You are here

Blaupunkt 32/112I-GB-3B2-HBKUP-EU típusú TV nem indul - MEGOLDVA

10 posts / 0 new
Last post
knight87

Üdv Mesterek!

A fenti TV-vel nem bírok. A tápok jónak tűnnek, standby megvan, piros LED világít, de tovább leginkább nem megy se távval, se a gombokkal. Processzor és a mellette lévő memória melegszik, ez nem tudom mennyire normális.

Ami érdekes, hogy a standby gombját sokszor nyomogatva 3-4 alkalommal sikerült elindítani, olyankor működött szépen. A távra is, és a saját gombjaira is reagált. Ebből kifolyólag nem gondolnék firmware hibára. Mitől lehet még ilyen tünet? SMD kondi zárlat? Mit lenne érdemes megvizsgálnom?

Az infra vevőt lehúzva semmi változás, a gombsort lehúzva semmi változás, a kijelző világítását lehúzva szintén semmi. Csak ritkán "kapja el" és indul, de nagyon sokadik nyomogatásra...
A mainboardon lévő 2db kvarc a megfelelő frekvencián üzemel, és nem zajos a lábaikon mérhető jel.

Köszönöm!

Mainboard: TP.MSD309.BP75
A13035

Product code: BA32M112BBKPE827

Comments
tekman

Szia!Prőbáld a tv-n MENÜ+távonMENÜ egyszerre, majd 1147 gyorsan...üdv Tekman

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
"nem gondolnék firmware hibára"  én viszont igen. Ezeknél nem egyszer találkoztam ilyen hibával amit a csere és újraírás oldott meg. Sajnos elég silány minőségű van benne amit  "winbond-ra" szoktam cserélni.  
Üdv,Z.

1

Vote up!

You voted ‘up’

knight87

Üdv!

Köszi a gyors választ! Hiszek neked, te vagy a tapasztalt ebben :)

Tudsz esetleg konkrét típust, amire cserélni szoktad, vagy jó bele bármilyen másik, aminek a lábkiosztása és a memória mérete azonos?

4MB a firmware-je, ha minden igaz.

És akkor csak újraírással nem érdemes próbálkozni, ugyanez lenne a vége?

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Mint fentebb írtam, "winbond" amit használok. Persze lehet másmilyen is, de tényleg célszerű cserélni. Ahogy olvasom, néha a régivel is elindul, így akár azt a tartalmat is átírhatod az újba, vagy biztos akad tartalom a neten hozzá. 
Üdv,Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

knight87

Rendben, köszi!

Megpróbálom majd átírni ebből, de találtam is hozzá való tartalmat :)

A mostani chip ilyen számú: 25q32bs1g

0

Vote up!

You voted ‘up’

knight87

Nos, a helyzet a következő:

Találtam itthon egy hibás, régebbi netbook alaplapot, Winbond 4MB-os Bios chippel. Azt kiforrasztottam, beleírtam a neten talált tartalmat, és láss csodát, a TV azonnal indul távra is, gombokra is :)

Tehát igazad volt, tényleg a firmware nem töltődött be.

DE! Van vele gond, ugyanis a menünek nem olyan szép a grafikája, valamint a kép fejjel lefelé jelenik meg. Lehet ezzel bármit kezdeni, vagy újra kell írni a chipet a megfelelő tartalommal? Mert ezek szerint nem pont ez kellene bele. 

A hibás chipből még nem próbáltam kiolvasni a tartalmat.

Ja, és még egy dolog. Ugye mindenképp ki kell forrasztani vissza a chipet, és nem lehet/szabad a készülék panelján programozni!?

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Én nem ismerek ezeknél olyan lehetőséget (szerviz menü) amiben korrigálni lehetne az eltéréseket. Vagyis belevaló tartalom lenne célszerű szerintem. Próbának mindenképp jó lenne az eredetiből kiolvasni. Sokszor nem a tartalom sérülése a gond, hanem magának a chipnek a hibája. 
Sokszor olvasok/írok tartalmat úgy, hogy nem veszem ki a chippet. Ha az író felismeri úgy, nem is volt még sosem gond, viszont van mikor ez az út nem járható. (alaplap függő)
Üdv,Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

knight87

Jelentem, a műtét sikerült, a beteg is túlélte :)

Hibátlanul kapcsol most már be gombbal is, távkapcsolóval is!

Köszönöm a segítséget!

0

Vote up!

You voted ‘up’

knight87

Normális íróm/olvasóm nincsen, LPT porta kötöttem a chipet 4 ellenállással, tüskés próbapanelon, és az SPIPGM nevű parancssoros progival csináltam az olvasást, programozást.

Közben kiolvastam a tartalmat a régiből, most írom éppen a "jó" chipbe. Remélem már így jó lesz!

Egyébként milyen jellegű a "baja" a chipnek ilyen esetben, amikor az olvasóval normálisan kommunikál, de éles környezetben mégse tölti be a firmware-t?

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content