You are here

Fagor FET-3127 mosógép a dobajtó mágnes gyengülése.

15 posts / 0 new
Last post
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Kérem DINO54 és CITY217 ne szóljon a témához!!!

Sziasztok!
 Lenne egy ilyen mosi. Van az üstszájon kívül egy kis Reed relé. A dobajtó zárszerkezetében egy mágnes. A Reed nem érzékeli ezt a mágnest.
csavarhuzoval érezhető is, hogy mintha gyenge lenne. 
https://www.euras.com/euras/AFA/download.php?dateiid=300050&size=800&che...
Rárakok egy erősebb mágnest, és ide oda mozgatom a dobot, szaggatja a Reedet. Tapasztalt valaki ilyet? Mit lehetne tenni, ez ügyben?
köszi

vadmalacka@gmail.com

Comments
szoky
szoky picture

A mágnes fokozatosan gyengül, mivel magához vonzza a mosóvízben lebegő fémrészecskéket és egy idő után oly mértékben söntölődnek a mágnespólusok (2db nikkelezetlen csupasz hasáb alakú mágnes), hogy már nem képes működtetni a reed-csövet. Sajnos a tisztításhoz le kell fúrni az ajtózárat, szét kell pattintani a mágnestartó műanyag házát. Tisztítás után a biztonság kedvéért célszerű egy 3mm magas 6mm átmérőjű Nd mágnest pólushelyesen az egyik mágnes-pólus közelébe helyezni, előle elkészített fészekbe (furatba).  Célszerű a furat átmérőt 0,1mm-rel kisebbre választani, így túlfedéssel rögzül a mágnes, nem kell ragasztani sem.

0

hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Szia!

Vesződtem egy hasonló géppel. Az üstön kívülre, a reed-reléhez közel, a betonsúlyra ragasztottam egy mágnest (egy szekrényajtó mágneszár mágnesét). Kísérleti úton olyan távolságra helyeztem el, hogy a dobon lévő mágnes térerejével összeadódva kapcsolja a relét (polaritás lényeges), de önmagában ne tartsa behúzva. Ez volt kb. 1 éve, utána már 2-szer kellett módosítani (közelebb tenni a mágnest). Jelenleg is így működik. Az eredeti ajtózár-készletet nem tudtam beszerezni. Nem tudom, mi történik az ajtózár mágnesével, talán elmozdul eredeti helyéről, vagy eltörik, de a hatása folyamatosan gyengül. Az egész megoldás valószínű, hogy elég labilis lehet, hiszen ha pl. az ajtó nincs rendesen becsukva (tehát, kb. 1 cm-rel beljebb kerül a mágnes), akkor leáll a gép hibajelzéssel. Tehát, a mágnest ehhez a védelemhez úgy kellett méretezni, hogy éppen csak meghúzza a relét.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Ne izélj már! Kicseréled a mágnest. Macerás, de nincs más megoldás. Lehet kapni kisméretű erős mágneseket, aminek csak egy lyukat kell fúrni (3-5mm)
Kalex

0

hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Szia!

Érdekelne ez a megoldás. Pontosan hova kell befúrni a mágnest?
Mellékeltem egy képet (forrás: Aswo).

Köszönöm.

File csatolás: 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi! 
Ez a víztérben van. Tudnál linket mit tegyek oda?

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Kreatív hobbi boltokban szokott lenni neodínium mágnes. 

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Például: https://www.tme.eu/hu/katalog/#id_category=100480&search=m%C3%A1gnes&s_field=accuracy&s_order=DESC&visible_params=2691%2C2%2C2257%2C2215%2C328%2C142%2C329%2C138%2C1382&used_params=142%3A25047%2C24577%3B2691%3A394919%3B

Befúrsz, beragasztod, örülsz. Ez olyan erős, hogy nem szükséges pont szembe tenned a reed-del. Az oldalon a szűrőfeltételeket változtatva találhatsz egyéb megoldást is.

Kalex

ps.:Amennyiben gondolod küldhetek egyet. elmegy levélként.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Találtam két ilyet kb. 10N-esek. Egyel nem megy, de kettő egymás mellet ok. De hogy rögzítsem???:(

File csatolás: 

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Ezért ajánlottam a kör keresztmetszetűt. Azt be tudod fúrni. Jacának igaza van. A mágnest a reed 1/3-hoz kell tenni. 15mm az semmi. Simán át kell vinnie.
Kalex

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Ne a reed-relé közepéhez tedd, hanem valahová a harmadához, ott jobban kapcsol. Úgy talán elég egy is.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Próbáltam, de nagy a távolság a relé és a dob között. kb 15 mm.

0

placi76
placi76 picture

Szia
Ha még aktuális akkor az a megoldás hogy kiveszed a reed relét lefűzöd az ékszíjtárcsához rögzíted az üst oldalára ott lessz a helye és az ékszíjrárcsàn lessz egy négyzet formájú rész ahová pillanatragasztóval odaragasztasz egy erős mágnest.
Már két ilyen gép is működik ilyen módon.

üdv

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi! 
Kösz.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:erős mágnest rossz Winchesterből tudsz bányászni

Bálint

0

Sponsored links