You are here

Samsung LT27B300EW lcd tévé, HDMI csatlakozási hiba. (megoldva)

7 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35's picture

Sziasztok!
Számomra ismeretlen hibába futottam bele. A készülék HDMI csatlakozójának érintkezőit kitörték. Nem volt egyszerű, de sikerült kicserélnem az aljzatot. Most már működik... DE! Ha kikapcsolom a tévét és újraindítom, ugyan érzékeli, hogy csatlakoztatva van a kábel, viszont "nincs jel" felíratott produkál mindössze. Más forrást kijelölve és visszaváltva HDMI-re sem reagál. Ugyanakkor ha kihúzom a kábelt (akár a készülékből, akár a forrásból) és visszadugom, egyből minden rendben. Tudom nem illik üzem közben ilyet tenni, de az esetleges kontakthibát csak így tudtam egyértelműen kizárni. Természetesen több kábellal próbálkoztam.
Tudja valaki mi okozhatja ezt a hibát?
Köszönettel: Kiss Zoltán.

Comments
zoltan35
zoltan35's picture

Sziasztok!
Vizsgálgatva tovább a jelenséget, feltűnt mennyire érzékeny a jelszintre ez a készülék hdmi esetén. Van két 10m-es és két 1.5m-es amit próbákhoz használok. Természetesen mindet bevettem a kísérletezés során, de eredménytelenül. Aztán három különböző "forrásból" adtam jelet. UPC, DIGI box és egy media player volt az alany. Ez utóbbiról a rövidebb kábelt használva egyből volt kép bekapcsoláskor. Addig játszadoztam, méricskéltem, míg egyértelművé vált a "kényesség". Ismét jól átmostam a panelt, hogy minden flux (láthatólag kicsi még maradt a panelon) eltűnjön a környező alkatrészekről, (főleg a két "bolháról) és ismételt tesztelgetés következett az elmúlt két napban. Most már mindhárom jelforrással megjelenik a kép, bármely kábelt használva...
Összességében tehát a gondot a csatlakozó cserénél használt folyatószer nem megfelelő eltávolítása okozhatta. Nehezemre esik elhinni, bár a számtalan próbálkozás mind erre enged következtetni.
Legalább tanultam az esetből: következő alkalommal ha hdmi aljzatot kellene cserélni, ezzel :szetver: kezdem!
Üdv,Z.

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

peti368
peti368's picture

Szia

Nem is mertem rá gondolni mert én mindenhova a tisztitás mentes reball fluxot használok.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Elvileg ez is olyan, bár én ennek ellenére elsőként FLUXCLENE sprayt, majd izopropilt használok. Most viszont még ez is kevésnek bizonyult első nekifutásra, de másodszor már megtette hatását...
Üdv,Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

peti368
peti368's picture

Szia Zoli

Cseréld le a 24c-t a hq nál kapsz.

Vagy hdmi vez ic megadta magát.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Közben haladtam... jelenleg ott tartok, hogy "érzékenységi" a probléma jellege. Ha 1.5m a kábel akkor gond nélkül kapcsol egyből, de 7.5m-es kábellal már nem. Persze mindegyik "jófajta", így nem azokkal van gond. (na meg nem egyel próbáltam)
Próbálom feltérképezni a beérkező jel "csatolását" és úgy keresgélni tovább.
Üdv,Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

peti368
peti368's picture

Szia

Szerintem akkor ne küzdj vele.

Adj BN- számot azt nézek bele lapot.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content