You are here

samsung rl36ebms hűtő pittyeg és visszaszámol

9 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Címben a kérdés, mellyel egy ismerősöm keresett meg. Szerelő telefonba azt mondta neki: "el fog romlani, 40 000-70 000".
Hűtők nem tartoznak "profilomba", de ezt kicsit furcsálom.  Tudja esetleg valaki mit jelent ez a tünet?
Köszönettel: Kiss Zoltán

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Nos próbáltam kicsit jobban kifaggatni a tulajt. Állítólag pár hete kezdte ezt. Pittyegés és visszaszámlálás, majd a vízszintes vonalak a kijelzőn, pár perc után újrakezdi. Ha áramtalanítja, akkor akár fél napig is "csendben" van. Miután rákérdeztem és megpróbálta, kiderült hőfokszabályzás sem megy. Én ezen a ponton feladtam, majd egy szaki megoldja... 
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot!
Üdv,Z.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ahogy gondolod, de ezek a hűtők már inkább hasonlítanak egy rádiós ébresztőórára, amik mellékesen hűtenek is. A jelenségek forrasztás/táp/nyomógomb hibára utalnak.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Egyben válaszolnék mindkettőtöknek. Igazából már csak kíváncsiságból is "megnézném" azt a hűtő elektronikát, de mint említettem nem saját, hanem ismerősé. Tehát nincs nálam a gép... azzal meg nem égetném magam, hogy odamegyek, szétszedem, méricskélek stb. aztán széttárt karokkal közlöm: bocs, ehhez (is) hülye vagyok. 
Minden esetre érdekesek lehetnek ezek a masinák.
Még egyszer köszönöm!
Üdv,Z.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ilyenkor azt szoktam, hogy megmondom, megnézem, de nem ígérek semmit. Ha találok valamit, és sikerül megjavítani, akkor anyag + útiköltség, két üveg sör, és a ma is tanultam valamit.Ha nem sikerül, akkor természetesen nem kérek semmit. Illetve de, elnézést. 

Ha szagszervíz megy ki, panelt cserél szó nélkül. Egy fél hűtő áráért. Ja, a panel az előző hűtőből jött ki, és kicseréltek rajta 3 kondit.
Persze nem akarlak belehajszolni, inkább csak biztatás. Ügyes srác vagy Te!

2

kisandras79
kisandras79 picture
*

Ugyan már!Két - három nyomógombot csak ki tudsz cserélni!
ÜDV:András

0

feci
feci picture

Szia.
Valószínűleg a fűtőszál tönkrement és nem tud leolvasztani. Olyan sokáig fog állni, hogy teljesen kiolvad benne minden. A csipogással figyelmeztet erre.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Samsungéknál eddig találtam forrasztási hibát és olyat is, ahol a kezelőgomb átvezetett. Ez utóbbinál az volt a vicc, hogy ellenállásra nem lehetett mérni, de rácsatlakoztatva a panelra míg a többinél 0 vagy 5V-ot mértem, egy gombnál 2V körül.
Egy szemrevételezés, esetleg a táp átnézése nem hinném, hogy kifog rajtad.

Üdv Jácint

1

kisandras79
kisandras79 picture
*

Sziasztok!
Én is a kezelőgombok átvezetésére tippelek első körben.
A fekete műanyag házán ha látsz grafitszürke foltokat,akkor szinte biztos az vezet át.
Üdv:András.

0

Sponsored links