You are here

Husqvarna benzines fűnyíró nem indulMEGOLDVA

21 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv
Nem elektromos hiba de a tanácsotokat kérném, vagy szakember ajánlását.
P40-450c brigs motoros fűnyíró nem indul. Kicsavartam a gyertyát és látható a szikra, vagyis elektromos hiba nincs. Utána olvasva valószínű a karburátor dugult el a benne hagyott benzintől. A barátom az olajat szívta ki nem a benzint ez lett az eredménye. Karburátort még nem szedtem szét így nem igazán mernék nekifogni. Mit javasoltok vagy kit?
Köszönöm Laci
 

Comments
perlaci
perlaci picture

Siker :)
Kimostam a karburátort spirituszban. Kifújkáltam a lukakat. Első pöcre indult. Semmi szutyok nem látszott a szűrőkön. Valószínű valamelyik kis lukban lakhatott a benzinben lévő etanolból kialakult trutyi. Mindenesetre a jó tanács, hogy télire ki kell járatni belőle az üzemanyagot. Próbáltam utána járni, hogy a Shel V-Power 100 miből van de annak az összetételét nem találtam. A V-Power 95 tartalmaz etanolt és még egy csomó aromás észtert gondolom ezek hivatottak tisztítani az üzemanyag útját. A 100-as állítólag etanol mentes és ezért ez eltárolhaltó. Mondjuk azért a pénzért. Persze egy fűnyíró amilyen keveset fogyaszt megéri a biztonság kedvéért azt használni. Most azt tettem bele. Remélem az esetem segít másoknak.
Laci

0

DINO54
DINO54 picture

"Ügyes vagy." wink

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Te nem tudsz olvasni, linket megnyitni?
No meg hagyod magad átbaszni? A stílus maga az ember! (Már ne is haragudj! Másodszor linkelem be neki. De ő egy "sheles-okoskától" hagyja magát hülyére venni. Ott a biztonsági adatlap. Ott a termék neve, gyártási száma, szabvány száma.. És ott az összetétele. Erre mit írjak? Csak azért mert sheles-okoska mondta, már nincs benne alkohol? Hö??? A biztonsági adatlap -ami alapján engedélyezve van és forgalmazható- meg azt mondja, hogy van... És mégis az okoskának hisz! Ennyi Itt feladtam!) (Plusz adalék! A "Spiritusz" is alkohol... Fedőneve: denaturált szesz. És azzal mosta ki a karbit. Az alkohol nedvszívó. Az aceton, toulol meg nem.)
Mond hányszor linkeljem be???

Shell V-Power Racing Produktnummer : 002C0164 a második linken ezt ajánlom a figyelmedbe:  "Research-Octanzahl, ROZ 100+"

Tehát miben is nincs alkohol????

0

perlaci
perlaci picture

Bocsi de az első linkedben nincs oktánszám megadva, és ott tényleg 5%alatti etanolt adnak meg. A második linked azt köszönöm mert nem találtam valóban a 100-as benzin. Ott felsorolja az alkoholféleségeket de az arány a szennyeződés mértéke ami elhanyagolható, ha jól értelmezem a táblázatot.
És azért mostam ki denszesszel mert pont az oldja fel a gyantát és az alkoholos trutyit. Ezt még nagyon régen egy szervizben tanították.
Üdv Laci

2

Mosószaki
Mosószaki picture

A dolgokat soha nem a nevük alapján kell azonosítani. Mindig van vaslahol egy szám. Az alapján lehet. Ugyanúgy a mosógépeket, mainpaneleket, benzint.
A gyanta honnan került oda? Elvileg csak olaj, pakura, nafta üledék és némi kosz lehet benne.

0

perlaci
perlaci picture

Üdv
Nem tudom hogyan kerül oda, de tény, hogy ezt mosták ki a szemem láttára. A BM szerviz nem ma volt de a szerelőkkel nagyon jó viszonyban voltam így nem átverés volt hanem segítő szándék. Sajnos már megszűnt az részleg. Ott még a zsigulikat és más állami autókat javították és megvolt a szaktudás.
Laci

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Az nem gyanta volt! Az kiült olaj volt.
A mai "benzinek" igen rosszul oldják a 2T olajokat, ráadásul a magasabb teljesítményszintű olajok még nehezebben oldódnak. Főleg azok amikben sok az alkohol és testvérei.
Az olajok az alkoholokkal keverednek és nem oldódnak benne.

Apropó! Benzinteszt!
Fogj 1-1 deci benzint innen onnan és keverj benne el 25 cm2 2T olajat.
100%, hogy az Aushanos benzin nyer!

0

Jaca
Jaca picture
****

Azért még olvasgasd, mit írt. Etanol és nem alkohol. Tudom, az etanol is alkohol, meg az izopropil is, de más-más tulajdonságokkal. Viszont a V-powerben kevesebb az etanol, mint a sima 95-ösben, és emiatt van különbség. A 95-ben 10% lehet max, ezt ki is használják. 

0

perlaci
perlaci picture

Üdv
Az olaj friss mert azt leszívta ősszel és most feltöltötte. De sajnos a benzin az a tavalyi. Tudom, hogy a benzin állásban "megromlik" vagyis kicsapódnak egyes alkotó elemei meg az etanol. Gondolom is, hogy eltömődött csak az a fura, hogy izopropil alkoholt fújtam a karburátorba és azzal sem indul. Lehet veszek egy új gyertyát. A Shell egyik szakembere pár éve elmagyarázta mi zajlik le a benzinnel ha áll. Viszont elárulta, hogy a V power 100 benzinjük nem tartalmaz etanolt és az korlátlan ideig eláll. Annyi pénzért lehet már benzin is. De talán egy fűnyírónál megéri ezt használni és nincs talán több dugulás.
Laci

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Szerinted mivel emelik annak a vpower benzinnek az oktánszámát? 
Az ólom már tíltva van.
Az a szakember vagy tök hülye volt vagy palira vett téged!
Olvass!

https://www.mogler-oil.de/fileadmin/Daten/PDF-Dokumente/Sicherheitsdaten...

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Szét kell szedni a karburátort. A szálerősítésű gumimembrán nemcsak tömít, hanem az üzemanyagszivattyú mozgó alkatrészeit is alkotja. A legigénybevettebb részei a szelepeket alkotó nyelvek. De a pumpáló felületet is világítsd át, mert ha átereszti a fényt, akkor átereszti a benzint is, ezért a túldúsított keverék már nem gyullad be. Asztalon, tiszta körülmények között végezd a szétszedést és vigyázz, hogy a finom alkatrészek ne deformálódjanak. Főleg a nyomásszabályozó kamra himbáját lehet eldeformálni figyelmetlen szétszedéssel. Csavaros szabályozóelemeket ne állíts el. A karburátor szerkezete egyszerű és megérthető a belseje megnézésével. Valószínűleg nem lesz benne kosz vagy lerakódás, ha az üzemanyagfilter a helyén volt.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Fejlemény?

0

Reuter
Reuter picture

Szia!
A gyertya még nem biztos hogy jó, annak ellenére, hogy szikrázik. Lilás, kékes szikra az igazi.
Vegyél a boltban "hidegindító" spray-t és a lészűrő szétszedése után bele kell a szívótorokba egy rövidet fújni.
Ha ez után nem indul, persze néhány rántás után, akkor akár a "szikrázó gyertyát" is el lehet dobni.
A karburátortól nem kell félni, szét kell szedni, átfúvatni a fúvókát, tűszelepet, nitróval kimosni és összerakni.
Ezek annyira kőbalta egyszerűségű gépek, hogy szinte egy fél óra alatt meg lehet az ilyen hibákat javítani.
Tapasztalatom szerint a gyertyák a csapnivaló fogalmát bőséggel kimerítik...
Üdv Reuter

1

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Először is ezt a " A barátom az olajat szívta ki nem a benzint" tisztázzuk!
Van benne motorolaj? Előírt szintig? Netán még viszonylag fiatal is??? (Elvileg 1 évente ki KELL cserélni!)
Nos, ha a motorolaj rendben, akkor, ha van egy kicsi acetonod, akkor önts a karburátorba kb 10~25 cm3, várj vele kb 2 percet, és indíts!
Az aceton képes kitakarítani a sok-sok bioetanol által felszívott nedves dzsuvát. (Hogy honnan van ott etanol? Hát nézz utána, hogy miből is van ma a benzin...)
Ha ez nem segít, hát szét kell szedned. Már előre szerezz be tömítéskészletet a karbihoz!

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Az aceton az egyik legerősebb oldószer, szinte minden műanyagot old vagy megduzzaszt. Soha nem raknám bele műanyagokat és gumit tartalmazó karburátorba! Ilyen hülyeséget nem illik tanácsolni!

2

DINO54
DINO54 picture

Üdv. Nagytudású Tanyatag!
A nitrót és a toluolt is ide sorolnám. Maximum szétszedett állapotban, műanyag és gumi alkatrészek kiszedése után használnám tisztításra.
Mintha úgy rémlene, hogy a bioetanol üzemanyaggal hajtott motorok is ennek ellenálló tömítéseket igényelnek.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ráadásul a magyar benzin 10% etanolt tartalmaz.
Ha három hónapot áll a benzin, már csak tűzgyújtáshoz jó, a porlasztóban valami lepedék lesz

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:
' Már előre szerezz be tömítéskészletet a karbihoz
Meg egy kerékpár-pumpát az összes lyuk átfúvásához
A  rugós csavarok állását pontosan mérd meg

Bálint

1

Pista47
Pista47 picture

Szevasz Mosószaki kolléga!
Acetonnal elindítani a motort?
Soha nem hallottam még ilyenről, de attól még jó lehet.
Nekem a fűnyírómon (4 ütem), a hómarómon (2 ütem), és a rotációs kapámon (2 ütem) hagyományos úszós karburátor van. Úgy szoktam eltenni a használaton kívüli időszakra mind, hogy egy bemelegítési járatás után a tankból kiszívom a benzint, lehúzom a benzin csövet, és beindítva a karburátorban lévő benzint kijáratom.
Mind ennek ellenére időnként nem szeretnek indulni. A karburátort szétszedve rendszerint a főfúvóka szokott eltömődve lenni. Szerencsére mindegyiknél viszonylag könnyen ki lehet operálni a főfúvókát, nem kellett még tömítést cserélnem.
Ha nem indul, akkor a gyertya kiszedésével a gyertya lyukán kap egy kis benzin fröccsöt egy injekciós fecskendőből, a gyertyát vissza téve próbálom berántani. Rendszeresen beindultak egy pár másodpercig, és ez egyértelművé tette, hogy megint koszos a karburátor.
Esetleg, ha lenne a topik indítójának ultrahangos mosója, talán az is segíthetne, ilyen célra autó ablak mosó folyadékot ajánlott a motorszerelő barátom.
Illetve.
A fűnyíróval volt olyan gond, hogy nem indult. Szikra volt. Benzin fröccsel sem indult. A hozzáértő ismerősömtől tudtam meg, hogy a lendkeréknek egy elvékonyított éke van, és az tört el, tehát volt gyújtás, csak nem a helyén.
Az ék cseréje után ment rendesen.

1

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Az ablakmosó a metilalkohol, glicerin és egyebek vizes oldata. http://oneeuro.hu/pdf/biztonsagi_adatlapok/Greenride%20ny%C3%A1ri%20sz%C...
Tehát nem igazán karburátor tisztításra valók.
A 2 ütemű motoroknál viszont csinnyán, mert az acetonhoz is kellene olaj, de ott a tisztítás a cél.
Hengerbe benzin, nyílván jó ptóbára, de akár a karbiba is nyomhatod nyitott pillangónál, attól is be indul.
Az ékszakadás az már konkrét hiba. Nyílván a hibákat ki kell javítani először.
Az aceton egyébként sokkal nagyobb energiatartalmú, mint a benzin, ámde az oktánszáma alacsony. Tehát tartós üzemre nem javasolt.

0

Sponsored links