You are here

Tud valaki jobbat?!

15 posts / 0 new
Last post
Raaf
Raaf picture

Sziasztok !
Keresek olyan egységet aminek van HDMI bemenete és használható legyen hozzá egy MODECOM free PC 32 számítógép konfiguráció!?
Van egy ilyen a jó fogáson, ami jónak tünik:  angel
https://www.jofogas.hu/budapest/7__9_9__TFT_LCD_kijelzo_modul_HDMI___VGA...
mit szóltok hozzá?!
Ötleteket és ajánlatokat várok, hátha van valakinek "kisebb" HDMI bemenettel is rendelkező  -netán még távszabis -  LED TV -je elfekvőben?!
Nem baj ha nem túl nagy és drága! surprise
Köszi a segítséget előre is!
Üdv:  Raaf
-----------------
További kérdésem ezzel az egységgel kapcsolatban, szerintetek "szemmel" esetleg ohm mérővel rajz nélkül hogy tudom azt megállapítani hogy ennek az LCD kijelző modulnak a háttér világítása CCFL vagy LED ? Biztos van valakinek ötlete mert a tulaj nem szeretné ha szétszedném!
Lehetséges az hogy eleve már az szavatolja a LED -et háttérvilágításnak hogy HDMI bemenete van (tehát kizárt lehet CCFL es technológia vagy sem?!)
Köszönöm a segítségeteket az eddigieket is!  enlightened
 

Comments
uniman
uniman picture
***

ennek az LCD kijelző modulnak

...a "jófogásosnak"  ? 
Ha megnézed az általam linkelt "occó" vezérlőt, amelynél nevesítve van a kijelző típus is. Máris egyértelművé válik, hogy LED (remélem a távirányítót is látod) háttérvilágításos LCD-khez jó a panel, legalábbis az a "TTL LVDS" csatlakozója... Az már más kérdés, hogy valószínűleg át lehet programozni, hogy a másik csatlakozóra csatlakoztatott LCD-vel (CCFL) is használható legyen, persze kell még hozzá egy inverter is.

"CCFL-es technológiá"-val régi kisméretű LCD kijelzők készültek...van nekem is pár "antik" példányom ezekből.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A HDMI és a CCFL nem zárja ki egymást. Ohmmérővel nem lehet megállapítani. A CCFL-nek esetleg langyosabb a kijelzője. A LED-esnek alacsonyabb az áramfelvétele, csak ugye nincs mihez hasonlítani.
 

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!
A jófogásról linkelt eszköz csak LCD kijelző, semmi körítés. Ránézésből egy tablepc, vagy hordozható DVD  kijelzője. Vezérlő áramkör nélkül semmire sem jó.

üdv.
Tropfehérke

0

uniman
uniman picture
***

Hello! Nem nézted figyelmesen, mert van hozzá ilyen is...(bár nagyon szedett-vedett a  hirdetés szövege, mert 2 különböző méretű LCD is meg van említve, de csak egynek vannak a méretei is megadva, eléggé zavaros az egész...)

Ilyen LCD specifikus vezérlőpanelokat Kínából "occón" be lehet szerezni..."képernyőstől" már borsosabb az áruk.

Raaf-nak: A "mini-PC" + ilyen barkácsáru, helyett nekem ilyenem van...ez sokkal kompaktabb készülék.
(Bár nem ismert a felhasználási célkitűzésed)

A topikcím sem nyerte el a tetszésemet, mert nem tükrözi a tartalmat...azaz, azt akarom írni, hogy " IGEN, TUDOK JOBBAT "  ! smiley

2

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!
Elnéztem. Viszont nekem inkább a bemenet maradt meg, gondolom, hogy meglevő számítógéphez, dvdhez keresi megjelenítőnek. Minél kisebb, annál több hely marad az asztalon.
De a tablet csak kifelé tolja a jelet a hdmi csatlakozón. 
Majd pontosít, hogy mit ért jobbon. Lehet, hogy mindketten másban gondolkodunk, mint ő.

üdv.
Tropfehérke

0

uniman
uniman picture
***

Raaf valószínűleg ehhez keres kisméretű kép(+hang)megjelenítő eszközt...
A két cucc ára együttesen már 50 ezer felett van, annyiért már beszerezhető W10-es táblagép, a tabletem ezért lett megemlítve.
De van másik miniHDMI kimenetes tabletem is, amelyet csatkoztathatok bármilyen HDMI monitorhoz (+ egy BT egér meg keyboard is van hozzá, meg OTG elosztó, amelyen keresztül megkapja a tápot, meg van pár USB bemenet egyéb eszközöknek), 

1

Raaf
Raaf picture

Sziasztok!
Igen Uniman jól mondja kaptam régebben a kis gépet (MODECOM free PC 32) és ehhez kötnék be mindent mer ez már megvan, ez egy működő kis számítógép (win10 -el) megy is csak megjelenítő periféria kéne hozzá! Igazság szerint valami HDMI bemenettel rendelkező -nem túl nagy- távszabályzós TV -esetleg monitor- lenne az ideális szerintem! Amit belinkeltem annak van kijelző része is ha bementek a hirdetésbe látni a képét is ! Egy árba adja a kisebbet és nagyobbat is, nekem természetesen a 10" kellene! Ehhez kéne akkor a segítségetek, ötletetek!?
Köszi a segítséget előre is!
üdv: Raaf

1

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Ennyiért már lehet kapni "kész" HDMI-s LED-es kicsi, könnyű, márkás monitort. Én nem barkácsolnék...

Üdv, lcsaszar

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Mindenképp ragaszkodsz a 10 collhoz? Hordozhatóra akarod, vagy asztalnál használod? Mint lejjebb is írtam, a DVI bemenetes monitorok simán fogadják a HDMI jelet.

0

Raaf
Raaf picture

Sziasztok!
Nem mindenképpen ragaszkodok a linkelt cucchoz de itt van mellettem a manus (Erzsébeten!) és tudom nyüstölni talán ha gond van ?!
Jó lenne valami TV távszabis de ne túl nagy lenne! Most nézegetek egyet (kis TV) a leírásában (képen sem!) szerepel de van rajta HDMI az USB mellett a tetején (de állítólag létezik az hogy csak kimenet van bekötve rajta)?! :((  Meg nagyon pici is aránylag de pár ezerért megválna a szomszéd tőle?! 
Tipusa :
file:///C:/Users/xy/Pictures/Navod-na-hyundai-pdl-783-uhddvbt.pdf
Nagyobb kéne szerintem, a 10" az már jó nagy arra amire kéne szerintem!? 
Van valami használhatóbb szerintetek valahol valakinek?!
Köszi: Raaf
 

1

Raaf
Raaf picture

Sziasztok!
férenyomtam az előbbit, helyesen itt alább, elnézést:
https://utmutatokereso.hu/hasznalati-utmutato-a-hyundai-pdl-783-uhddvbt/
Köszi!

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!
"Tipusa :
file:///C:/Users/xy/Pictures/Navod-na-hyundai-pdl-783-uhddvbt.pdf"

A gépedre mi nem látunk rá. Most visszakaptam az esti figyelmetlenségem. :-)
A tévéken nem gyakori a csak kimenet, én azt a tabletekre írtam. Egyébként Uniman jó tanácsot ad, hogyha kicsiben gondolkodsz, a táblapc egyben monitor is. Ha pedig a meglévőhöz veszel, biztosan olcsóbban jutsz 15 hüvelykes monitorhoz sokkal jobb felbontással, valamint nem kell még dobozt is barkácsolnod. Pár dollárért meg adnak USB tunert a kínaiak. Erzsébeten biztos megfogja a műsort. Különösen, ha a 10. emeleten próbálkozol.

üdv.
T.

0

Raaf
Raaf picture

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha egy monitornak van DVI bemenete, akkor az meghajtható HDMI-ről is. Nekem egy DVI-s monitorra set-top box van rákötve DVI-HDMI kábellel.

Üdv: Jácint

0

Sponsored links