You are here

Elektrolux EWT1066ODW mosógép ereszti a melegvizet

25 posts / 0 new
Last post
webinas
webinas picture
*

Üdvözlet minden Mesternek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, a fenti mosógéppel kapcsolatban.
A gép három éves, Kb egy hónapja elromlott (Villogott az összes lámpa + hibakód, de ezt nem írtam fel.).
Kihívtam a garanciális szerelőt (+5év kiterjesztett garancia van rajta 2019-ig) aki megállapította, hogy vezérlő csere, meg kell rendelni.
Ok. Megrendelték. Egy hónap múlva jöttek kicserélni a vezérlőt, ami meg is történt, csak az a probléma, hogy amikor bekapcsolta a szerelő a gépet, akkor a meleg víz a túlfolyón elkezdett kifolyni.
Némi tanakodás és telefonálás után úgy döntött, hogy elzárja a meleg vizet, így ha hideg vízzel is, de tudjuk használni a gépet, amíg utána néznek, hogy mi lehet a gond.
Ennek egy jó hete. A gép működik, de csak hideg vízzel.
Nincs esetleg ötlete valakinek, hogy mi lehet a gond?

Köszönöm előre is!

Üdv. János

File attachment: 
Comments
webinas
webinas picture
*

Sziasztok!

Csatoltam a hibás és az új vezérlő adatait.

Biztos azért nem értem, mert nem értek a mosógépekhez, úgy egyáltalán.
De. Van ez a biz-basz (Kép: Melegviz-befolyo.jpg) egy nyitott, tölcsérszerű akármi.
Ebbe folyik be a melegviz ha kinyílik a mágnesszelep, és ennek az alján egy másik csövön megy be a mosó dobba.

És esetemben, innen folyik ki a víz ha bekapcsoljuk a mosógépet. (Ha meg lenne nyitva a mosdó alatti sarokcsap.)

webinas

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A gép bekapcsolásakor rögtön nyit a szelep vagy csak a program indításakor?
Ha rögtön nyitja a szelepet akkor a software verzió hibás, bár a képek alapján a szám szerint megfelelő vezérlő került bele. Szerintem mivel 1 hónapot állt a gép ezért vagy a melegvíz elvezető cső végébe rakódott le a benne maradt mosószer, vagy a bemenő melegvíz nyomása nagy. Ezek a gépek igazából solar rendszerekhez vannak tervezve kisebb bemenő víznyomáshoz. Elvileg rajta is van a "sunny solar system" logó.

0

Joe
Joe picture

Nem tudom mi az Elux szám, de ebben meg a szoft boot verziójában van eltérés.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
"Egy hónap múlva jöttek"...akkor mennyi ideig nem tudták megjavítani a gépet?
Nézz utána, hogy mi van beírva a "Kiterjesztett garancia" szerződésben, hogy mennyi idő alatt kellene ezt megoldaniuk...ha ezt nem teljesítették, talán lehetne indulni a Biztosító pénztárához felvenni a gép újkori vételárát... :hmmm:
Üdv.:Uniman

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
"Vezérlő csere" után kérjél "szerelő cserét" !
Üdv.:Uniman

0

SebajTóbiás
SebajTóbiás picture
****

Üdv!

Vagy a leves,vagy a tányér görbe..
A letöltött SM ( https://elektrotanya.com/elektrolux_ewt1066odw.rar/download.html)rajzát nézve ebben wash valve és prewash valve, ("mossa szelep és előmosás szelep") mágnesszelep van benne.
Melegvizeset nem látok a rajzon..
Ráadásul csak orosz használatija van fent,ezek szerint ott hozták forgalomba csak.
Mellesleg egy rohadt számítógép, ahogy nézem a SM et..
ST.

0

webinas
webinas picture
*

Szia!

Köszönöm a manualt, most tetted fel?
Kerestem, de idáig nem találtam. :-)

webinas

0

SebajTóbiás
SebajTóbiás picture
****

Szia!

Szívesen,igen tegnap.
De már kifúrja az oldalam ez a meleg vizes bekötés?
Hová van kötve?
Tegyél már fel pár képet hogy ne tudatlanul múljunk ki!

ST.

0

webinas
webinas picture
*

Csatolva.

File csatolás: 

0

SebajTóbiás
SebajTóbiás picture
****

Szia!

Köszönet a hitközség nevében.
Most már csak egy PNC. számot kérnék,a címkéről,hogy a pontos dokumentációt tudjam hozzá meglelni, mert ezek szerint több verzió létezhet.
Mert csak van meleg vizes mágnesszelepes is..
ST.

0

SebajTóbiás
SebajTóbiás picture
****

Szia!

Nem is néztem a képeket bocs.
De van hot valve -s rajz ebben amihez a PNC szám tartozik.
Szóval létezik ilyen is,meg olyan is.
Valószínű a melegvizes szelepnél lesz az eltérés,talán csak át van kötve a vezérlése valamivel,vezeték, 0 ás smd ellenálás..
ST.

File csatolás: 

0

webinas
webinas picture
*

Szia!

Köszönöm a segítséged.

A topicnyitó hozzászólásnál ott a kép a gép típus táblájáról.
De azért leírom:
Modell: EWT1066DW
Típus: TF141H31
PNC: 91321724100

webinas

0

Joe
Joe picture

A tied vége az ODW, ez meleg vizes is. Ha csak hideg vizes, akkor EDW a vége a típusnak. itt cseszhették el a rendelést, vagy a szállítást.
Remélem segítettem.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Bár a többnyelvű leírásában sincs említve a "melegvizes" rész: http://www.parafalo.hu/hasznalati-utmutato/ewt_1066_odw.pdf
Üdv.:Uniman

0

SebajTóbiás
SebajTóbiás picture
****

Üdv!

Itt https://www.markabolt.hu/electrolux/electrolux_mosogep/felultoltos_mosog...

1"05 nél emlegeti a jóember a melegvizes bekötést is,már csak az a kérdés hogy hová?
A hidegvíz szelepre?
ST.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Weninas !
Ha" garanciális 2019-ig " , akkor a szervizt kellene felhívni telefonon , hogy , most mi van ? Ugyanis , ha a " túlfolyón folyik a meleg víz " , ami , ha jól tudom eddig nem volt (?) , akkor valamilyen hiba történt az új panel beszerelésekor . A márka szerviznek kell kijavítani ezt a hibát is . Gondolom bele nem nyúltál (?) Csak a szerelő nyúlt bele (?) Nos , akkor érvényes a garancia az új panelre is . Ha a mosógép eredetileg tudta a meleg víz fölvétellel is a mosást , nem csak hideg vízzel (mint most) , akkor kérd a javítását vagy cseréjét ! Üdv varga jano

0

webinas
webinas picture
*

Sziasztok!

Az a baj véleményem szerint, hogy ők nem márkaszerviz. A márkaszerviz csak egy év gyári garancia alatt javítja.
A kiterjesztett garanciális szerviz bárki lehet. Jelen esetben akik javították a mosógépet Samsungosok.

Természetesen nem nyúltam bele, de már ott tartok, hogy kinyitom, és megnézem, át méregetem.
A vezérlő csere előtt semmi egyéb probléma nem volt a géppel.

Előtte egy Energomat Thermal volt 30 évig. 3x cseréltem benne csapágyakat, amikor leégett a motor, én ÁLLAT lecseréltem a gépet erre a drága sz@rra.

webinas

0

Joe
Joe picture

Üdv!
Anno "Gelkás is voltam, tetszik a "javítás előtt nem volt semmi probléma a géppel" szöveg. Majdnem kirúgtak érte amikor véletlenül visszakérdeztem, akkor a gép miért is került be? Pedig csak az első javítás okát kérdeztem meg. :)
Másik, amire tényleg válaszolnék. Lehet létezik hideg vizes, és meleg vizet is használó panel. szoftverben biztos difi van, külsőre egyezhet a két panel. A kiszerelt, és az új panel típusszáma térhet el akár egy karakterben. Ez rendelési, szállítói hiba, értelem szerűen a szervizt terheli a felelősség. Lehetőleg panelt vissza (amit általában eltesznek, de a garancia adó is kérheti.) mindenképp terheld hívogatásokkal, személyes megkeresősekkel a szervizt! Hívogasd gyakran! Ha nem reagál kérd a felügyeleti, felettes szervek telefonszámát, email címét, ez hatni szokott! A türelmes udvarias hangnembeli kötözködés hatni szokott, főleg ha ezt személyesen teszed, és rászánsz egy fél napot. A személyes találkozás varázsa, hogy ha valaki nem intézi a dolgot Barátsággal megmondod, hogy látom nem tudja ügyemet elintézni, van magának főnöke? Azzal szeretnék beszélni! varázsszavak türelemmel, (Idő kell hozzá) segítséget hoznak. Ha ő se segít, annak is van ám főnöke! :) Tehát birka türelem, fapofa, indulatok minimálisan. Ennek ellenkezőjét tanította a vállalati pcihiáter, be szokott jönni! :) Mindenesetre ha harc nélkül sikerül megoldani az gyorsabb.
Remélem segítettem! (Így is, úgy is.)

0

webinas
webinas picture
*

Kedves Joe!

Az első mondatod nem értem, és nem is akarom megérteni.
Bár munkám során rengeteg gyökérrel van dolgom nekem is, de azért eszembe sem jutna általánosítani.

A gép garanciális, az első meghibásodásig (amikor is a vezérlőt cserélték) megfelelően működött. Ha folyt volna a víz, krákog, vagy piros pöttyök jelentek volna meg rajta, akkor nyilván tájékoztatom róla a szerelőt. De semmi egyéb jelenség nem volt.

A régi vezérlő egység itt van nálam, elvileg meg tudnám nézni, hogy típusszám szerint nincs e valami gebasz, de a garancia miatt nem tudom, hogy merjem e megbontani? Egyébként az első és a második gondolatom nekem is az volt, hogy esetleg nem tökéletesen ugyanazt a vezérlőt hozták, és nem kezeli a meleg vizet. Már csak azért is, mert amikor elkezdte beereszteni a gép a meleg vizet, akkor rögtön elkezdett folyni, nem a betöltés végén vagy mosás közben.

webinas

0

Joe
Joe picture

Még egy. A Guglizás során találtam egy megszólalásig hasonló gépet egy azaz egy betű eltéréssel (EWT 1066 EDW), de ez nem tud meleg vizet. A többi stimmt. Esetleg elírták rendeléskor.
Ha segített...

0

webinas
webinas picture
*

Köszönöm, hogy segítesz.
Kicsit összekapom magam és leszedem a burkolatot, megnézem az elektronikát.
A mosógép és a kiszedett elektronika EPC száma (vagy talán ez a mosógép EPC száma) megegyezik.

webinas

0

Joe
Joe picture

Az első egy sztori volt a régmúltból, gyakorlatilag típus szöveg volt egy reklamációra amire lehet sértő választ adtam, bár logikátlan, mert ha a készülék "előtte jó volt" akkor miért került szervizbe? Pontatlan a kijelentés (ez valóban általánosítás) mert ez a része jó volt helyénvalóbb lenne. De hagyjuk Grécsit is dolgozni, viszont én a pontatlan kijelentés miatt kérdeztem vissza.
A második részhez, szerintem ha megfelelő szerszámokkal veszed le, és csak lefotózod a panelt (magadnak), mivel a készülék bontva volt már, (és ez dokumentálva van), a garancia jelek sérültek nem fogják észrevenni a gép megnyitását. Valószínűleg nem pecsételte vissza fotózta le a kollega. Ha a munkalapon, amit kaptál elvileg az alkatrész cikkszáma, típusa is kell szerepeljen. Ha egyezik a bontottéval én csak akkor nézném meg. Innen már megbizonyosodhatsz az igazadról, nekik meg illik állni a témát. A meleg víz rész hiányozhat a panelről de ez fotóval ki is derülhet. Lehet ha új panelt rendeltek és az ügy folyamatban van akkor másik egy hónap. De ha nem ezért javallottam a "piszkoskodás" :) fenti formáját. Mindenesetre semmiképp ne hagyd annyiba, ha nem oldódik meg a téma, én akár a gyár is is elmennék.

0

SebajTóbiás
SebajTóbiás picture
****

Szia!

Elvileg ezek üres egységes aggyal jönnek,és a megfelelő géphez konfigurálják.
De most már ebben sem vagyok biztos..

ST.

0

Joe
Joe picture

Akár konfig hiba is lehet de plusz lehagyhatták azt a meghajtó, kimenő részt is. Lehet rá lehetne rakni a régi panelról, de mivel garos ezért a cirkusz idejére semmiképp!

0

Sponsored links