You are here

ASUS M2N-E SLI folyamatosan újraindul MEGOLDÓDOTT!

41 posts / 0 new
Last post
Zola
Zola picture

Sziasztok! Raktam össze egy gépet,amiben az alaplap ASUS M2N-E SLI.A problémám az vele,hogy nem akar "elindulni",ill.elindul,de az üdvözlő képernyő után újraindul(folyamatosan),BIOS-ba nem tudok belépni,lemezről nem bootol.Már többször átnéztem a csatlakozásokat,egyenként raktam rá a hardvereketMi lehet a gond?
Még egy kérdés:A bekapcsoló(mikrokapcsoló)kapcsoló,vagy nyomógomb?
Előre is köszönettel!Zola
MEGOLDÓDOTT!!!!
Utolsó kisérletként mégegyszer nekifogtam,hogy módszeresen,lépésről lépésre összerakjam ezt a gépet.Amikor is még egy(eddig kimaradt) lépést próbáltam meg.Ezen nincs alaplapi VGA.Csatlakozási lehetőség,így(hátul)nincs,csak 1 PCI Express x16 slot ,kék (x16 speed), és egy x16 fekete (x8 speed).Eddig VGA-t cseréltem ugyan,de mindig az első(kék) slotba tettem vissza.Most a feketébe.Egyből be lehetett lépni a BIOS-ba,sőt most már egy WinXP is föltelepedett!Tehát mégis csak hardveres probléma volt az ok.Majd még megpróbálom a kék slot-ot átnézni,mi a gondja.

Kontakt hibás volt az első slot!Tisztítás után az is üzemel.

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget!!!!

Üdv.:Zola

Comments
alext001
alext001 picture

Szia.
Már csak leírom amit nemrég tapasztaltam.
Adott egy acer asztali gép am2 procival,stb.
Haverom hozta el,hogy mindig újra indul,néha betölt a windows,utána gyorsan restart.
Átmértem mindent,táp,memória,proci csere mind megvolt,de maradt a hiba!!!
Na akkor elő a nagyító+a lámpa.Ekkor vettem észre,hogy az smd alkatrészek be vannak rakodva alig látható finom oxid réteggel,+ az ic-k lábai között is van kis berakódás!Mondom,csak nagyító és erős fény alatt látható dolgok!!!
Elő a tisztító készlet:alkohol,kefe,ecset,és finoman,de alaposan átdörgöltem az egészet,majd kiszárítottam.
Ezután elsőre indult,és a mai napig is működik a gép.
Remélem hasznos lehet az esetem.!

0

Zola
Zola picture

Szia!
Köszönöm!Ezt én is megteszem(hátha.....????)

Zola

0

szati77
szati77 picture

attól mert nem púpos a kondi simán lehet szar. 10enx éves alaplapról beszélünk. Kondizd meg.

0

Zola
Zola picture

Szia!!!
Attól,hogy tizenéves,még lehetne jó is,mint ahogy ez a gép is (szintén ASUS M2N) ami most üzemel,és nincs vele (hardveres)gondom azóta sem.Van egy sanda gyanúm,hogy ez nem ilyen jellegű hiba,hanem BIOS-os.

Ui.: Tévedtem! Mégis csak hardveres probléma volt,és megoldódott.

Zola

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Kondit, procit (foglalat??), memóriát (foglalat??), tápot cseréltél?

0

SzG
SzG picture

Még egy kérdés:A bekapcsoló(mikrokapcsoló)kapcsoló,vagy nyomógomb?
Nyomógomb.

0

Zola
Zola picture

Szia!
Köszönöm!Közben rájöttem,és cseréltem is,de nem ott a megoldás.
Zola

0

agressiv
agressiv picture
*

Én kezdésnek újraírnám a BIOS-t egy programozóval.

0

Zola
Zola picture

Szia!
nekem nincs hozzá sem eszközöm,sem ingerenciám,de köszönöm.
Zola

0

agressiv
agressiv picture
*

Nem rossz szándékból, de, ha ehhez sincs eszközöd, akkor te ezt a lapot nem fogod megjavítani az biztos. Gyakori a BIOS problémája, ezzel kell kezdeni az ilyesmit, semmi értelme hardveres hibát keresni, amíg nem biztos, hogy a szoftver rendben van.

0

Zola
Zola picture

Szia!
Nem is feltételezek rossz szándékot!DE....!!!!! Tényleg nincs égetőm,hogy "átírjam".Viszont(és én is csak jóindulatúlag mondom), ne fogadj rá,hogy nem hardveres hiba,mert elveszted.Kaptam olyan választ a BIOS-t illetően,hogy mivel a POST képernyőn megjelenik,és nem figyelmeztet a "rendszer",hogy a BIOS "javítása" szükséges,akkor a BIOS jó és nem lehet a hiba forrása.Ezért mint egy bulldog ma reggel előről kezdtem a beüzemelést,és hirtelen(és eddig kimaradt) ötlet alapján tettem még egy kisérletet.A siker nem maradt el.Ezt majd bővebben leírom később.
Zola

0

agressiv
agressiv picture
*

Dehogynem lehet a hiba a forrása, korábban százasával javítottam alaplapokat, van benne tapasztalatom bőven. Amúgy ne éld bele magad, ha a felső slot nem működik, akkor az egybe integrált északi és déli híd döglődik rajta, igazi beteg lovak ezek az nForce csipes lapok, mivel iszonyatosan melegednek, plusz a korabeli nvidia csipek alapban is nagyon hajlamosak voltak megdögleni.

Persze lehet szimpla kompatibilitási probléma, így ha elindul és nem a legfrissebb bios van rajta, akkor csinálj bios frissítést és próbáld meg megint.

0

Zola
Zola picture

Szia!
A meglévő CPU-hoz 1201-es BIOS-t ír a kompatibilitási lista,és ezen 1301-es van.Egyébként már az első(kék) slot is üzemel.Egy tisztítás az érintkezőknek és a forrasztási oldalon is és most nincs vele gond.Tegnaptól megy néhány tudatos újraindítással fűszerezve.Persze a gyári betegségeket nyilván nem lehet,vagy nem egyszerű orvosolni.Van egy másik M2N alaplapom,ami több mint 10 éve megy hardveres hiba nélkül.Pedig az is másodvirágzását éli nálam,mert az is a PC bontóból való,ahonnan ez is.

Zola

0

Slaci
Slaci picture

Szia, próbáltad már asztalon összerakni (táp+alaplap+videokártya+monitor)?

Laci

0

Zola
Zola picture

Szia!
Igen,és semmi sem változott.
Zola

0

Slaci
Slaci picture

Szia, ha tápcsere már volt, akkor csak az alaplap, vagy a videokártya marad... A processzorfoglalat körüli kondik biztosan jók (a kisméretű elkók nem szoktak púposodni...)? Videokártya tesztelve másik alaplapban? Semmilyen kapcsoló ne legyen rádugva az alaplapra, a Power gomb tüskéit pl csavarhúzóval zárd össze egy pillanatra.

Jó éjszakát!
Laci

0

Eddyke
Eddyke picture

Szia!
Remélem az alapokon túl vagy, mint az ellem csere, másik táppal próba, bios reset.
Gép előtte működött, vagy mit tudni az előéletéről?

0

Zola
Zola picture

Szia!
Igen,volt néhány csere-bere.Táp,mikro kapcsoló,elem csere.Hardverek egyenkénti kipakolása,stb.Az alaplap PC bontóból származik,ahova már 30 éve járok és haveri viszonyban vagyunk.Mindent tesztelnek.
Ránézésre nincs feltűnő jelenség(púpos kondi),beragadt reset stb.Nincs hiba jelzés sem(beep),csak a normál egy rövid beep.

Zola

0

Eddyke
Eddyke picture

Szia!
Szerintem ha ennyire ismered őket, vidd vissza, és kérd meg, hogy előtted indítsák be.

0

kaszagabor13e
kaszagabor13e picture

Hali
Lehet be van ragadva a Reset gomb?
Húzd le az előlap csatlakozókat és próbáld meg egyesével.

0

Zola
Zola picture

Szia!Már próbáltam.Úgy sem megy tovább.Nem lép be a BIOS-ba sem.Csak az M2N képernyő(logo).Semmilyen billentyűre nem reagál(Del.,F1,F8,TAB,stb.)Automatikusan újraindul,nincs hibajelzés(beep)csak egy rövid az indulásnál.
Még annyi,hogy a CPU ventije az újraindulás előtt lelassul,és felpörög,ha újrakezdi a logo betöltését.
Zola

0

gcsabee
gcsabee picture

Szia!

  1. Ha bekapcsol a gép akkor a billentyűzeten világít valamelyik led (num lock, caps lock)? Mert ha nem akkor nem kap tápot. Ezen az alaplapon jumperekkel kell beállítni hogy az USB port kapjon tápot 40 oldalon megtalálod a leírásban .
    pontosabban a Wake-up beállítás lehet konfigurálni a jumperekkel, de ha nincs ott egy jumper sem akkor az USB port nem kapja meg az 5V-ot.
  2. Ha nem az előző, akkor Eddyke kérdésre miszerint hogy BIOS reset volt-e, nem adtál egyértelmű választ, ha nem volt akkor . 2.6-os bekezdés 39.
    oldal a leírásban.
    megtalálod hogy hogyan kell, mindenféleképpen reseteld a BIOS ha továbbra is újra indul.
  3. Hány RAM modul van benne? Ha esetleg 4 akkor vegyél ki egyet és indítsd el úgy.

0

Zola
Zola picture

Szia!
Próbáltam már USB-s,és PS2-es billentyűzettel is.Világít az alaplapon is a led és a billentyűzeten is végig fut a három LED-en a fény.Az USB portok működnek,ezt végig próbáltam egérrel.Elemcsere(elem ki,rövidzár) BIOS reset megvolt.RAM (2x 1GB párban)együtt és külön,valamint ezek cseréje másik párra,ezeken túl vagyok.Tab billentyűre egy pillanatra elő jön a POST Message,majd elhalványul a képernyő és indul újra az egész(közben a CPU ventije lelassul,majd felpörög)a logoval.A POST-nál látszik a BIOS verzió,a CPU,és a RAM és ennyi.Egyedül CPU-t nem cseréltem,mert csak az van még, ami most üzemel ebben a gépben,szintén egy M2N alaplapban.

Zola

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
"Egyedül a CPU-t nem cseréltem...ami most üzemel ebben a gépben ,szintén egy M2N alaplapban" Ezt nem nagyon értem...van még egy másik ugyanilyen alaplapod ?
Az AMD proci (Nálam "nemszeretem" típus!) típusáról sem írtál semmit. Mindenesetre vizsgáld meg a proci kivezetéseit...
Üdv.:Uniman

0

Zola
Zola picture

Szia Uniman!!
Igen van egy másik M2N alaplapom,ami nem teljesen ugyan ez a széria,de már több mint tíz éve
hibátlanul üzemel.
Közben már próbáltam másik CPU-val is az ominózus alaplapot és ugyanazt produkálja.A CPU :
AMD Athlon(TM) 64 x2 4800
A CPU behelyezésekor mindig megnézem a lábait minden oldalról(nagyítóval),hogy nincs-e elgörbülve.

Üdv.:Zola

Zola

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Még mindig nem tiszta, hogy az alaplapot a nálad lévő procival láttad a boltban működni, vagy a boltosokéval?
A az utóbbi a tény, akkor kérdés az milyen proci volt...a BIOS verziószámát sem ártott volna meglesni, mert pl. a megnevezett procid is bizonyos számú BIOS meglétét igényli.
DE a bekapcsológombbal kapcsolatos kérdésed alapján én úgy vélem, hogy jobb lenne, ha minden részegységet beraknál egy szatyorba és visszafáradnál a boltba, és kérhetnéd a "haveri" segítségüket a beüzemeléshez !...mielőtt nem késő.
Üdv.:Uniman

0

Zola
Zola picture

Szia Uniman!!!
Már leírtam,hogy működni nem láttam,csak elhoztam,mert régi ismeretség(30 év)a PC bontóssal.A procit együtt hoztam a deszkával.
A BIOS verziószáma 1301.A kompatibilitási lista szerint ehhez a CPU-hoz a 1201-est javasolták(2007-es a lista).
Ami a kapcsolót illeti:régebbi szg. házból már bontottam olyan bekapcsoló(mikro kapcsolót)ami valóban kapcsoló volt és nem nyomógomb.
A problémát ma sikerült megoldani,vagy inkább azt mondanám,hogy áthidalni.Föntebb leírtam az eredményt.Ez azonban még okoz némi fejtörést,hogy miért volt a kék slot-ban jó a képernyőn látható kép,ill.mégis miért nem engedett belépni a BIOS-ba sem,és tovább lépni sem(boot,stb).
Üdv.: Zola

Zola

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Gratulálok...végül is leírtad a megfejtést:
kék (x16 speed)
fekete(x8 speed)

Utólag könnyű "okoskodni", de ha rögtön leírod teljeskörűen az összes "tényt", és megadod a PCI-e VGA kártyád típusát, talán hamarább feltűnik valakinek, hogy a 8x sebességű kártyád nem bírja a PCI-e port "16x" gyorsabb órajelét.
Üdv.:Uniman

0

Zola
Zola picture

Szia Uniman!
Itt valamit nagyon félreérthettél!Most akkor pontosítom.A hiba oka "csupán"az volt,hogy a (kék)slotban,ami x16-os sebességű nem ment jól a VGA,de a feketében,ami x8-os abban megszűnt az a hiba,hogy nem tudtam a BIOS-ba belépni és mindig újraindult a gép.A kártyának semmi köze ehhez.Viszont az első(kék)slot volt kh-s.Most, megtisztítva az érintkezőit,már üzemel ebben is a VGA és nincs az induló hiba sem,hanem megy gördülékenyen,ahogy kell.
Üdv.:Zola

Zola

0

uniman
uniman picture
***

Hello Zola!
Olvastam... :oke:
Üdv.:Uniman

0

agressiv
agressiv picture
*

Uhh ez kijózanító ütés volt most hallod e!

A PCI-express mindíg minden körülmények között 100MHz-en megy, ettől eltérni nem lehet. Ha valamelyik kártya nem megy 16db PCI-e sávval, akkor az a kártya, vagy foglalat hibás, itt szó sincs olyanról, hogy nem bírja az órajelet, pláne úgy, hogy az órajel állandó, csak a sávok száma változik.

0

uniman
uniman picture
***

Adatvonalat kellett volna írnom... http://blog.duropc.com/2013/the-difference-between-pcie-x1-x4-x8-x16-and...
...vagyis PCI-E x16 foglalatban működnie kéne mindenféle x16, x8, x4, x1 kártyának. :falfej:
Üdv.:Uniman

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia! Sziasztok!
Akárhogyan is nézem, de ezen a lapon is van PCI slot.

Nekem úgy tanította valami hozzáértő forma, hogy makacs hardverhibát PCI videokártyával kell keresgélni.
Igaz ez már rég volt és a muksó sem fiatal, no meg szakála is van... De azért van elrakva működő PCI videokarim.

https://c.76.my/Malaysia/asus-m2n-e-sli-amd-socket-am2-mainboard-271216-...

0

Zola
Zola picture

Szia!
Ebben lehet igazad,csak nemrégiben váltam meg egy alaplaptól,mert azon csak PCI slot volt,és égen-földön nem tudtam beszerezni egy min.250MB-os PCI-os kártyát.Az alaplapi pedig nem működött.

Zola

0

gcsabee
gcsabee picture

Próbáltad megnyomni a pause billentyűt, amikor már látszik valami a képernyőn? Tudni kellene, hogy milyen hibát ír ki.

0

Zola
Zola picture

Szia!
Semit nem ír ki,nem reagál rá.

Zola

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Táp, alaplapi kondik.

0

Zola
Zola picture

Szia!
Táp csere is megvolt.Az alaplap kondijai nem púposak.Ha az lenne a hiba,még addig sem jutna el,hogy betöltse a M2N képernyőjét(logóját).Csak eddig jut,és újraindul.BIOS setup elérhetetlen.

Zola

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Helló

Azt kellene tudni mi van rádugva az alaplapra?
Pl videó kártya ha rossz.........

0

Zola
Zola picture

Teljesen mindegy mi van rajta.Indultam azzal,hogy csak a billentyűzet és még monitor se.aztán sorban raktam fel a dolgokat.Minden fázisban ugyan az a jelenség.
Ja és cserélgettem már VGA-t is,RAM-ot is,CPU-t is.

Zola

0

Sponsored links