You are here

Benq RL2240 monitor háttérfény nem mindig működik.

11 posts / 0 new
Last post
belfi
belfi picture

Sziasztok!
Kaptam egy  fent említett típusú monitort aminek nem mindig megy a háttétfénye.Minden esetben beindul de olyan mintha érintkezéshibás lenne.Sajnos a nekem meglévő rajzon a LED meghajtó nem szerepel  így nem igazán tudom merre induljak  a hibakeresésben. Most ott tartok hogy a kondikat nézem át  de jó lenne egy olyan eljárás amivel tesztelni tudom a háttérfény meglétét.
Ha valaki ismeri a készüléket legyen szíves segítsen.
Köszi Belfi!
 

Comments
lacoka
lacoka picture

Szia a háttérvilágítás ledes vagy CCFL ? egy képet feltehetnél a belsejéről
Ha ccfl lehet zárlatos vagy szakadt a cső áthúzhat a nagyfesz valahol
Laci

0

belfi
belfi picture

Szia Lacoka!
WLED a háttér világítás .Ha CCFL  lenne akkor ledesíteném , de így csak az marad hogy lemondok az egyéb szolgáltatásokról és valahogy beindítom a ledeket. Aztán lesz ami lesz.
Üdv belfi!
 

0

city217
city217 picture

Szia.
Ledes a monitor lehet nem is rossz csak valamilyen módba van, ez lehet jó vagy rossz. smiley
"Az RL2240H egy professzionális játék monitor, amely alkalmas RTS játékra. A StarCraft II StarTraft II-vel, a StarTale-vel közösen tervezett 21,5 "LED háttérvilágítású monitor a legújabb funkciókat tartalmazza: a fekete eQualizer, az RTS mód, a Display mód, az intelligens skálázás, a 2ms GTG, a HDMI és a 12M: 1 dinamikus kontrasztarány."
A ledet meg le kell választani és külső tápról megbizsergetni, de fel van szitázva a delej /gondolom/.
Szétbontva egyszerűbb, sőt még mérni is lehet.
Üdv.

0

belfi
belfi picture

Szia City217!
Mivel a teszt  sem látható  így kétlem hogy más üzemmódban lenne . A rávilágítok akkor halványan látom a PC  képet, Szóval a scaler működik.
Üdv Belfi!
 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: szedd le a hátulját és mozgasd meg a csatlakozókat(feszültségmentes állapotban, miután átnézted a forrasztásokat)

Bálint

0

belfi
belfi picture

Szia Bálint!
Itt van előttem kiterítve az egész belseje. Átnéztem a kondikat  jónak tűnnek  és cseréltem őket . (igaz nem újakra de működőképesekre. Átforrasztottam, de kettőt hármat villan mintha kontakthibás lenne  aztán már nem is akar bekapcsolni a háttérfény.  Amikor ment normálisan nem vettem észre hogy valamelyik  oldal vagy a monitor bármelyik része sötétebb lenne. Gondolok itt a túláram védelem  bekapcsolására , és hogy nem e az okozza a gondot. Bár ettől még lehet túláram .Mindent átmozgattam  de nem javul. Jó lenne valahogy kipróbálni a vezérlőt kevesebb leddel hogy viselkedik. de fogalmam sincs hogyan kellene, elrontani meg nem akarom , már ha jó egyáltalán
Üdv Belfi!
 

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Szet kell szedjed a kepernyot, es amikor bekapcsol egy pillanatra latni fogod melyik led nem vilagit (mert zarlatos)...

0

belfi
belfi picture

Szia Shizo!
Hát a sokadik próbálgatás után sikerült kinyírnom a vezérlőt.Bár igaz  eddig sem kapcsolt már be  mert az engedélyező jel nem jutott a vezérlő 2.lábára. Illetve a scaler kiadta de az 1kohm  ellenállás után már nem volt mérhető.Egy mérés alakalmával viszont a zöld led elkezdett egyenletesen  villogni,  és a FET melegedni. Gondolom KO a vezérlőnek . Gyanítom  így is úgy is cserélni kellet volna. A ledeket így szétszedés  nem lehet  kipróbálni valamilyen úton módon?.
Üdv Belfi!

0

agressiv
agressiv picture
*

Tippre a ledek nyúltak meg és a túlfeszültségvédelem miatt állt le a vezérlő, vagy a túl alacsony áram miatt. De most már igazából mindegy is, így már nincs értelme kínlódni vele.

0

belfi
belfi picture

Szia agressiv!
A HQ-ná kb egy 1000-es a vezérlő IC 3394s és 350mA-t tud. Rászánok annyit de ha nem megy eladom az LCD részt. Csak jó lenne valahogy szétbontás nélkül kimérni a led áramot. Szétnézek valamilyen  áramgenerátor kapcsolás után és óvatosan  rálépek a led sorokra. Legalább is ez a terv, vagy ha belefér teszek bele led szalagot. Őszintén szólva még soha nem szettem szét ledes monitort és nem akarom panelt is kukázni.
Üdv Belfi!

0

Sponsored links