You are here

Husqvarna benzines fűnyíró nem indulMEGOLDVA

21 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv
Nem elektromos hiba de a tanácsotokat kérném, vagy szakember ajánlását.
P40-450c brigs motoros fűnyíró nem indul. Kicsavartam a gyertyát és látható a szikra, vagyis elektromos hiba nincs. Utána olvasva valószínű a karburátor dugult el a benne hagyott benzintől. A barátom az olajat szívta ki nem a benzint ez lett az eredménye. Karburátort még nem szedtem szét így nem igazán mernék nekifogni. Mit javasoltok vagy kit?
Köszönöm Laci
 

Comments
perlaci
perlaci picture

Siker :)
Kimostam a karburátort spirituszban. Kifújkáltam a lukakat. Első pöcre indult. Semmi szutyok nem látszott a szűrőkön. Valószínű valamelyik kis lukban lakhatott a benzinben lévő etanolból kialakult trutyi. Mindenesetre a jó tanács, hogy télire ki kell járatni belőle az üzemanyagot. Próbáltam utána járni, hogy a Shel V-Power 100 miből van de annak az összetételét nem találtam. A V-Power 95 tartalmaz etanolt és még egy csomó aromás észtert gondolom ezek hivatottak tisztítani az üzemanyag útját. A 100-as állítólag etanol mentes és ezért ez eltárolhaltó. Mondjuk azért a pénzért. Persze egy fűnyíró amilyen keveset fogyaszt megéri a biztonság kedvéért azt használni. Most azt tettem bele. Remélem az esetem segít másoknak.
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

DINO54
DINO54 picture

"Ügyes vagy." wink

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Te nem tudsz olvasni, linket megnyitni?
No meg hagyod magad átbaszni? A stílus maga az ember! (Már ne is haragudj! Másodszor linkelem be neki. De ő egy "sheles-okoskától" hagyja magát hülyére venni. Ott a biztonsági adatlap. Ott a termék neve, gyártási száma, szabvány száma.. És ott az összetétele. Erre mit írjak? Csak azért mert sheles-okoska mondta, már nincs benne alkohol? Hö??? A biztonsági adatlap -ami alapján engedélyezve van és forgalmazható- meg azt mondja, hogy van... És mégis az okoskának hisz! Ennyi Itt feladtam!) (Plusz adalék! A "Spiritusz" is alkohol... Fedőneve: denaturált szesz. És azzal mosta ki a karbit. Az alkohol nedvszívó. Az aceton, toulol meg nem.)
Mond hányszor linkeljem be???

Shell V-Power Racing Produktnummer : 002C0164 a második linken ezt ajánlom a figyelmedbe:  "Research-Octanzahl, ROZ 100+"

Tehát miben is nincs alkohol????

0

Vote up!

You voted ‘up’

perlaci
perlaci picture

Bocsi de az első linkedben nincs oktánszám megadva, és ott tényleg 5%alatti etanolt adnak meg. A második linked azt köszönöm mert nem találtam valóban a 100-as benzin. Ott felsorolja az alkoholféleségeket de az arány a szennyeződés mértéke ami elhanyagolható, ha jól értelmezem a táblázatot.
És azért mostam ki denszesszel mert pont az oldja fel a gyantát és az alkoholos trutyit. Ezt még nagyon régen egy szervizben tanították.
Üdv Laci

2

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki picture

A dolgokat soha nem a nevük alapján kell azonosítani. Mindig van vaslahol egy szám. Az alapján lehet. Ugyanúgy a mosógépeket, mainpaneleket, benzint.
A gyanta honnan került oda? Elvileg csak olaj, pakura, nafta üledék és némi kosz lehet benne.

0

Vote up!

You voted ‘up’

perlaci
perlaci picture

Üdv
Nem tudom hogyan kerül oda, de tény, hogy ezt mosták ki a szemem láttára. A BM szerviz nem ma volt de a szerelőkkel nagyon jó viszonyban voltam így nem átverés volt hanem segítő szándék. Sajnos már megszűnt az részleg. Ott még a zsigulikat és más állami autókat javították és megvolt a szaktudás.
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki picture

Az nem gyanta volt! Az kiült olaj volt.
A mai "benzinek" igen rosszul oldják a 2T olajokat, ráadásul a magasabb teljesítményszintű olajok még nehezebben oldódnak. Főleg azok amikben sok az alkohol és testvérei.
Az olajok az alkoholokkal keverednek és nem oldódnak benne.

Apropó! Benzinteszt!
Fogj 1-1 deci benzint innen onnan és keverj benne el 25 cm2 2T olajat.
100%, hogy az Aushanos benzin nyer!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca picture
***

Azért még olvasgasd, mit írt. Etanol és nem alkohol. Tudom, az etanol is alkohol, meg az izopropil is, de más-más tulajdonságokkal. Viszont a V-powerben kevesebb az etanol, mint a sima 95-ösben, és emiatt van különbség. A 95-ben 10% lehet max, ezt ki is használják. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

perlaci
perlaci picture

Üdv
Az olaj friss mert azt leszívta ősszel és most feltöltötte. De sajnos a benzin az a tavalyi. Tudom, hogy a benzin állásban "megromlik" vagyis kicsapódnak egyes alkotó elemei meg az etanol. Gondolom is, hogy eltömődött csak az a fura, hogy izopropil alkoholt fújtam a karburátorba és azzal sem indul. Lehet veszek egy új gyertyát. A Shell egyik szakembere pár éve elmagyarázta mi zajlik le a benzinnel ha áll. Viszont elárulta, hogy a V power 100 benzinjük nem tartalmaz etanolt és az korlátlan ideig eláll. Annyi pénzért lehet már benzin is. De talán egy fűnyírónál megéri ezt használni és nincs talán több dugulás.
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Szerinted mivel emelik annak a vpower benzinnek az oktánszámát? 
Az ólom már tíltva van.
Az a szakember vagy tök hülye volt vagy palira vett téged!
Olvass!

https://www.mogler-oil.de/fileadmin/Daten/PDF-Dokumente/Sicherheitsdaten...

0

Vote up!

You voted ‘up’

Transzduktor
Transzduktor picture

Szét kell szedni a karburátort. A szálerősítésű gumimembrán nemcsak tömít, hanem az üzemanyagszivattyú mozgó alkatrészeit is alkotja. A legigénybevettebb részei a szelepeket alkotó nyelvek. De a pumpáló felületet is világítsd át, mert ha átereszti a fényt, akkor átereszti a benzint is, ezért a túldúsított keverék már nem gyullad be. Asztalon, tiszta körülmények között végezd a szétszedést és vigyázz, hogy a finom alkatrészek ne deformálódjanak. Főleg a nyomásszabályozó kamra himbáját lehet eldeformálni figyelmetlen szétszedéssel. Csavaros szabályozóelemeket ne állíts el. A karburátor szerkezete egyszerű és megérthető a belseje megnézésével. Valószínűleg nem lesz benne kosz vagy lerakódás, ha az üzemanyagfilter a helyén volt.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Fejlemény?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Reuter
Reuter picture

Szia!
A gyertya még nem biztos hogy jó, annak ellenére, hogy szikrázik. Lilás, kékes szikra az igazi.
Vegyél a boltban "hidegindító" spray-t és a lészűrő szétszedése után bele kell a szívótorokba egy rövidet fújni.
Ha ez után nem indul, persze néhány rántás után, akkor akár a "szikrázó gyertyát" is el lehet dobni.
A karburátortól nem kell félni, szét kell szedni, átfúvatni a fúvókát, tűszelepet, nitróval kimosni és összerakni.
Ezek annyira kőbalta egyszerűségű gépek, hogy szinte egy fél óra alatt meg lehet az ilyen hibákat javítani.
Tapasztalatom szerint a gyertyák a csapnivaló fogalmát bőséggel kimerítik...
Üdv Reuter

1

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Először is ezt a " A barátom az olajat szívta ki nem a benzint" tisztázzuk!
Van benne motorolaj? Előírt szintig? Netán még viszonylag fiatal is??? (Elvileg 1 évente ki KELL cserélni!)
Nos, ha a motorolaj rendben, akkor, ha van egy kicsi acetonod, akkor önts a karburátorba kb 10~25 cm3, várj vele kb 2 percet, és indíts!
Az aceton képes kitakarítani a sok-sok bioetanol által felszívott nedves dzsuvát. (Hogy honnan van ott etanol? Hát nézz utána, hogy miből is van ma a benzin...)
Ha ez nem segít, hát szét kell szedned. Már előre szerezz be tömítéskészletet a karbihoz!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Transzduktor
Transzduktor picture

Az aceton az egyik legerősebb oldószer, szinte minden műanyagot old vagy megduzzaszt. Soha nem raknám bele műanyagokat és gumit tartalmazó karburátorba! Ilyen hülyeséget nem illik tanácsolni!

2

Vote up!

You voted ‘up’

DINO54
DINO54 picture

Üdv. Nagytudású Tanyatag!
A nitrót és a toluolt is ide sorolnám. Maximum szétszedett állapotban, műanyag és gumi alkatrészek kiszedése után használnám tisztításra.
Mintha úgy rémlene, hogy a bioetanol üzemanyaggal hajtott motorok is ennek ellenálló tömítéseket igényelnek.

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture
**

szia: ráadásul a magyar benzin 10% etanolt tartalmaz.
Ha három hónapot áll a benzin, már csak tűzgyújtáshoz jó, a porlasztóban valami lepedék lesz

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture
**

szia:
' Már előre szerezz be tömítéskészletet a karbihoz
Meg egy kerékpár-pumpát az összes lyuk átfúvásához
A  rugós csavarok állását pontosan mérd meg

Bálint

1

Vote up!

You voted ‘up’

Pista47
Pista47 picture

Szevasz Mosószaki kolléga!
Acetonnal elindítani a motort?
Soha nem hallottam még ilyenről, de attól még jó lehet.
Nekem a fűnyírómon (4 ütem), a hómarómon (2 ütem), és a rotációs kapámon (2 ütem) hagyományos úszós karburátor van. Úgy szoktam eltenni a használaton kívüli időszakra mind, hogy egy bemelegítési járatás után a tankból kiszívom a benzint, lehúzom a benzin csövet, és beindítva a karburátorban lévő benzint kijáratom.
Mind ennek ellenére időnként nem szeretnek indulni. A karburátort szétszedve rendszerint a főfúvóka szokott eltömődve lenni. Szerencsére mindegyiknél viszonylag könnyen ki lehet operálni a főfúvókát, nem kellett még tömítést cserélnem.
Ha nem indul, akkor a gyertya kiszedésével a gyertya lyukán kap egy kis benzin fröccsöt egy injekciós fecskendőből, a gyertyát vissza téve próbálom berántani. Rendszeresen beindultak egy pár másodpercig, és ez egyértelművé tette, hogy megint koszos a karburátor.
Esetleg, ha lenne a topik indítójának ultrahangos mosója, talán az is segíthetne, ilyen célra autó ablak mosó folyadékot ajánlott a motorszerelő barátom.
Illetve.
A fűnyíróval volt olyan gond, hogy nem indult. Szikra volt. Benzin fröccsel sem indult. A hozzáértő ismerősömtől tudtam meg, hogy a lendkeréknek egy elvékonyított éke van, és az tört el, tehát volt gyújtás, csak nem a helyén.
Az ék cseréje után ment rendesen.

1

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Az ablakmosó a metilalkohol, glicerin és egyebek vizes oldata. http://oneeuro.hu/pdf/biztonsagi_adatlapok/Greenride%20ny%C3%A1ri%20sz%C...
Tehát nem igazán karburátor tisztításra valók.
A 2 ütemű motoroknál viszont csinnyán, mert az acetonhoz is kellene olaj, de ott a tisztítás a cél.
Hengerbe benzin, nyílván jó ptóbára, de akár a karbiba is nyomhatod nyitott pillangónál, attól is be indul.
Az ékszakadás az már konkrét hiba. Nyílván a hibákat ki kell javítani először.
Az aceton egyébként sokkal nagyobb energiatartalmú, mint a benzin, ámde az oktánszáma alacsony. Tehát tartós üzemre nem javasolt.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content