You are here

LG Direct Drive F1056LD mosógép nem centrifugál mindig

12 posts / 0 new
Last post
Tivi
Tivi picture

Sziasztok Szakik!
Van egy LG Direct Drive F1056LD mosógép nálam,aminek az előző tulaj szerint az a hibajelensége,hogy 20-ból ha egyszer centrifugál.Üresben,centrifuga üzemben megy rendesen,de ahogy nézem,terheléskor,mosás programban nem mindig. Rendezgeti a ruhát,de akkor is mintha akadozva indulna meg. Ilyenkor nem is centrizik. Mikor "elkapja az ütemet" akkor centrizik. A szivattyú rendesen kiszivattyúzza a vizet.
Üdv: Tivi

Comments
Tivi
Tivi picture

Sziasztok!
Talán meg van a hiba. Amint a képek mutatják,a légcsapda elég rendesen el volt dugulva,ami magyarázhatja is,hogy miért nem centrizett néha a gép.Kipucoltam,már csak a próba van hátra..

0

Tivi
Tivi picture

Sziasztok!
Tegnap összeraktam a gépet úgy ahogy volt. A HALL jeladó jó,a fűtőszál megger kimérve jó. Tegnap megtömtem ruhával és elindítottam egy közel 60 perces mosási programot,hátha jelez valamilyen hibát. Simán lement a program,három centrifugálással,hiba nélkül. Pedig az előző tulaj szerelője szerint panelhibás,nem javítható...
Nem igazán értem...lehet,hogy kontakthibás lehetett,vagy csak a szintjelző tömődött el nála? Befolyásolta esetleg a működését,hogy a tesztprogramon végigfuttatam?

0

SebajTóbiás
SebajTóbiás picture
****

Szia!

"Befolyásolta esetleg a működését,hogy a tesztprogramon végig futtattam?"

Valószínű igen.
Mert ezek már hiába cserélsz alkatrészt amíg egy hibátlan teszt végig nem fut.
Nem érzik megjavítottnak magukat.

ST.

0

Tivi
Tivi picture

Szia Tóbiás!
Ezek szerint futtattam le a teszt programot: https://www.youtube.com/watch?v=UPUItedX8H8
Meg tudnád mondani hibakódot hogyan lehet kiolvasni belőle? Én azt hittem,csak a funkciókat lehet lefuttatni vele,hogy működnek-e?
Köszi a segítségedet!
Üdv: Tivi

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Amikor akadozva indul, akkor nem hallasz csikorgó hangot?
Én magunknak javítottam meg egy 7kg-os LG-t, ami csak beszívta a vizet és azon túl nem csinált semmit.
Konkrétan nem tudta elindítani a motort.
Mint kiderítettem az állórész három egymás melletti tekercse volt szakadt(vagyis fázisonként egy tekercs).
Kapott egy jó állórészt, ekkor már elindult a dob, de időnként leblokkolt fémes csikorgó hang kíséretében.
Mint kiderült ez a motor HALL jeladójának meghibásodása esetén van így. Kapott még egy új HALL jeladót és azóta kifogástalan a működése.
A HALL jeladó az állórészre van fel pattintva és csak a forgórész és az állórész leszerelése után lehet hozzáférni mivel az üst hátulja felől van. A panelba egyébként nem egyszerű belenyúlni, mivel(mint minden LG-nek)ki van öntve gyantával vagy gumival vagy a fene tudja mivel.
Azért sok sikert a javításhoz.
Üdv: Ladakölyök

0

Tivi
Tivi picture

Szia!
Csak egy darab pulóverrel és vízzel próbáltam,de csikorgó hangot nem hallottam,csak egyszerűen mosási programban kihagyta a centrifugálást.Üresben viszont jól felpörgött és centrizett.Akkor ezek szerint kizárhatjuk a HALL jeladót?
Az LG panelek ismerősek ezzel a szilikonszerű szutyokkal...A bontásuk már tökéletesen megy! :)
Üdv: Tivi

0

schmiditv
schmiditv picture

Szia, a Hall panel hibáját általában ellenállás méréssel is kiszürheted, de ha kibontod találhatsz benne KH-s ellenállást. 2 jelado, meg talán 4 smd ellenállás, meg 2 smd kondi van benne, ha jól rémlik, tehát simán javítható, eddig ellenállás hibák voltak nekem. Üdv. Imre

0

Tivi
Tivi picture

Szia!
Kiszereltem a HALL jeladót (típusa: 6501KW2001A ) és lepucoltam róla a gumit,valamint kimértem az ellenállásokat.Egy kicsit más a belseje,mint a már feltett videóban,de találtam egy másik felvételt,ami egyezik az enyémmel.Megközelítőleg milyen értékek jók?
Hétfőn szerzek 300 Ohm-os ellenállásokat és beforrasztom,aztán mehet a próba!
Ebben a felvételben ugyanolyan a jeladó,mint a sajátomban: https://www.youtube.com/watch?v=bmvpnIZerF8
Üdv: Tivi

File csatolás: 

0

Tivi
Tivi picture

Szia Imre!
Találtam is egy egészen jó felvételt a HALL jeladó javításáról: https://www.youtube.com/watch?v=_L5OKQ-rym0
Csak azt nem értem,miért nem ír hibakódot a mosógép?
Üdv: Tivi

0

Tivi
Tivi picture

Sziasztok!
Ezen a felvételen nem sok különbséget mutatnak a rossz és a feljavított HALL jeladó értékei:
https://www.youtube.com/watch?v=_L5OKQ-rym0
A különbség 1kOhm körüli érték.Bár igazából nem tudom,mennyinek kellene lennie,mert erről nem találtam leírást....Ahogy elnézem,lényegesen alacsonyabbak az én mért értékeim a javított darab értékeihez.Tulajdonképpen mennyit kellene mérnem?
A bizonytalanságomhoz az is hozzátesz,hogy sok felvételt átnézve nem nyikorog a gép mosás közben,csak egyszerűen néha centrizés helyett jobbra-balra forgatja a dobot és még hibajelzést sem ad. Üres dobbal viszont centrizik,nyikorgás nélkül.Próbáltam szerviz üzemmódban is.Felpörgette a motort egészen 1000-ig,majd szépen vissza szabályozta 800-ra.
Tudna valaki ebben tippet adni?
Üdv: Tivi

0

Tivi
Tivi picture

Sziasztok!
Találtam egy képet,ami szerint a HALL jeladón mért értékek 9-10kOhm közötti értéknek kell lennie. Akkor viszont úgy néz ki,hogy az enyém jó. Csak azt nem értem,hogy a videóban ennek ellenére miért cseréltek,forrasztottak be másik ellenállást? Talán azért,mert az 1-5 és 1-4 között mért ellenállás nagyon eltérő volt?

File csatolás: 

0

Sponsored links