You are here

Sony KDL-32EX402 legtöbbször csak látszólag kapcsol ki. (megoldva)

5 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Nevezett készülék érdekes hibát produkál, legalábbis én még nem találkoztam ilyennel. Kikapcsoláskor készenléti led átvált pirosra, hang/kép eltűnik. Viszont igazából nem kapcsol ki, (indító fesz táp felé megvan, inverter feszültsége is, stb.)tápegység teljes üzemben marad és a processzor is dolgozik. Sőt ez utóbbi nagyon is, hiszen jobban melegszik mint "bekapcsolt" állapotban. Ilyenkor bekapcsoláskor egy pillanatra átvált a készenlét, de rögtön ki is kapcsol, ebben az esetben ténylegesen. Ezek után rendben bekapcsolható.
Valaki találkozott már ilyen hibával, vagy megosztaná velem érdemi ötletét?
Köszönettel: Kiss Z.

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Gondoltam leírom mire jutottam, hiszen sikerült a hibát "újragenerálnom". Nem hagyott nyugodni, ezért még kísérleteztem.. Mikor a frissítés megy és a folyamatot megszakítom, üzemel a készülék, de kikapcsoláskor a már leírt hibát produkálja. Viszont ha menüben letiltom a "frissítést", helyreáll. Ugyanezt teszi amennyiben újrakezdem a frissítést és hagyom végigfutni. Vagyis jelen esetben az eredeti hibát szinte biztosan szoftveres "megbolondulás" okozta. Mint utóbb kiderült, egy régebbi viharos nap után jelentkezett. (fals frissítési ciklust indított el?)
Üdv,Z.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Rajz alapján (ami fent van a tanyán) újból végigmértem mindent. Különös tekintettel a segédtápokra és a bekapcsolási jel vonalára. Nem találtam semmi hibát. Sony oldaláról letöltött firmware-t (verziószám azonos) töltöttem újra. Jelenleg úgy tűnik mintha ez segített volna, rendben kikapcsol. Még tesztelgetés következik.
Üdv,Z.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:Be-ki időzítés nincs bekapcsolva?

Bálint

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nincs bekapcsolva. Helyzetet bonyolítja, hogy nem minden esetben produkálja ezt a jelenséget.
Üdv,Z.

0