You are here

Samsung SCT 51 A sassziban 2SD1887 helyetesitése. Táp biztositék helyén égövel pulzál.Megoldva!

10 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Üdvözletem MindenkineK!Küzdök ezzel a tv- vel(is), és nem találok 2SD1887 sorvégtranzisztort bele .A 2SD1881 hasonlo de az sincs. A kérdésem az lenne mivel lehetne ezt kiváltani?A 2SC5299 tipusu tranzisztort be tudnám szerezni de elötte megerösitésre lenne szükségem a tapassztaltabbak részéröl hogy müködne e ezzel?.... üdv dddemeter.

Comments
city217
city217 picture

Szia.
Simán! Mivel hogy szinte a helyettesítője. Még jó a KSD5703 is.
Üdv.

0

dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok.Meg vagyok "áldva "ezzel a tv-vel, nem is tudom uj topikot kellene e nyitnom neki....Amikor hozzám jött a táp ic STR S6709 egy ujbegynyi darabot ledobott magárol .Ezt kicseréltem , ezen kivül TIP102,D809-TVR106,D808-MTZ7.5 zenner zárlatos volt , cseréltem.LTV817B optot is cseréltem,elkokat cseréltem a primeren , ellenállásokat kiforrasztva átmértem, diodákat is átmértem, szekunderen nem találtam semmi gyanusat ...A 2SD1887 sorvégtranzisztort is drotnak találtam, ezt leakasztva 40wattos égövel terhelve ,hálozati biztositék helyere egy 200 vattos égöt tettem,Rendszertáp 130 volt, a többi feszültség is megfelelö értékü volt. Biztositék helyén halványan világitott a 200 vattos égö , hálozatrol 60 wattot fogyasztott.Ezek után betettem a sorvégtranzisztor helyére egy 2SC5299 tranzisztort, a hálozati biztositék helyén hagytam a 200 wattos égöt, probáltam inditani és csak kattog a rellé , ..A 200 wattos égö a biztositék helyén teljesen felgyul mejd kialszik , ujra felgyul , ujra kialszik ezt ismételgeti. Ujra kikötöttem a sorvéget , vissza a 40 wattos égö-müterhelést és most már sorvégtranzisztor nélkül is kattog gyul fel alszik ki a biztositék helyén is , és a müterhelés égö 40 wattos égö is.Mit csináltam rosszul?A tv hátlapján azt irja hogy hálozatrol 180 wattot fogyaszt...A multiméter PEAK funkcioját használva megmértem hogy a bekapcsolás pillanatában 160 voltra is felmegy a rendszerfeszültség 130 volt helyett....Bármilyen tanácsot elöre is köszönök , mindenképp meg kellenne javitsaam ha csak egy mod van rá....üdv dddemeter!

File csatolás: 

0

city217
city217 picture

Szia.
Égőkkel nem fog indulni!
A biztosítékot rakd vissza, max kisebb érteket, és a sor helyére tegyél égőt. Mérj és ha minden jó akkor mehet bele a tranzisztor. A Q802-re figyelj és annak környezetére.
Indulni fog az legyél nyugodt.
Üdv.

0

dddemeter
dddemeter picture

Szervusztok!Igazatok volt ,kivettem az égöt a biztositék helyéröl,és lehuztam a lemágnesezö tekercs dugaszát, viszzakötöttem a sorvégfokot , és megy a tv két órát és háromnegyedet járattam és müködik,remélem nem lessz több gondom vele ,Visszadugtam a lemágnesezö tekercset ,és minden rendben.Nagyon szépen köszönöm a segitö szándékot mindenkinek üdv dddemeter!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Gratulálok! :oke:

A címbe kéretik beírni a hibajelenséget is (mert ez a topik nem csak a tranzisztor helyettesítéséről szól), és azt is, hogy MEGOLDVA.

Üdv:
Fülesmester

0

stomi
stomi picture

Szia!
Ideiglenesen vedd ki a PTC-t, lehet azért nagy az indulóáram.

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia.Köszönöm a gyors reagálást, akkor a 2sc5299 et megrendelem mert a KSD nem elérhetö számomra köszönöm a megerösitést .Üdv dddemeter.

0

Ames Gyuri
Ames Gyuri picture

Szia.
Van Philips 2508AF (NTE ECG 2354) transistorom ha megfelel küldok szivesen ingyen pár darabot.
Üdv
Gyuri

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia ,Nagyon köszönöm a joindulatodat és a felajánlást de egyrészt ha rápillantunk a térképre akkor láthatjuk hogy elég néhéz lenne ezt megvalositani , márcsak a távolság miatt is, másrészt BU2508AF PJm1028B5 jelzésü tranzisztorom nekem is van , de ugy nézem hogy az adatlapja szerint ez csak 50 wattos.ami benne volt az viszont 70 wattos és a hütöborda sem tul nagy, ugyhogy a kissebb teljesitményüt nem merem bele tenni.... de azért köszönöm a reagálást üdv dddemeter!

0

Sponsored links