You are here

AEG KM4400 ULTRAMIX konyhai robotgép szétszerelési probléma.

15 posts / 0 new
Last post
mpisti
mpisti picture

Szervusztok!
A címben említett konyhai robotgépet hozta hozzám egy kedves barátom azzal a problémával hogy időnként megáll, illetve néha nehezen lehet elindítani. A problémám az,hogy gőzöm sincs hogy is lehet ennek a gépnek a felső részét szétszedni, ugyanis egyetlen csavarhelyet, illetve szétpattintás lehetőségére utaló hornyot sem sikerült rajta találni. Olyan szakit keresek,aki már találkozott ezzel a típussal, és le tudná nekem írni néhány mondatban a szétszerelés mikéntjét, esetleg robbantott rajzot tudna erről a gépről a tanyára feltenni.
Előre köszönöm a segítőkészséget: mpisti

Comments
mpisti
mpisti picture

Nagyon köszönöm a válaszokat. A hét végén újfent nekilátok, az említett részegységeket leellenőrzöm, hátha találok valamit. Addig is köszönöm a segítségeteket.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!
Javítottam pát hasonló gépet, legtöbbször a szabályzó elektronika 12V tápellátásáért felelős néhány száz nano-s kondi kapacitás vesztett. A kondi a 230V válltó feszültségről sorosan kötve állítja elő a 12V-ot ami zenerrel van stabilizálva. Fontos hogy a vele párhuzamos 220Kohm ne legyen szakadt, mert nélküle gyorsan tönkremegy az új kondi is. (bekapcsoláskor kisütve kell lennie mert ha ellenkező periódusban sikerül indítani mint a maradt töltése akkor a pillanatnyi áramlökés roncsolja)
A másik a fordulatszám érzékelő induktivitás szakadása vagy kivezetésének letörése - a rezonancia miatt.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Egy robbantott ábrával ki tudlak segíteni.
Üdv:András.

File csatolás: 

1

mpisti
mpisti picture

András, nagyon köszönöm, ez a szétszereléshez pont elég. Eszerint a díszszalag alatt vannak a csavarok. Szétszedés nélkül addig jutottam, hogy villog a kék led a sebességszabályzó gombban kikapcsolt állapotban is, ami a fellelhető leírás szerint olyan hiba, hogy a gép bekapcsolt állapotban lett a dugaljba dugva, -pedig nem. No,majd szétszedés után talán találok valami hibát. Addig is köszönöm a segítségedet.
 

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Segíteni többet sajnos nem tudok,mert nem javítottam még ilyen készüléket.Találtam még egy szervíz könyvet,hátha rávezet a megoldásra.
Üdv:András.

File csatolás: 

1

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Az alkatrészekhez tudni kell az adattábláról az aeg km4400 tipusszám "folytatását"  is. 95XX...
Szerintem.
jano

0

mpisti
mpisti picture

Szia Janó!
Bocsi hogy csak most válaszolok, de csak most került újból asztalra a mixer . A kérdéses szám: 950 075 543 Típusszáma: 216927
A hálózatra csatlakoztatáskor azonnal elkezd villogni a bekapcsoló és szabályzó gombban levő LED, pedig a kapcsológomb nulla állásban,azaz kikapcsolt helyzetben van.Tehát valami nem stimmel a szabályzó kártyájával-ami "természetesen" mikrovezérlős. A mikrokapcsolóját és a potit a benne levő kapcsolóval együtt teszteltem, azok hibátlanok, a poti 0-100k között a fokozatoknak megfelelően változtatja az értékét,tehát az sem hibás. A forgásérzékelő HALL elemet nem teszteltem, de nem gondolom hogy kikapcsolt állapotban azt a mikrovezérlő tesztelné. A tápja kapcsolóüzemű, 12V DC-t csinál. Eddig jutottam,egy kis szusszanás után a szabályzó kártya kapcsolási rajzát kirajzolom, hátha többre jutok.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Inditsd el.!
A hiba jelentkezik ? Amit a barátod mondott .
Üdv jano

0

mpisti
mpisti picture

Szia Janó!
Időközben az elektronikát kirajzoltam,ennek alapján végeztem el a tesztet,és a teszt alapján kiderült hogy a mikrovezérlő 1.bemenete -amelyik a bekapcsolt állapotot ellenőrzi- zárlatos.
Tehát javítani csak kártyacserével lehet-sajnos.
Nagyon köszönöm a hozzászólók segítségét.

Üdvözlettel : mpisti

0

city217
city217 picture

Érdekes hiba és érdekes javítás.
Azt akkor elárulnád ha már zárlatos az az izé "mikrovezérlő" micsoda, akkor miért működik néha?
"Kártyacsere" én nálam van a tök ász. smiley
J.

0

mpisti
mpisti picture

Szia City!
A "néha megy -meg.megáll" jelenségről a tulaj számolt be. Nekem egyszer sem sikerült elindítani, minden bekapcsoláskör dobta a villogó jelzést, pedig vagy 50-szer megpróbáltam. A sok sikertelen indítási próba után döntöttem a kapcsolási rajz elkészítése mellett, csupán azért mert a "csak azért is" okán hajtott a kíváncsiság. A rajz alapján vált világossá,hogy is oldották meg a bekapcsolva hagyott állapot figyelését, és egyúttal magyarázattal szolgált a mikrovezérlő alkalmazásának okára. 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Pisti !
PM adok egy árajánlatot új kártyára , jó ? Én a helyedben , az " Alkatrészt keresek " dobozba feltenném a bontott , működő , kártya keresésemet ! Üdv varga jano 

0

mpisti
mpisti picture

Szia Janó!
Pénteken megjött az új kártya, összeraktam, "első rugásra" indult. Nagyon köszönöm a felajánlást. 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szivesen .

0

Sponsored links