You are here

Hyundai dvd 320a táp hiba

Üdv mindenkinek kis segítséget kérnék fent nevezett készülék kapcsolóüzemű tápja megadta magát, csak pici pattogó hangot lehet hallani ha be van dugva, sajnos annyira nem vágom ezeket a tápokat így nem is tudom merre kereshetném a hibát, így kérném a hozzáértők segítségét amit előre is megköszönök.

Comments
kolya61
kolya61 picture

Szia !
Műszert a +15V tápra és bekapcs, amit látni fogsz, az majd mond a hibáról és a zárlat mértékéről is valamit .

Üdv! Miki.

0

Zsolt05
Zsolt05 picture

Amint írtam is a tápban minden félvezetőt és kondit kicseréltem teljesen újakra csak az ellenállások és az a pár db tekercs maradt a régi, az ominózus dióda pedig testhez mérve +15V-ot lehet rajta mérni.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
A pattogás túlterhelésről ad infot. A secunder körökben keress Quasimodo kondenzátorokat, elsőre ....

Üdv! Miki.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: vagy a táp gyenge, nem terhelhető.

Bálint

0

Zsolti05
Zsolti05 picture

A gyanúsnak tűnő kondikat kicseréltem de a jelenség ugyan az de ha a fő panelról lehúzom azt a csatlakozót ami a tápról jön és visszadugom akkor elindul de ha kihúzom a konnektorból akkor ismét csak a pici pattogás a tápból és se kép se hang.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Valami nem kerek a tápoknál. A gyanús, az nem rossz , a rossz az amelyiknek nincsen elég kapacitása.
Mérni tudsz-e feszültséget ??? A sec. tápoknál kell mérni , ha lehúzod és visszadugod , akkor van ideje felállnia a tápnak . ezért kellene mérni feszültségeket ....

Üdv! Miki.

0

Zsolt05
Zsolt05 picture

Üdv na volt egy kicsit több időm foglalkozni a masinával, méregettem is bőszen valamit a sec oldalon az ellenállások és tekercsek kivételével az összes alkatrészt kicseréltem de a probléma ugyan az. Az alábbi fesz értékeket kellene előállítania a tápnak +5; +12; -22;+22 Volt, hibás állapotban a feszültség értékek gyakorlatilag megfeleződnek, ha a fent liírtak alapján elindítom a masinát és teszek bele pl egy audió cd-t akkor el is kezdi a lejátszást de egy 1N5404-es dióda olyan szinten felmelegszik hogy kiolvad a forrasztása a nyákon ezen diódán üresen +15V-ot lehet mérni a testhez.
Amit még nem írtam hátha hasznos lehet a jelenség egy áramszünet után jelentkezett.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Az 5404 egy 3A-s dioda , nem melegedhet ilyen szintre . Melyik feszültség egyenirányításában vesz részt ?? Ebben az ágban lehet a hiba , éppen egy kiszáradt elektrolit kondenzátor miatt ...

Üdv! Miki.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Maga a dióda is lehet rossz, az ott lévő kondi és a terhelés is lehet zárlatos.. De működik, tehát inkább a dióda meg a kondi.

Szégyentelenség és gyalázkodás! Mivé fajultak a világ csodái... (Boldogblog)

0

Sponsored links