You are here

Whirpool AWO/D 6104/D mosógép csapágy

A fenti modelű mosógépem nagyobb fordulaton hangos,surlódó hangot ad, feltehetően csapágyas lett. A letöltött alkatrész rajzon azonban nem látható a csapágy illetve annak elhelyezkedése és a szétszerelés menete. Ennek ellenére hozzákezdtem a szétszereléshez, de mielőtt jobban belemennék kérnék egy kis szakmai tanácsot a bontás pontos menetét illetően.

Comments
Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Gyárilag nincs hozzá sem csapágy sem szimering, mert az üst ragasztott.
Ragasztott üstöt szét kell fűrészelni (óvatosan vékony lappal! Mert utána össze is kell ám rakni!) Kiszedni a csapágyat/szimeringet és az azokon lévő számok alapján kell alkatrészt keresni.

Nem a motor csapágy surrog? Szokott az is.

http://www.scc-service.com/fileadmin/Redaktion/FAQ/Eureka_WU.pdf

0

Baka Bence
Baka Bence picture

És miután szétfűrészelem kicserelem a csapányat és a szimeringet utánna hogy rakom őssze mivel ragasztom össze?

0

Mester Zsolt
Mester Zsolt picture

Üdv!
Köszönöm a segítséget.Időközben pontosabban utána jártam és ugyan ezt az információt kaptam. Ebben a formában, ha szét kell vágni az üstöt kb. mennyi a javítási költség az anyaggal együtt? Másrészről levettem a szíjat és külön-külön is megforgattam a dobot és a motort is. A surlódó hang a dobból jött, ha pedig a szíj rajta van akkor csak nagyobb fordulaton mint pld. a centrifugázás hallani a surlódó hangot.De majd még megpróbálom a motort hajtás nélkül járatni.

Köszönöm a segítséget, szívesen várom a jó tanácsokat.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
A dobot az üsthöz képest próbáld meg megemelni. Határozott erős mozdulattal emeld! Ha kottyanást hallasz/érzel az azt jelenti, hogy az a csapágy biza már igencsak kotyogós. Ha semmi rendellenes kotyogás nincs, akkor még csak az elején van a meghibásodás.

Ezt a hibát, ha meg akarod csináltatni, akkor kb 20 ezer ft-ra számíthatsz anyag+munkadíjban.
Ha konkrét árajánlat kellene, akkor keress mailon!
gepklinika kukac postafiok pont hu

0

Mester Zsolt
Mester Zsolt picture

Köszönöm a segítséget!

0