You are here

Régi, retro karácsonyfa égősor foglalat + csipesz

Kedves Szakik!

Kaptam a Nagymamámtól egy régi karácsonyfa égősort, amit még ők használtak régen. Működik is, csak van egy olyan gondja, hogy az eredetileg 16 égős sorból a Nagypapa kiszerelt 3 darabot, ezáltal most túl nagy feszültség esik az egyes darabokra, így sűrűn kiégnek. Egyet tudtam pótolni a három közül, mert azt megtaláltam, viszont annak meg rossz a a csipesze. A többi 2-t egyszerűen nem tálalom. Papa sajnos meghalt, így nem tudom már Tőle megkérdezni, hogy hova tette őket.
Szóval, ha valakinek lenne ilyen döglött, nem használt, rossz égősora, amiből 3 foglalat és csipesz menthető lenne, az legyen szíves írjon üzenetet. A csipesz zöldre festett fém. Csatolok képet is, hogycel lehessen képzelni.

Elérhetőségem: gergoland.gergo@gmail.com, vagy itt kommentben.

Köszönettel: Gergő

Comments
gbenyov
gbenyov picture

Hello,
Ezek más, kici kínai anyagok, de karácsonyfa izzósort összerakhat bárki ebből:
http://www.vatera.hu/karacsonyfa-izzok-es-szerelvenyek-kabelek-lampak-vezerlo-csomag-alkatresznek-elado-2565455795.html

ÉS 1 Ft.-ért!
_
gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is, mindkét irányba?

0

antiktelefon
antiktelefon picture

Én ezt nem javaslom. Az izzók hőjétől az a kis műanyag vacak leolvad, addig pedig az öntési élei felvágják a kábelt. Nincs dugasztápja sem, nem mintha a hagyományosnak lenne, de legalább annak 0,7mm átmérőjű kábele van, nem hajszál vastagságú. Házi izzósorhoz alapként egy 32V-os nyomtató tápot javasolnék, az kb. 500mA-re terhelhető, és van rajta 16V-is, későbbi felhasználásra. Egyszer nekiálltam ilyennek, első probléma, hogy az összes kábel bele van préselve a foglalat érintkezőibe, úgy, hogy nem tudod kinyitni. Forrasztáshoz meg nincs hely. Ha meg is oldod, 50 foglalatból mindig lesz kontakthibás. A vastagabb kábelesek is addig jók, amíg gyári állapotúak, szakszerűen javítani nem lehet. Azért azzal számolni kell, hogy belegabalyodik valamibe az izzósor, és ha megrángatják, nem szakadhat ki a kábel egy foglalatból sem. Nem éri meg építeni, mert olcsón lehet kapni jobbat.
Ettől függetlenül a kérdező a régi izzósorát szeretné megjavítani, nem másikat építeni.

0

Juhász Gergő
Juhász Gergő  picture

Köszönöm a választ!
Igen, valóban nem építeni szeretnék égősort, hanem ezt a régit visszahozni eredeti állapotába.
Én személy szerint szeretek minél több égősort ilyenkor karácsonykor kirakni a házba, mind bent, mind kint. Kint csak újfajta LED-est használok, szívok is velük rendesen. Amit tavaly vettem az előtetőre (3 ÉV GARANCIÁVAL), abból a leszedéskor kiszakadt a kábel a vezérlőből. Mondom, van gari, visszaviszem. Eladó: hát sajnos nem tudjuk cserélni, sem javítani, sem visszaadni az árát, amúgy is nem használtam rendeltetésszerűen. Na, mondom szétszedem a vezérlést, forrasztani tudok amúgy is. Olyan kis pici vacak volt, hogy a Wellerem legvékonyabb hegyével sem fértem hozzá, illetve le volt szakadva a nyákról a vezetőréteg. Ergo kuka. Bent a házban csakis régebbi fajta (nem olyan régi, mint amihez alkatrészt keresek, de nem is Tesco-s LED korszak terméke) izzósort használok, amikben cserélhető az égő. Ilyen: Ezek is műanyagok már, de még a jobbfélék. Van vagy 100 pótégőm hozzájuk, úgyhogy el vagyok látva bőven. Ezt a régit a karácsonyfára akarom felrakni, mert egyrészt régi családi emlék, másrészt szépen világítanak ezek a régi égők.
A belinkelt Vatera-s égősor VOLT nekünk is: egy idő utána elkezdett az a kis műanyag díszecske az égők körül elolvadni, illetve nagyon könnyen törtek az égőik. Végül egy faleszedéskor kiszakadt a vezérlőből a kábel.
Üdvözlettel Gergő

0

antiktelefon
antiktelefon picture

Látom hasonló a tapasztalatod azzal a tüskéssel. Amilyet mutattál a képen, olyanom volt 5db, 50 égős, nagyon jó minőségű. 5 éve vettem Auchanban olyan 700Ft körül. Elajándékoztam mindet, de nagyon jók voltak, soha sem volt vele gond. A visszaforrasztóst már kidobtad? Én szoktam vezérlő nélkülire alakítani őket, ha dugasztápos.
Nem tudom, direkt nem válaszoltál-e, de mint írtam, van eredeti alkatrészem a tiedhez. Kell?

0

Juhász Gergő
Juhász Gergő  picture

UI: természetesen szükségem lenne a pótalkatrészekre.

0

Juhász Gergő
Juhász Gergő  picture

Szia!

Nem, dehogy dobtam ki, Isten ments. Nem direkt nem válaszoltam, csak még egyszer átnéztem ma délután a Nagypapa szerelős szekrényét a válaszadás előtt, hátha legalább a foglalatot, vagy a csipeszt megtalálom. De egyik sem lett meg, sőt még a pótizzókészletet sem találtam meg, pedig az tudom, hogy volt. Sajnos Papa halála után sok mindent nem tudunk, hogy mit hová tett.
Esetleg tudnál adni egy E-Mail címet, ahol meg tudnánk beszélni a részleteket a pótalkatrészekről?

Köszönettel: Gergő

0

antiktelefon
antiktelefon picture

Írok az első posztban megadott emailcímre.

0

antiktelefon
antiktelefon picture

Üdv!
Nekem is van pár, így betáraztam alkatrészekből. Nézd meg, nincs-e megszakadva pár foglalatban a menet, elég gyakori az is. Illetve minden kábelt forrassz le, vágd le a végét, és forraszd újra, mert szeretnek leszakadni, ami a fém csipeszesnél nem mondható szerencsésnek.
Merrefelé laksz? Ha a közelben, tudok adni csipeszt, de ha kellene, foglalatot, kábelt stb.-t is.

0

antiktelefon
antiktelefon picture

Megnéztem a készletet, találtam ilyen törésgátlós csipeszeket is, meg azonos színű kábelt hozzá, de egy kis tisztítás rájuk fér. Még ugyanilyen izzóim is vannak. Én az izzósorokat 17-18-ra szoktam kibővíteni, így még az itteni 238V mellett sem égett ki egy darab sem.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Nekem van zöld csipesszel komplett égősorom, de az égő foglalata világos színű, olyan mint a Vaterás linken látszik. Tehát az enyém, és a tiédnek a foglalata nem pontosan egyforma. Ha érdekel így is, jelezd.

Üdv: formasu

0

Juhász Gergő
Juhász Gergő  picture

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a választ!
Sajnos, ez nem felelne meg, mert szeretném minél eredetibbre visszaállítani az enyémet, eredeti csipeszekkel és eredeti foglalatokkal. Az enyémnek a foglalata fekete színű, talán bakelitből lehet.

Üdvözlettel: Gergő

0

Juhász Gergő
Juhász Gergő  picture

0

zsugori
zsugori picture
***

0

Juhász Gergő
Juhász Gergő  picture

Szia!

Köszönöm a választ!
Nem szeretnék venni egy komplett, működő égősort, csak azért, hogy szétberheljem az enyém miatt. Az enyém helyett sem szeretném megvenni, mert a saját egy régi családi emlék, amit még a Nagyszüleim vettek, és most adta oda a Nagymamám, hogy használjam tovább.

Gergő

0

Sponsored links