You are here

Samsung LT27B300EW lcd tévé, HDMI csatlakozási hiba. (megoldva)

7 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Számomra ismeretlen hibába futottam bele. A készülék HDMI csatlakozójának érintkezőit kitörték. Nem volt egyszerű, de sikerült kicserélnem az aljzatot. Most már működik... DE! Ha kikapcsolom a tévét és újraindítom, ugyan érzékeli, hogy csatlakoztatva van a kábel, viszont "nincs jel" felíratott produkál mindössze. Más forrást kijelölve és visszaváltva HDMI-re sem reagál. Ugyanakkor ha kihúzom a kábelt (akár a készülékből, akár a forrásból) és visszadugom, egyből minden rendben. Tudom nem illik üzem közben ilyet tenni, de az esetleges kontakthibát csak így tudtam egyértelműen kizárni. Természetesen több kábellal próbálkoztam.
Tudja valaki mi okozhatja ezt a hibát?
Köszönettel: Kiss Zoltán.

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Vizsgálgatva tovább a jelenséget, feltűnt mennyire érzékeny a jelszintre ez a készülék hdmi esetén. Van két 10m-es és két 1.5m-es amit próbákhoz használok. Természetesen mindet bevettem a kísérletezés során, de eredménytelenül. Aztán három különböző "forrásból" adtam jelet. UPC, DIGI box és egy media player volt az alany. Ez utóbbiról a rövidebb kábelt használva egyből volt kép bekapcsoláskor. Addig játszadoztam, méricskéltem, míg egyértelművé vált a "kényesség". Ismét jól átmostam a panelt, hogy minden flux (láthatólag kicsi még maradt a panelon) eltűnjön a környező alkatrészekről, (főleg a két "bolháról) és ismételt tesztelgetés következett az elmúlt két napban. Most már mindhárom jelforrással megjelenik a kép, bármely kábelt használva...
Összességében tehát a gondot a csatlakozó cserénél használt folyatószer nem megfelelő eltávolítása okozhatta. Nehezemre esik elhinni, bár a számtalan próbálkozás mind erre enged következtetni.
Legalább tanultam az esetből: következő alkalommal ha hdmi aljzatot kellene cserélni, ezzel :szetver: kezdem!
Üdv,Z.

File csatolás: 

0

peti368
peti368 picture

Szia

Nem is mertem rá gondolni mert én mindenhova a tisztitás mentes reball fluxot használok.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Elvileg ez is olyan, bár én ennek ellenére elsőként FLUXCLENE sprayt, majd izopropilt használok. Most viszont még ez is kevésnek bizonyult első nekifutásra, de másodszor már megtette hatását...
Üdv,Z.

0

peti368
peti368 picture

Szia Zoli

Cseréld le a 24c-t a hq nál kapsz.

Vagy hdmi vez ic megadta magát.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Közben haladtam... jelenleg ott tartok, hogy "érzékenységi" a probléma jellege. Ha 1.5m a kábel akkor gond nélkül kapcsol egyből, de 7.5m-es kábellal már nem. Persze mindegyik "jófajta", így nem azokkal van gond. (na meg nem egyel próbáltam)
Próbálom feltérképezni a beérkező jel "csatolását" és úgy keresgélni tovább.
Üdv,Z.

0

peti368
peti368 picture

Szia

Szerintem akkor ne küzdj vele.

Adj BN- számot azt nézek bele lapot.

0