You are here

Whirpool AWG372 mosógép nem indul MEGOLDVA!

15 posts / 0 new
Last post
Öreg szaki
Öreg szaki picture

Sziasztok! A címben jelzett Whirpool AWG372 mosógép nem indul el. A bekapcsoló gomb benyomása után az utóbbi időben egyre később indult el. Eleinte 1-2 másodperc késéssel (azt hiszem ez az eredeti állapot). Azután lassanként eljutottunk oda, hogy 1-2 perc, de az utóbbi időben már jó néhány perc, legutoljára pedig már vagy egy fél óra után indult el. Ha elindul, nincs semmi probléma, rendesen hiba nélkül végigcsinálja az aktuálisan beállított programot. Ha valakinek van valami ötlete, tapasztalata ezzel kapcsolatban, nagyon megköszönném a segítségét.

Üdvözlettel: Öreg szaki.

Comments
SebajTóbiás
SebajTóbiás picture
****

Üdv!

Ajtóretesz cserés lesz.
Nagyon lassan zár le,addig meg nem indul.
ST.

0

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Üdv!
Kiszereltem az ajtókapcsolót. A kapcsoló két kivezetésén végtelen ellenállást mérek, akárhogy tologatom a az ajtóreteszt. Holnap Baross utca...

Üdv: Öreg szaki

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
"Két kivezetésén" Csak "kettő"... :hmmm:
Üdv.:Uniman

0

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Helló!
Ez egy egysarkú záróérintkezős kapcsoló, úgyhogy csak két kivezetése van. Közben szétszedtem a reteszt. A kapcsoló jó benne, más a bibi. Amikor becsukja az ember az ajtót, az eltolja a reteszt. Ha a bekapcsoló gombot benyomjuk, egy elektromágnesnek látszó tárgy feszültséget kap, behúz, és ekkor a retesz egy nyílásán keresztül egy pöcök zárja a kapcsoló érintkezőit, és egyben reteszelődik az ajtónyitás. Van benne egy kis bisz-basz, ami nem tűnik elektromágnesnek, nem látok se tekercset, se vasmagot,
akkora mint egy közepes gombelem, és ez funkcionálhat elektromágnesként. Mi ez a bisz-basz, tudja valaki? Ez van megégve. Ha a kapcsolóra menő két kábelt rövidre zárom, elindul a gép, tehát az ajtózár retesz csere biztos, csak érdekelne, mi lehet ez a számomra ismeretlen alkatrész?

Üdv: Öreg szaki

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ez egy PTC...az áram hatására melegszik...és a bimetál kapcsol.
Van egy cipősdoboznyi ajtózáram...
Üdv.:Uniman

0

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Helló!
Kösz! Tiszta hülye vagyok, ez kézenfekvő! Hiába, már nagyon kiestem a szakmából, pedig tudnom kellett volna. Még egyszer kösz! Akkor megvan, miért van a néhány másodperces bekapcsolási késleltetés (ennyi ideig tart amíg felmelegszik), és az ajtót azért nem lehet a leállás után kb. 30 másodpercig kinyitni, mert ennyi ideig tart, amíg lehűl! :falfej:

Üdv: Öreg szaki

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Talán szétszedhető óvatosan az ajtózár...az a "gomb" akár el is lehet repedve, vagy csak egyszerűen beszennyeződött.
Üdv.:Uniman

0

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Üdv!
Szétszedtem, ezért kérdeztem, mi az a "gomb". A PTK egyik fele (alsó) és a vele érintkező rugós fémlap égett. kissé kormos. Ezeket még is tisztítottam, de sajnos a műanyag házon belül azok a pöckök, amik tartják a rugós érintkezőket annyira meg vannak égve, hogy érintésre porlanak.... Tegnap délelőtt vettem az Orczyban másikat, 3000 forint volt, és délben már benne is volt a gépben. Köszi a tanácsot, jó is lett volna, ha nem ég meg a ház is.... Bár nem szólhatok egy szót sem erre a gépre, több mint 25 éves, és még szépen teszi a dolgát, pedig nem keveset van használva!!! Eddig a szivattyút, a bekapcsoló gombot, fűtőtestet és most az ajtóreteszt cseréltem. Ezeket az utóbbi 5 évben, 20 évig nem kellett hozzányúlni. Kíváncsi lennék melyik mai gép bírná ennyi ideig. Még egyszer kösz a tanácsot, de sajnos nem segít.

Üdv: Öreg szaki

0

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Szia!
Kösz, megnézem. Bár már néztem, egy hurkapálcával eltolva látszólag egyből visszajön a retesz, de azt még nem néztem, hogy ilyenkor elektromosan is kapcsol-e?

Üdv: Öreg szaki

0

DINO54
DINO54 picture

a=s

0

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Az enyémre AWG van írva. Philips Whirpool AWG372. A kettő ugyanaz? Az AWG megfelel az SWG-nek?

Üdv: Öreg szaki

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!
A címre utalt :) " Mao" egy másik téma!

Üdv Stevepapa

0

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Szia!
Kösz, ezt benéztem. :falfej: Hogyan tudom javítani?

Üdv: Öreg szaki
Update: Kösz ,közben rájöttem.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Doksit itt találtok a mosógéphez.
Üdv jano

http://elektrotanya.com/?q=showresult&what=AWG372&kategoria=&kat2=all

0

Sponsored links