You are here

Hotpoint Ariston AQ104D49EU/B mosógép nem szivattyúzik

7 posts / 0 new
Last post
szemi
szemi picture

Tisztelt tanyalakók!

A fent említett Hotpoint Ariston mosógép nem akar szivattyúz de viszont a centrifugát megcsinálja ha víz nélkül indítom. Kiszedtem a panelt és láttam hogy ledobta a "kabátot" a zo107-es triak és a vele párhuzamosan lévő TVR. Ezeket kis is cseréltem de a TVR egyik lábával sorba kötött két SMD ellenállás is elszállt. Az egyik szerintem 102 kódú volt a másikat nem lehet beazonosítani. Van-e esetleg valaki aki tudja hogy milyen értékűek voltak az ellenállások? Lehetséges hogy a szivattyú tette tönkre ezeket? Mert beázásnak nincs nyoma és nem is folyik és nem is csöpög sehol.

Comments
szemi
szemi picture

Kicsit megkésve de itt vagyok az eredménnyel még most volt újra időm foglalkozni a géppel. Végül sikerült megcsinálni a 2db SMD ellenállás értéke 1kohm és 10kohm volt és Zo107 triak lett cserélve a panelon. Valamint kicseréltem a szivattyút is a biztonság kedvéért és azóta megy tökéletesen. Biztos menetzárlatos volt.

Köszönöm szépen mindenkinek a segítségét!

Üdv! Szemi

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Gratulálok.
Írd be a címbe hogy "MEGOLDVA".
Üdv:Ladakölyök

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia ! 471 vagy 681 kódú lehetett . Nézd meg a többi TRIAC áramkört ! Próbáld bele először a nagyobb ellenállást , ha nem szivattyúz , akkor a kisebbiket ! A szivattyúban van-e haj csatt vagy fémpénz , vagy más a lapátot akadályozó dolog ? Üdv jano

0

szemi
szemi picture

Szia! Köszönöm a gyors választ! Nincs benne semmi olyan dolog ami nem odavaló. Az a gond hogy a többi TRIAK és TVR egyik lába is erre az egy fóliára van forrasztva és innen megy el 2 SMD ellenállásra.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia ! A mellékelt doksin látod , hogy melyik a Z0107 TRIAC gate lába . Látod , hogy a közösítésre a 102 (1k) ellenállás megy . Ha a fóliákat leköveted , kiderül számodra , hogy a többi áramkörben 681 (680R) vagy 470 (470R) vagy valami más értékű ellenállás megy a többi Z0107 gate lábára . Javasolom , hogy rajzold vissza az áramkört ! Köszönöm . Üdv jano

File csatolás: 

0

ata2k6
ata2k6 picture

Én azért rámérnék a szivattyúra is... a triakok nem szoktak csak úgy repkedni ok nélkül. A menetzárlatot nem mindig lehet kimérni multiméterrel, kosd ki a szivattyút és sorosan egy 100w-os égővel adj rá áramot! Normál esetben azégő kissé felizzik majd amikor a szivattyú felpörög majdnem egészen elalszik. Ha égve marad, akkor csere.

0