You are here

Orion T32-D-LED TV háttérvilágítás állítása

10 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Tudja-e valaki, hogy az Orion  T32-DLED TV-nek hogyan lehet állítani a háttérvilágítását? S/N: 1112T32-DLED0304
Köszönettel:
Attila

Comments
Robineni
Robineni picture

Szia!
Én az Elektronika praktika 50-es számában megjelent módszert használom ,idáig bevált.A led meghajtó áramkör IC (MP3394) 6-os lábánál   az R137 és R155 pozíció számú 4,7k ohmos ellen állások helyére 10k és 5,1k-t tettem ezzel kb. 2/3-ára lehet csökkenteni (60 mA) az áramot és a megvilágítás még megfelelő marad.Az IC-hez közelebb az 5,1k legyen.

0

uniman
uniman picture
***

Magyar nyelvű használatijában le van írva (a Tanyáról letölthető):

 

File csatolás: 

0

Jenci
Jenci picture

Szia! A képbeállítások-Mód sorban azt hiszem felhasználóira kell állítani és akkor állíthatsz mindent rajta.  Üdv Jenő.

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia Menuben nem tudom hogy, de ha megadod milyen IC hajtja smd ellenallas valtozassal atallithato, esetleg parhuzamosan a ledekkel pl 100R/20W..

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Engem az érdekelne, hogy korrektül hogyan lehetne állítani, pillanatnyilag nem szeretnék fusizni, és a tápot sem jobban terhelni
Üdvözlettel:
Attila

0

agressiv
agressiv picture
*

"esetleg parhuzamosan a ledekkel pl 100R/20W.. "

Nagyon remélem, hogy ezt csak egy borzalmas poénnak szántad. Szerintem előbb azt kellene kideríteni, hogy mit is akar állítani a kolega a háttérvilágításon, mert az nem egészen egyértelmű.

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia
Parhuzamosan tenni es akkor megoszlik az aram. 100R/20W az kb 20db ledet helyettesit..Ha 300mA-t ad a tapja, es van 20 ledje, akkor a 20 ledre ekkor csak 150mA jut, a 20W meg melegit piszkosul el kell "gyugni" valahova ahol nem olvaszt ki semmit, persze kokany megoldas nem kell sok szakertelem..

0

attilacsep
attilacsep picture

Kedves agressiv!
A mondatod második felére reagálva: "mit is akar állítani a kolléga a háttérvilágításon":
Szerintem egyértelmű. Ha azokban a TV-kben, ahol van rá lehetőség, vagy növelni lehet, vagy csökkenteni, vagyis állítani. Tudomásom szerint mást nem lehet állítani ebben a menüpontban. Rosszul tudom, és hiányosak az ismereteim? De, hogy egyértelmű legyen: hogyan lehet lehívni (ha egyáltalán lehet) a háttérvilágítás menüpontot? Aztán majd kitalálom, mit is akarok állítani...
Üdvözlettel.
Attila

0

agressiv
agressiv picture
*

Tehát a fényerőt szeretnéd állítani és menüpontot keresel erre. Vagyis nem az áramkört akarod módosítani, hogy kevesebb árammal menjenek a ledek. A háttérfény PWM-el van szabályozva ezeknél és nagyon nem ugyanaz, mint az üzemi áramot visszaállítani (utóbbi hatásos a LED-ek élettartamára nézve). Nagyon nem mindegy.

0

Sponsored links