízszintszabályzót összekötő gumicsövet kellett cserélnem és ezután a gép már tökéletesen működött és működik azóta is, mert eladtam. Valószínűleg lehetett egy kis lyuk a csövön, ami befolyásolta a szintszabályzó kapcsolását.Sőt később Indesit gépnél,- meg azt hiszem talán Electrolux-nál is,- találkoztam a jelenséggel, csak azok vagy nem jeleztek ki hibakódot, vagy mást, mint az Ariston. Az utóbbi gépeknél viszont a csövet kiszerelve látszott hogy kidörzsölődtek és ezáltal ki voltak hasadva. Sok sikert a javításhoz.
Üdv: Ladakölyök

0

otto54M
otto54M picture

Hello! Csatolom kép formájában az erre vonatkozó angol szöveget. Nagyjából azt jelenti amit korábban írtam. Biztosan lesz aki pontosítja az eredeti szöveg alapján.Ottó

File csatolás: 

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
A bemeneti vízszűrő el lehet dugulva...ki kéne tisztítani. (A miénket nemrégiben pucoltam ki, állandóan villogtatta a "H2O"-t!)
Üdv.: Uniman

0

otto54M
otto54M picture

Hello! A leírás szerint a szoftver a mágnesszelep bekapcsolásától számított 255 másodpercet vár és ha nem megfelelő szintet érzékel a szintérzékelő áramkör,akkor adja ki ezt a jelzést. Ilyen hibával még nem kaptam panelt,így sajnos konkrét tanácsot nem tudok adni.Ottó

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia!

Megnézem majd, de azért nem biztos hogy ez a baj, mert ahogy megy be a víz egyből megy is ki. Vagyis nem túltöltés után vészürít, hanem ahogy be úgy egyből ki.

Nem jól gondolom?

üdv.: G.

0

huszezres
huszezres picture

Üdv! Esetleg fel kellene emelni a kifolyócsövet a földről!

0

uniman
uniman picture
***

Hello Húszezres!
Ez jó "meglátás" volt! :oke:
Kérjük is a "távolbalátó" segéded telefonszámát...
Üdv.: Uniman

0

huszezres
huszezres picture

Üdv! Köszönöm Uniman az elismerést, de nem egyszer tapasztaltam már ezt a "kis bakit" sajnos!
Az első eset óta mindíg megkérdezem a telefonáló pácienst, hogy: "és hova van kötve a kifolyó cső ?"!!!!
További szép napot!

0

Tivi
Tivi picture

Sziasztok!
Szerintem gyakori fatális hiba lehet az is,mikor a fali csatlakozóba bennfelejtik a záródugót...
Üdv:Tivi

0

ityvity
ityvity picture
*

Üdv. Garanciális bejelentés , új mosogatógépbe benne marad a víz és csak villog . Kiérkezéskor nem ép a legszívélyesebb fogadtatás , hőbörgés meg a törvények emlegetése , meg 72 órás csere garancia , meg nekik ez a gép már nem is kell !!
A gép szépen bekötve , precízen beépítve a konyha lap alá , csak épen a mosogató szifonból nem vették ki a dugót mikor rá kötöttek a kifolyócsövet.
A munkalapon szépen leírtam a tényeket , alá írták és mikor nyitottam egy új fizetőst és meghalottak , hogy ez nem garis javítás és a kiszállás meg bevizsgálás fizetős , jött a meglepetés , meg nagy bocsánat kérés , meg elnézés , meg hát az asztalos ??? Én meg erre azt mondtam itt a számla , nyújtsák be neki .

0

Johny81
Johny81 picture

na ja,nagyon sok műszaki analfabéta ember létezik...:D

0

city217
city217 picture

Szia.
Pedig Uniman jól mondja, mert mindenhol a szűrőt és a víznyomást emlegetik a hiba okának.
Üdv.

0

Sponsored links