You are here

Blaupunkt 32/112I-GB-3B2-HBKUP-EU típusú TV nem indul - MEGOLDVA

11 posts / 0 new
Last post
knight87
knight87 picture

Üdv Mesterek!

A fenti TV-vel nem bírok. A tápok jónak tűnnek, standby megvan, piros LED világít, de tovább leginkább nem megy se távval, se a gombokkal. Processzor és a mellette lévő memória melegszik, ez nem tudom mennyire normális.

Ami érdekes, hogy a standby gombját sokszor nyomogatva 3-4 alkalommal sikerült elindítani, olyankor működött szépen. A távra is, és a saját gombjaira is reagált. Ebből kifolyólag nem gondolnék firmware hibára. Mitől lehet még ilyen tünet? SMD kondi zárlat? Mit lenne érdemes megvizsgálnom?

Az infra vevőt lehúzva semmi változás, a gombsort lehúzva semmi változás, a kijelző világítását lehúzva szintén semmi. Csak ritkán "kapja el" és indul, de nagyon sokadik nyomogatásra...
A mainboardon lévő 2db kvarc a megfelelő frekvencián üzemel, és nem zajos a lábaikon mérhető jel.

Köszönöm!

Mainboard: TP.MSD309.BP75
A13035

Product code: BA32M112BBKPE827

Comments
tekman
tekman picture

Szia!Prőbáld a tv-n MENÜ+távonMENÜ egyszerre, majd 1147 gyorsan...üdv Tekman

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
"nem gondolnék firmware hibára"  én viszont igen. Ezeknél nem egyszer találkoztam ilyen hibával amit a csere és újraírás oldott meg. Sajnos elég silány minőségű van benne amit  "winbond-ra" szoktam cserélni.  
Üdv,Z.

1

knight87
knight87 picture

Üdv!

Köszi a gyors választ! Hiszek neked, te vagy a tapasztalt ebben :)

Tudsz esetleg konkrét típust, amire cserélni szoktad, vagy jó bele bármilyen másik, aminek a lábkiosztása és a memória mérete azonos?

4MB a firmware-je, ha minden igaz.

És akkor csak újraírással nem érdemes próbálkozni, ugyanez lenne a vége?

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Mint fentebb írtam, "winbond" amit használok. Persze lehet másmilyen is, de tényleg célszerű cserélni. Ahogy olvasom, néha a régivel is elindul, így akár azt a tartalmat is átírhatod az újba, vagy biztos akad tartalom a neten hozzá. 
Üdv,Z.

0

knight87
knight87 picture

Rendben, köszi!

Megpróbálom majd átírni ebből, de találtam is hozzá való tartalmat :)

A mostani chip ilyen számú: 25q32bs1g

0

knight87
knight87 picture

Nos, a helyzet a következő:

Találtam itthon egy hibás, régebbi netbook alaplapot, Winbond 4MB-os Bios chippel. Azt kiforrasztottam, beleírtam a neten talált tartalmat, és láss csodát, a TV azonnal indul távra is, gombokra is :)

Tehát igazad volt, tényleg a firmware nem töltődött be.

DE! Van vele gond, ugyanis a menünek nem olyan szép a grafikája, valamint a kép fejjel lefelé jelenik meg. Lehet ezzel bármit kezdeni, vagy újra kell írni a chipet a megfelelő tartalommal? Mert ezek szerint nem pont ez kellene bele. 

A hibás chipből még nem próbáltam kiolvasni a tartalmat.

Ja, és még egy dolog. Ugye mindenképp ki kell forrasztani vissza a chipet, és nem lehet/szabad a készülék panelján programozni!?

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Én nem ismerek ezeknél olyan lehetőséget (szerviz menü) amiben korrigálni lehetne az eltéréseket. Vagyis belevaló tartalom lenne célszerű szerintem. Próbának mindenképp jó lenne az eredetiből kiolvasni. Sokszor nem a tartalom sérülése a gond, hanem magának a chipnek a hibája. 
Sokszor olvasok/írok tartalmat úgy, hogy nem veszem ki a chippet. Ha az író felismeri úgy, nem is volt még sosem gond, viszont van mikor ez az út nem járható. (alaplap függő)
Üdv,Z.

0

knight87
knight87 picture

Jelentem, a műtét sikerült, a beteg is túlélte :)

Hibátlanul kapcsol most már be gombbal is, távkapcsolóval is!

Köszönöm a segítséget!

0

knight87
knight87 picture

Normális íróm/olvasóm nincsen, LPT porta kötöttem a chipet 4 ellenállással, tüskés próbapanelon, és az SPIPGM nevű parancssoros progival csináltam az olvasást, programozást.

Közben kiolvastam a tartalmat a régiből, most írom éppen a "jó" chipbe. Remélem már így jó lesz!

Egyébként milyen jellegű a "baja" a chipnek ilyen esetben, amikor az olvasóval normálisan kommunikál, de éles környezetben mégse tölti be a firmware-t?

0

Csirip
Csirip picture

Hasonló hibám volt Blau TV-vel, csak néha lehetett bekapcsolni. 
25Q64 chip cserével megoldódott, az eredeti tartalom
lett kiolvasva a régiből g és az újba visszaírva.
Köszönöm mindenkinek a tippeket!!

0

Sponsored links