You are here

Opel astra tápszivattyú forrasztás-vezeték. Milyen használatos?

15 posts / 0 new
Last post
szakiroli
szakiroli picture

Sziasztok. Egy opel tápszivattyúra kellene átforrasztani a csatlakozót. Az eredeti vezeték már merev, nem igazán használható. Mivel helyettesíthető ami benzinálló, ill. hol lehet beszerezni? Forrasztásnál kell e ügyelni valamire? (A végső helye a tankban lesz, ahol ugye abszolút szikramentesnek kellene lennie.)

Comments
szakiroli
szakiroli picture

Sziasztok. Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Sikerült beszerezni egy eredeti csatlakozót vezetékkel együtt, ami benzinálló, de így is kellett forrasztani. (tökéletes lett) Üdv. Roli

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Teljesen mindegy milyen ónt használsz. De amúgy én a sógoromnak amikor ez végett állt meg az autója, a sajátjával forrasztottam meg az út szélén! Elővettem a bikakábelt, hozzácsíptettem a vezetéket a sarutüskére és csináltam azon a lábon egy zárlatot a bikakábellel. Gyönyörűen összeforrt és azóta is megy.
Tibi

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Milyen szekér ez? Pontosan... Mert sok opelt, és tápszivattyút is szedtem már ki/szét, de ez sosem merült fel, mint probléma. Mi az akadálya, hogy EPC-ben kikeresd a cikkszámát, és rendelj egy gyárit, fusi nélkül... Nem hiszem, hogy a II. V.h. eltünt aranyáért adnák.. :-)

Forrasztani ne forrassz. Nem szikra miatt, mert az a tankban lényegteken. A komplett motor benzinben áll, sőt, benzin hűti, és keni is (konkrétan a szénkefék is benzinben úsznak...) Hanem azért, mert megeszi a forrasztást pár hónap alatt. Ezt onnan tudom, hogy a bontott tápszivattyút benzinben illik tárolni. Járattam egyet, és krokodil csipesz volt rácsíptetve, arra meg forrasztva a kábel... Ablakban úszott, rajta maradt... Egy ólom szerű, de puha massza lett belőlle...

0

glmikc
glmikc picture

Hello.Egy kép sokat segitene a régi szivattyú-ról.Ha nem akarsz forasztani,akkor simán rakhatod saruval,krimpelésel-ha 4.2,vagy 6.3-as a saru méret.Üdv.

0

lujzika82
lujzika82 picture

Zoli
Szia!
Ki kell, hogy ábrándítsalak, azért rakták a tankba a tápszivattyút, mert olyan tömény ott a benzingőz, hogy szikrázhat ahogy akar, akkor se gyullad meg. Robbanási határérték feletti a koncentrációja,
elsőre hihetetlennek tűnik, de így van

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ez teljes mértékben így van ! :oke:
Üdv.:Uniman

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Talán ilyen vezetékre gondolsz: http://kabelgyar.hu/katalogus/065_teflon1.htm

A forrasztott kötés nem biztos, hogy jó megoldás, ha mozgolódik a vezeték.
A szivattyút szárazon nehogy elindítsd mert tönkremegy!

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Léteznek olyan zsugorcsövek, amiknek ragasztó van a belsejében, így tökéletes nedvességzárást biztosítanak. Hogy az mennyire benzinálló, azt nem tudom. A forrasztás is benzinben fog állni?

Üdv: Jácint

0

city217
city217 picture

Szia.
Biztos ügyes kezed van, de vannak dolgok amiket tényleg szakemberre kellene bízni. Pláne hogy ilyet kérdezel, hogy "mire kell ügyelni". :) Forrasztásnál még nem láttam szikrát, hacsak nem gyufával akarsz forrasztani. Azt ajánlom ne fogadj el tanácsot, még az enyémet se kell. :)
Üdv.

0

szakiroli
szakiroli picture

Szia. Már bocs, hülye azért nem vagyok. A mühelyasztalon tartózkodik a szivattyú. A szikramentesség arra vonatkozik, hogy később beszerelés után nem egészséges egy esetleges kontakthiba a tankban.

0

TAKLACO
TAKLACO picture

HELLO !

Ahogy már elottem is leirtak forrasztás utánna rovid ragasztos zsugorcso ,felmelegitt , uánna hosszabb ragasztos zsugorcso az elozore , felmelegitt , END !

UDV.: LACI

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:ha budapesti vagy:
A XIV. ker. Mogyoródi úton, a Lidl-lel szemben, a Castrol épület földszintjén van egy üzlet, ott mindenféle, hőálló, benzin-olajálló kábel klf. keresztmetszetben kapható.
Van ott egy Lukoil beninkút is

Bálint

0

hcs
hcs picture

Kösz a tippet, ez nekem is aktuális. A Madzag Bt-nél kerestem de nem volt 70°C feletti hőállóságú PVC szigetelésű vezeték (motortérbe kell, szilikon meg nem bírja az olajat) ... Farnell drága de van...

0

city217
city217 picture

Szia.
Az nem tudom milyen kábel, de itt van egy másik akik tutik.
http://www.kabelring.hu/kapcsolat
Üdv.

0

Sponsored links