You are here

TP-Link TL-WR940N újraélesztés

8 posts / 0 new
Last post
lzoli74
lzoli74 picture

Tisztelt Kollégák és Fórumtársak!

A fenti router sajnos megállt. Kedves ismerősömé a készülék és ahogy elmondta DD-WRT-t akart feltenni rá. A művelet nem sikerült mert a bakapcsolását követően villannak a ledek egy rövidet és ez ismétlődik "körbe-körbe". Áthozta, hozzám csináljam már meg... :-(. Olvasgattam itt-ott miképpen kell életet lehelni ismét bele de nekem nem jött össze egyik sem.

Első javaslat szerint a bekapcsolást előtt le kell nyomni a reset gombot majd a számítógépet fix ip címre állítva TFTP programmal elérhetővé válik a router. Nekem nem vált be.... Nem tudok kapcsolódni hozzá hiába csinálom a leírás alapján ( http://navodyzde.blogspot.ro/2016/02/unbrick-tp-link-tl-wr741nd-v4xx-pom... )

Második javaslat szerint bekapcsolás előtt lenyomjuk a reset és az előlapon lévő QSS gombot. A leírások alapján ismét TFTP kapcsolattal érhetővé válik a készülék. Nekem ez sem jön össze...

Az OPENWRT oldalon ( https://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr940n ) található leírás alapján készítettem rá egy soros portot majd ismét nekiláttam a procedurának Puttyon keresztűl próbáltam a készüléket elérni. Sajnos a demóvideókkal ellentétben csak ákombákom karakterek futottak a terminál ablakon. Semmit se tudtam kezdeni vele...

Itt tartok most. Következő lépésként gondoltam leforrasztom a flash memóriát és újraírom de előtte megkédezlek titeket volna-e egyéb ötletetek a megoldásra!

Hálásan köszönök minden segítséget!

Comments
lzoli74
lzoli74 picture

Tisztelt Fórumtársak!

Bocsánat amiért ilyen soká reagálok csak a segítségekre! Köszönök minden hozzászólást, a soros portos dolog számomra a leginkább járható út. A flash eprom leforrasztása se okoz gondot, mert a munkahelyemen kitűnő SMD forrasztóállomásaink vannak. A megíráshoz építenem kell egy interface-t amibe nincs sok kedvem belemenni.

A routert még próbálgatom egy kicsit, de kezdek belefáradni lévén nem az enyém és már egy komplett délutánom benne van az életrekeltésében. Kap még néhány esélyt a leírásaitok alapján aztán ha nem megy rakom össze és adom vissza a gazdijának.

Ha sikerül megjavítani akkor lépésről lépésre megosztom itt a fórumban, más is tanulhasson belőle!

Üdvözlettel: Zoltán

0

agressiv
agressiv picture
*

Le kell szedni a flash IC-ét és programozóval újraírni, legalábbis én ezt szoktam csinálni.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Az az első leírás nem a TL-WR940N típusról szól !
A 940-eshez ez lenne a belépési mód, "normál esetben" legalábbis: http://tplinkwifi.net/
Üdv.:Uniman

0

kojot
kojot picture

A leírása alapján állandóan újraindul. tehát terminál az egyetlen mód, hogy tpl -t tudjon adni a boot rekordnak, és akkor van tftp frissítési lehetősége.
Az az eset akkor van, ha gyári frmware van rajta és eléri. De itt már egy fél ddwrt rajta van!

0

domeattila
domeattila picture

Szia.
Gépre kötve parancssorból ipconfig parancs kiírja a rákötött eszközök ip címét, a routerét beírva a böngészőbe bele lehet mászni.
Üdv D

0

kojot
kojot picture

nem... azt az arp paranccsal tudod jó esetben kimazsolázni, ha már volt kapcsolat a gép és a router között. De itt nincs. A leírás alapján állandóan újraindul.

0

kojot
kojot picture

Ha ákombákom karakter sort kapsz, az azt jelenti, hogy a soros port sebessége nem megfelelő.
A putty 9600 alapból, de lehet a router 115200-al dolgozik.
Ha ez rendben van, és van terminál kapcsolatod, akkor már tiéd a világ. Az openwrt leírása jó, én sok routert hoztam vissza tégla állapotból.
A flasht leforrasztani nem kell, félned jó lesz.. mondhatnám. :)
Csináltam ilyet, pl nagyobb flash-t tettem vissza mint az eredeti, hogy több legyen a tárhelyem. Számodra jelenleg ez nem jó út, nagyon rögös...

0