You are here

Miele Novotronic W830 mosogep nem ad semmi eletjelet. FELTAMADOTT!

12 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. Miele Novotronic W830 tipusu mosogepunk meghalt. Egyik naprol a masikra. A tegnap a felesegem kiszedte a kimosott ruhat, ma bepakolta az ujabb adagot es az ajtot is becsukta, de a bekapcsolasnal mar nem adott semmi eletjelet. Meg az ajtot sem lehet kinyitni. Konnektor jo, a kabel folytonossaga lemerve egesz a csokiig, ami a gep hatan alul van. Ha tudnatok egy kapcsolasi rajzot, azt nagyon megkoszonnem, vagy hogyan bontsam szet az elejet,  esetleg az ajtozar kinyiljon. Koszonom a segito szandekot. Udv.

Comments
noPope
noPope picture

üdv! 90% hogy ajtózár hiba, amig az ajtó nincs zárva nincs se fény kezelőn, se semmi

0

pika75
pika75 picture

Sziasztok. Ugy nez ki megoldodott a dolog. A kontroller board visszacsavarozasa utan proba-cseresznye alapon bedugtam a konektorba, es lass csodat - mukodik. Tehat valahol egy kontakthiba volt - de hogy hol, az rejtely. Koszonom mindenkinek a segito szandekat. Udv.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
A vezérlő modult megtaláltad benne ?
jano

File csatolás: 

0

pika75
pika75 picture

Szia. Ha az erosaramu reszre gondolsz, azt nem. A kezelopanel mogott van egy modul a kontrollerrel, a kephez hasonloan muanyag dobozba zarva. De amint mondtam, ebben csak smd alkatreszek vannak. Valahogy ra kene jojjek hogyan tudom leszedni a mosogep elejet. Udv.
 

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Szia!

Két dolog lehet, az ajtózár hibás vagy a panelon a trafó adta meg magát. Az ajtót ki tudod nyitni, alul bal oldalt a kis ajtót kinyitod és van ott egy vésznyitó, meghúzod.
 

0

pika75
pika75 picture

Szia. Talan tudod mar, ez olyan modell, hogy csak akkor tudom az ajtot kinyitni ha feszultseg alatt van a gep, de nem szukseges bekapcsolva lennie. A gep semmi eletjelet nem ad, mintha be sem lenne dugva a konektorba. Mivel meg kikapcsolt allapotban is az ajtozarat kellene mukodtetnie, arra gondoltam, hogy a hiba valahol mar a bemenetnel lehet es nem kapja meg a 230V-ot. A kabel folytonossagat leellenoriztem egesz a hatso csokibol valo kijovetig. Onnan a kabelek egy "device"-ba mennek, ami elol a jobb also sarokban van. De nem latom, mert eltakarja az elulso fem panel, amit gozom sincs hogyan tudok levenni. Az ajto korul van 3 csavar ami latszolag rogziti az elulso fem panelt is, de oldalt is kell lennie valami rogzitoknek, mert nem lotyog.

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Szia!

90% hogy panel trafó lesz, cseréltem már sokat ( a múlt héten kettőt is), általában a primer tekercs szakad meg. Könnyű a panelhoz hozzáférni, mérj rá a trafóra és kiderül nálad is ez-e a gond. Ha nem, akkor az ajtózár csatlakozó is le szokott esni néha, jártam már így. Ekkor úgy érzékeli, hogy nyitva az ajtó és elveszi a panelról a feszt.

 

File csatolás: 

0

noPope
noPope picture

ez az újabb tipusokban okozza a hibát 

0

pika75
pika75 picture

Szia. Koszonom!

0

Mosószaki
Mosószaki picture

0

pika75
pika75 picture

Szia. Koszonom szepen a rajzokat, az elsot en is megtalaltam, de nem voltam benne biztos, hogy talal.  Sajnos eleg homalyosak, nem igazan tudom beazonositani pl..a kapcsolokat. Ha jol ertelmezem, a rajzok bal oldalan a halozatra parhuzamosan kotott rele a 2 ellenallassal lenne az ajtozar releje. Cak azt nem latom, hogy a rele tekercse hol kapja a naftat.Udv.

0

Sponsored links