You are here

VPN szerver telepítése itthonra. DD-WRT - Pppt kiszolgáló beállítása (Megoldva)

5 posts / 0 new
Last post
lzoli74
lzoli74 picture

Kedves Fórumtársak!

A fenti problémám megoldásában szeretnék segítséget kérni. Routeremen szeretném a fenti problémát megoldani de nem sikerül.

A router típusa: TL-WDR4300
Telepített Firmware: DD-WRT v24-sp2 (12/22/14) std - build 25697

Jelenlegi helyzet a következő. Minden funkció működik egy kivételével. A VPN szolgáltatást nem tudom használni noha látszólag minden be van állítva és el van indítva. Már nagyon sok külföldi fórumot átolvastam de nem tudok rájönni mit rontok el a beállítások során. A probléma az, hogy nem tudok csatlakozni hozzá. A telefonomról szeretném az itthoni hálózatot elérni de egy ideig próbálkozik a bejelentkezéssel és feladja... :-(

A VPN fülön úgy gondolom minden be van állítva (mellékelt kép). DynDNS működik minden látszólag rendben van. A tűzfal beállításoknál kivettem a "Filter WAN NAT Redirection" opció elől a pipát, ahogy azt több fórumon már olvastam. 

A furcsa az, hogy ugyanezekkel a beállításokkal egy másik routeremben tökéletesen működik a VPN idehaza. De az csak 100MBites és lassú egy kicsit.

Hálásan köszönök minden segítséget! Bármilyen információra lenne még szükség kérdezzetek! 

Megoldódott! A telefonon ill. a tableten újra beállítottam a kapcsolódás paramétereit és ezt követően működik a dolog! 
 

File attachment: 
Comments
xhantanh
xhantanh picture

Csak egy kérdés, hogy a szolgáltató nem NAT-ol -e, mert az problémát tud okozni . Privát vagy publikus ip cím nem mindegy . 

0

lzoli74
lzoli74 picture

Nagyon köszönöm a hozzászólást! Őszinte leszek nem tudom, a dyndns ugyanazt az ip címet írja ki mint amit a router is megjelentet a WAN portnál. De miből lehet kideríteni, hogy NAT-ol-e vagy sem?

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Felhívod őket és megkérdezed. Amennyiben igen, akkor kérsz egy nem NAT-olt IP címet. Nekem is volt hasonló gondom, és csak így tudtam megoldani.

kalex

0

imrus101
imrus101 picture

Hali!
Nézd meg a routerben, hogy milyen IP címet kaptál a szolgáltatótól. Utána nézd meg, hogy pl. a https://whatismyipaddress.com/ oldalon milyen IP címen látszol kintről. Ha nem egyezik a kettő, akkor NAT mögött vagy.
imrus101

0