You are here

Legrand

Sziasztok! Vettünk egy Legrand videó-kaputelefont két darab beltérivel, igen egyszerű bekötési rajz alapján fel is szereltük:

https://www.legrand.hu/sites/default/files/documents/Legrand%20kaputelef...

Egy meglévő rendszert cseréltünk, az előre a falba és föld alá behúzott UTP kábelt használtuk fel. A kaputól legtávolabbra eső (kb. 40-50 m) beltéri "slave", a közelebb lévő (kb. 15 m) "master" üzemmódban megy. Egy érpár (pirosfehér és piros) köti össze a két beltérit, majd a master beltérit a kapuegységgel.

A videó képe teljesen megfelelő, szépnek tűnik, hibamentesnek, a hang viszont annyira akadozik, hogy alig lehet érteni, mindkét beltérin. Kb. egy-fél másodperc tisztán jön, egy-fél másodperc elhallgat. Tanácsra letekertük a kapuegységen mind a mikrofon, mint a speaker potméterét, nehogy gerjedés legyen, de az sem segített. Szemmel láthatóan amikor szakad a hang, a képnek akkor sincs semmi baja, holott ugyanazon a két szál vezetéken jön mindkettő.

Szívesen venném az ötleteket, mi lehet a helyzet megoldása.

Előre is köszönöm a segítséget!

Comments
Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
A lehető legegyszerűbb: visszaviszed, hogy cseréljék ki, mert hibás. Amennyiben a leírtaknak megfelelően kötötted be, akkor csak ez marad. Bár megjegyzem, hogy az alkalmazott UTP kábel nem elégíti ki a kívánt minimális keresztmetszetet (0,5 helyett, csak 0,21). Elképzelhető, hogy a kapuegységnél, már nincs meg a szükséges feszültség. Megpróbálhatod, hogy több eret párhuzamosan fogsz, esetleg segíthet.

Üdv! Kalex

0

Tom82
Tom82 picture

MEgpróbáltam ma, de sajnos az sem segített. Nem marad más hátra, mint leszerelve kipróbálni, úgy mit produkál: ha úgy is rossz, rossz a készülék, ha úgy jó, akkor rossz a kábelezés...

Köszönöm a segítséget!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Ne szereld le. A helyén provizor köss be megfelelő kábelt. Leszedni ráérsz ezután is.

Üdv! Kalex

0