You are here

ASUS M2N-E SLI folyamatosan újraindul MEGOLDÓDOTT!

41 posts / 0 new
Last post
Zola
Zola picture

Sziasztok! Raktam össze egy gépet,amiben az alaplap ASUS M2N-E SLI.A problémám az vele,hogy nem akar "elindulni",ill.elindul,de az üdvözlő képernyő után újraindul(folyamatosan),BIOS-ba nem tudok belépni,lemezről nem bootol.Már többször átnéztem a csatlakozásokat,egyenként raktam rá a hardvereketMi lehet a gond?
Még egy kérdés:A bekapcsoló(mikrokapcsoló)kapcsoló,vagy nyomógomb?
Előre is köszönettel!Zola
MEGOLDÓDOTT!!!!
Utolsó kisérletként mégegyszer nekifogtam,hogy módszeresen,lépésről lépésre összerakjam ezt a gépet.Amikor is még egy(eddig kimaradt) lépést próbáltam meg.Ezen nincs alaplapi VGA.Csatlakozási lehetőség,így(hátul)nincs,csak 1 PCI Express x16 slot ,kék (x16 speed), és egy x16 fekete (x8 speed).Eddig VGA-t cseréltem ugyan,de mindig az első(kék) slotba tettem vissza.Most a feketébe.Egyből be lehetett lépni a BIOS-ba,sőt most már egy WinXP is föltelepedett!Tehát mégis csak hardveres probléma volt az ok.Majd még megpróbálom a kék slot-ot átnézni,mi a gondja.

Kontakt hibás volt az első slot!Tisztítás után az is üzemel.

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget!!!!

Üdv.:Zola

Comments
alext001
alext001 picture

Szia.
Már csak leírom amit nemrég tapasztaltam.
Adott egy acer asztali gép am2 procival,stb.
Haverom hozta el,hogy mindig újra indul,néha betölt a windows,utána gyorsan restart.
Átmértem mindent,táp,memória,proci csere mind megvolt,de maradt a hiba!!!
Na akkor elő a nagyító+a lámpa.Ekkor vettem észre,hogy az smd alkatrészek be vannak rakodva alig látható finom oxid réteggel,+ az ic-k lábai között is van kis berakódás!Mondom,csak nagyító és erős fény alatt látható dolgok!!!
Elő a tisztító készlet:alkohol,kefe,ecset,és finoman,de alaposan átdörgöltem az egészet,majd kiszárítottam.
Ezután elsőre indult,és a mai napig is működik a gép.
Remélem hasznos lehet az esetem.!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia!
Köszönöm!Ezt én is megteszem(hátha.....????)

Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

szati77
szati77 picture

attól mert nem púpos a kondi simán lehet szar. 10enx éves alaplapról beszélünk. Kondizd meg.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia!!!
Attól,hogy tizenéves,még lehetne jó is,mint ahogy ez a gép is (szintén ASUS M2N) ami most üzemel,és nincs vele (hardveres)gondom azóta sem.Van egy sanda gyanúm,hogy ez nem ilyen jellegű hiba,hanem BIOS-os.

Ui.: Tévedtem! Mégis csak hardveres probléma volt,és megoldódott.

Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Kondit, procit (foglalat??), memóriát (foglalat??), tápot cseréltél?

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzG
SzG picture

Még egy kérdés:A bekapcsoló(mikrokapcsoló)kapcsoló,vagy nyomógomb?
Nyomógomb.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia!
Köszönöm!Közben rájöttem,és cseréltem is,de nem ott a megoldás.
Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv picture

Én kezdésnek újraírnám a BIOS-t egy programozóval.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia!
nekem nincs hozzá sem eszközöm,sem ingerenciám,de köszönöm.
Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv picture

Nem rossz szándékból, de, ha ehhez sincs eszközöd, akkor te ezt a lapot nem fogod megjavítani az biztos. Gyakori a BIOS problémája, ezzel kell kezdeni az ilyesmit, semmi értelme hardveres hibát keresni, amíg nem biztos, hogy a szoftver rendben van.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia!
Nem is feltételezek rossz szándékot!DE....!!!!! Tényleg nincs égetőm,hogy "átírjam".Viszont(és én is csak jóindulatúlag mondom), ne fogadj rá,hogy nem hardveres hiba,mert elveszted.Kaptam olyan választ a BIOS-t illetően,hogy mivel a POST képernyőn megjelenik,és nem figyelmeztet a "rendszer",hogy a BIOS "javítása" szükséges,akkor a BIOS jó és nem lehet a hiba forrása.Ezért mint egy bulldog ma reggel előről kezdtem a beüzemelést,és hirtelen(és eddig kimaradt) ötlet alapján tettem még egy kisérletet.A siker nem maradt el.Ezt majd bővebben leírom később.
Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv picture

Dehogynem lehet a hiba a forrása, korábban százasával javítottam alaplapokat, van benne tapasztalatom bőven. Amúgy ne éld bele magad, ha a felső slot nem működik, akkor az egybe integrált északi és déli híd döglődik rajta, igazi beteg lovak ezek az nForce csipes lapok, mivel iszonyatosan melegednek, plusz a korabeli nvidia csipek alapban is nagyon hajlamosak voltak megdögleni.

Persze lehet szimpla kompatibilitási probléma, így ha elindul és nem a legfrissebb bios van rajta, akkor csinálj bios frissítést és próbáld meg megint.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia!
A meglévő CPU-hoz 1201-es BIOS-t ír a kompatibilitási lista,és ezen 1301-es van.Egyébként már az első(kék) slot is üzemel.Egy tisztítás az érintkezőknek és a forrasztási oldalon is és most nincs vele gond.Tegnaptól megy néhány tudatos újraindítással fűszerezve.Persze a gyári betegségeket nyilván nem lehet,vagy nem egyszerű orvosolni.Van egy másik M2N alaplapom,ami több mint 10 éve megy hardveres hiba nélkül.Pedig az is másodvirágzását éli nálam,mert az is a PC bontóból való,ahonnan ez is.

Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

Slaci
Slaci picture

Szia, próbáltad már asztalon összerakni (táp+alaplap+videokártya+monitor)?

Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia!
Igen,és semmi sem változott.
Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

Slaci
Slaci picture

Szia, ha tápcsere már volt, akkor csak az alaplap, vagy a videokártya marad... A processzorfoglalat körüli kondik biztosan jók (a kisméretű elkók nem szoktak púposodni...)? Videokártya tesztelve másik alaplapban? Semmilyen kapcsoló ne legyen rádugva az alaplapra, a Power gomb tüskéit pl csavarhúzóval zárd össze egy pillanatra.

Jó éjszakát!
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Eddyke
Eddyke picture

Szia!
Remélem az alapokon túl vagy, mint az ellem csere, másik táppal próba, bios reset.
Gép előtte működött, vagy mit tudni az előéletéről?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia!
Igen,volt néhány csere-bere.Táp,mikro kapcsoló,elem csere.Hardverek egyenkénti kipakolása,stb.Az alaplap PC bontóból származik,ahova már 30 éve járok és haveri viszonyban vagyunk.Mindent tesztelnek.
Ránézésre nincs feltűnő jelenség(púpos kondi),beragadt reset stb.Nincs hiba jelzés sem(beep),csak a normál egy rövid beep.

Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

Eddyke
Eddyke picture

Szia!
Szerintem ha ennyire ismered őket, vidd vissza, és kérd meg, hogy előtted indítsák be.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kaszagabor13e
kaszagabor13e picture

Hali
Lehet be van ragadva a Reset gomb?
Húzd le az előlap csatlakozókat és próbáld meg egyesével.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia!Már próbáltam.Úgy sem megy tovább.Nem lép be a BIOS-ba sem.Csak az M2N képernyő(logo).Semmilyen billentyűre nem reagál(Del.,F1,F8,TAB,stb.)Automatikusan újraindul,nincs hibajelzés(beep)csak egy rövid az indulásnál.
Még annyi,hogy a CPU ventije az újraindulás előtt lelassul,és felpörög,ha újrakezdi a logo betöltését.
Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

gcsabee
gcsabee picture

Szia!

  1. Ha bekapcsol a gép akkor a billentyűzeten világít valamelyik led (num lock, caps lock)? Mert ha nem akkor nem kap tápot. Ezen az alaplapon jumperekkel kell beállítni hogy az USB port kapjon tápot 40 oldalon megtalálod a leírásban .
    pontosabban a Wake-up beállítás lehet konfigurálni a jumperekkel, de ha nincs ott egy jumper sem akkor az USB port nem kapja meg az 5V-ot.
  2. Ha nem az előző, akkor Eddyke kérdésre miszerint hogy BIOS reset volt-e, nem adtál egyértelmű választ, ha nem volt akkor . 2.6-os bekezdés 39.
    oldal a leírásban.
    megtalálod hogy hogyan kell, mindenféleképpen reseteld a BIOS ha továbbra is újra indul.
  3. Hány RAM modul van benne? Ha esetleg 4 akkor vegyél ki egyet és indítsd el úgy.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia!
Próbáltam már USB-s,és PS2-es billentyűzettel is.Világít az alaplapon is a led és a billentyűzeten is végig fut a három LED-en a fény.Az USB portok működnek,ezt végig próbáltam egérrel.Elemcsere(elem ki,rövidzár) BIOS reset megvolt.RAM (2x 1GB párban)együtt és külön,valamint ezek cseréje másik párra,ezeken túl vagyok.Tab billentyűre egy pillanatra elő jön a POST Message,majd elhalványul a képernyő és indul újra az egész(közben a CPU ventije lelassul,majd felpörög)a logoval.A POST-nál látszik a BIOS verzió,a CPU,és a RAM és ennyi.Egyedül CPU-t nem cseréltem,mert csak az van még, ami most üzemel ebben a gépben,szintén egy M2N alaplapban.

Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture

Hello.
"Egyedül a CPU-t nem cseréltem...ami most üzemel ebben a gépben ,szintén egy M2N alaplapban" Ezt nem nagyon értem...van még egy másik ugyanilyen alaplapod ?
Az AMD proci (Nálam "nemszeretem" típus!) típusáról sem írtál semmit. Mindenesetre vizsgáld meg a proci kivezetéseit...
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia Uniman!!
Igen van egy másik M2N alaplapom,ami nem teljesen ugyan ez a széria,de már több mint tíz éve
hibátlanul üzemel.
Közben már próbáltam másik CPU-val is az ominózus alaplapot és ugyanazt produkálja.A CPU :
AMD Athlon(TM) 64 x2 4800
A CPU behelyezésekor mindig megnézem a lábait minden oldalról(nagyítóval),hogy nincs-e elgörbülve.

Üdv.:Zola

Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture

Hello.
Még mindig nem tiszta, hogy az alaplapot a nálad lévő procival láttad a boltban működni, vagy a boltosokéval?
A az utóbbi a tény, akkor kérdés az milyen proci volt...a BIOS verziószámát sem ártott volna meglesni, mert pl. a megnevezett procid is bizonyos számú BIOS meglétét igényli.
DE a bekapcsológombbal kapcsolatos kérdésed alapján én úgy vélem, hogy jobb lenne, ha minden részegységet beraknál egy szatyorba és visszafáradnál a boltba, és kérhetnéd a "haveri" segítségüket a beüzemeléshez !...mielőtt nem késő.
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia Uniman!!!
Már leírtam,hogy működni nem láttam,csak elhoztam,mert régi ismeretség(30 év)a PC bontóssal.A procit együtt hoztam a deszkával.
A BIOS verziószáma 1301.A kompatibilitási lista szerint ehhez a CPU-hoz a 1201-est javasolták(2007-es a lista).
Ami a kapcsolót illeti:régebbi szg. házból már bontottam olyan bekapcsoló(mikro kapcsolót)ami valóban kapcsoló volt és nem nyomógomb.
A problémát ma sikerült megoldani,vagy inkább azt mondanám,hogy áthidalni.Föntebb leírtam az eredményt.Ez azonban még okoz némi fejtörést,hogy miért volt a kék slot-ban jó a képernyőn látható kép,ill.mégis miért nem engedett belépni a BIOS-ba sem,és tovább lépni sem(boot,stb).
Üdv.: Zola

Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture

Hello.
Gratulálok...végül is leírtad a megfejtést:
kék (x16 speed)
fekete(x8 speed)

Utólag könnyű "okoskodni", de ha rögtön leírod teljeskörűen az összes "tényt", és megadod a PCI-e VGA kártyád típusát, talán hamarább feltűnik valakinek, hogy a 8x sebességű kártyád nem bírja a PCI-e port "16x" gyorsabb órajelét.
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia Uniman!
Itt valamit nagyon félreérthettél!Most akkor pontosítom.A hiba oka "csupán"az volt,hogy a (kék)slotban,ami x16-os sebességű nem ment jól a VGA,de a feketében,ami x8-os abban megszűnt az a hiba,hogy nem tudtam a BIOS-ba belépni és mindig újraindult a gép.A kártyának semmi köze ehhez.Viszont az első(kék)slot volt kh-s.Most, megtisztítva az érintkezőit,már üzemel ebben is a VGA és nincs az induló hiba sem,hanem megy gördülékenyen,ahogy kell.
Üdv.:Zola

Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture

Hello Zola!
Olvastam... :oke:
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv picture

Uhh ez kijózanító ütés volt most hallod e!

A PCI-express mindíg minden körülmények között 100MHz-en megy, ettől eltérni nem lehet. Ha valamelyik kártya nem megy 16db PCI-e sávval, akkor az a kártya, vagy foglalat hibás, itt szó sincs olyanról, hogy nem bírja az órajelet, pláne úgy, hogy az órajel állandó, csak a sávok száma változik.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman picture

Adatvonalat kellett volna írnom... http://blog.duropc.com/2013/the-difference-between-pcie-x1-x4-x8-x16-and...
...vagyis PCI-E x16 foglalatban működnie kéne mindenféle x16, x8, x4, x1 kártyának. :falfej:
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia! Sziasztok!
Akárhogyan is nézem, de ezen a lapon is van PCI slot.

Nekem úgy tanította valami hozzáértő forma, hogy makacs hardverhibát PCI videokártyával kell keresgélni.
Igaz ez már rég volt és a muksó sem fiatal, no meg szakála is van... De azért van elrakva működő PCI videokarim.

https://c.76.my/Malaysia/asus-m2n-e-sli-amd-socket-am2-mainboard-271216-...

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia!
Ebben lehet igazad,csak nemrégiben váltam meg egy alaplaptól,mert azon csak PCI slot volt,és égen-földön nem tudtam beszerezni egy min.250MB-os PCI-os kártyát.Az alaplapi pedig nem működött.

Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

gcsabee
gcsabee picture

Próbáltad megnyomni a pause billentyűt, amikor már látszik valami a képernyőn? Tudni kellene, hogy milyen hibát ír ki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia!
Semit nem ír ki,nem reagál rá.

Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Táp, alaplapi kondik.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Szia!
Táp csere is megvolt.Az alaplap kondijai nem púposak.Ha az lenne a hiba,még addig sem jutna el,hogy betöltse a M2N képernyőjét(logóját).Csak eddig jut,és újraindul.BIOS setup elérhetetlen.

Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

tvdoktor
tvdoktor picture

Helló

Azt kellene tudni mi van rádugva az alaplapra?
Pl videó kártya ha rossz.........

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola picture

Teljesen mindegy mi van rajta.Indultam azzal,hogy csak a billentyűzet és még monitor se.aztán sorban raktam fel a dolgokat.Minden fázisban ugyan az a jelenség.
Ja és cserélgettem már VGA-t is,RAM-ot is,CPU-t is.

Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content