You are here

Cryptobox 500HD mini nem kapcsol be

11 posts / 0 new
Last post
skorpio
skorpio picture

szervusztok
Cryptobox 500HD mini nem kapcsol be,talan frissitesnel keletkezett a hiba...na mindegy.
Szoval RS232 portrol sem lehet programmozni,feltehetoen bootloader tartomany hiba.A neten talaltam egy SPI mentest,aminek a beirasa utan,ahogy irtak,vminek a keszulek nem kap MAC cimet,ez igy is van.
Az lenne a keresem,volna e Nektek ehhez a keszulekhez SPI flash tartalom?
winbond 25Q64FVSIG
a keszulek chassisa GS4201BF
koszonom

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Olyan firmware-t találtál hozzá, amit USB-ről lehetne rátölteni? Én STB-ket támasztottam fel úgy, hogy azt a fájlt írtam bele az SPI-be.

Üdv: Jácint

0

Cyrix
Cyrix picture

Szia Jácint!

Igazából azokat a fájlokat RS232 soros csatin kerestül kell írni a Cryptoboxba, de elvileg azokat is ugyanúgy külön bele lehet írni az SPI-be.

0

uniman
uniman picture
***

0

skorpio
skorpio picture

szia uniman
igen,ezeket lattam,olvastam.
de a flash tartalom kellene

0

Cyrix
Cyrix picture

Szia! Ez itt lehet hogy segíthet.

http://www.abcomeu.com/download-software

menüpontok alatt található AB Cryptobox; AB Cryptobox 5xx;

0

skorpio
skorpio picture

szervusz
igen,itt sok info van,koszonom,hogy foglalkozol a temaval
...de a SPI tartalom volna az igazi

0

Cyrix
Cyrix picture

Szia! Hát szerintem meg kellene próbálnod onnan valamelyik .bin tartalmat beleírni az eepromba. Sok helyen a TV készülék SPI tartalmát firmware-nak írják. Egy próbát megér. Utána úgyis vissza tudod írni amit előzőleg ráírtál, végül is említetted hogy egyik SPI-vel működik de nincs MAC cím, azzal akkor nem tudod újra programozni az RS232 úton azokkal a progikkal és .bin fájlokkal amit a WEB oldalon kínálnak? az AB Cryptobox 5xx tools and Programms mappába?

0

skorpio
skorpio picture

Cyrix
koszonom a valaszt
pontosan igy van,ahogy irod.
A spi tartalmat termeszetesen mentettem,masik bin tartalmat irtam,a tartalmi meretuk ugye kissebb,de a programmozom beirta,a maradek terulet termeszetesen FF,de a keszulek ezekkel nem mukodik,ugy latszik csak USB frissitesre alkalmasak,a SPI ic panellban van,elso programmozasnal volt nehany memoriacimhiba,ki cserelem kesobb.Csak egy mentest talaltam az egesz neten amelyikkel mukodik,de ahogy irta a kollega nem stimm a MAC cim,igy nem kommunikal a nettel...ennek a keszuleknek kommunikalni kell a nettel,kulonben nem erdekes

0

rittzo
rittzo picture

Szia!

Ha tudsz szerezni egy másik ugyan ilyen típusú készüléket, akkor abból egy SW mentést lehet készíteni USB-re / vagy full. vagy all. kell választani / kapsz egy teljes mentést. Ezt már vissza lehet írni a "rossz" készülékbe.
Üdv:
rittzo

0

skorpio
skorpio picture

szia
...igen,ha volna egy masik ugyanilyen keszulek,akkor kiforrasztanam,kiolvasnam a spi tartalmat es visszaforrasztanam 10 perc alatt

0

Sponsored links