You are here

AEG KM4400 ULTRAMIX konyhai robotgép szétszerelési probléma.

13 posts / 0 new
Last post
mpisti

Szervusztok!
A címben említett konyhai robotgépet hozta hozzám egy kedves barátom azzal a problémával hogy időnként megáll, illetve néha nehezen lehet elindítani. A problémám az,hogy gőzöm sincs hogy is lehet ennek a gépnek a felső részét szétszedni, ugyanis egyetlen csavarhelyet, illetve szétpattintás lehetőségére utaló hornyot sem sikerült rajta találni. Olyan szakit keresek,aki már találkozott ezzel a típussal, és le tudná nekem írni néhány mondatban a szétszerelés mikéntjét, esetleg robbantott rajzot tudna erről a gépről a tanyára feltenni.
Előre köszönöm a segítőkészséget: mpisti

Comments
mpisti

Nagyon köszönöm a válaszokat. A hét végén újfent nekilátok, az említett részegységeket leellenőrzöm, hátha találok valamit. Addig is köszönöm a segítségeteket.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hjoco

Szia!
Javítottam pát hasonló gépet, legtöbbször a szabályzó elektronika 12V tápellátásáért felelős néhány száz nano-s kondi kapacitás vesztett. A kondi a 230V válltó feszültségről sorosan kötve állítja elő a 12V-ot ami zenerrel van stabilizálva. Fontos hogy a vele párhuzamos 220Kohm ne legyen szakadt, mert nélküle gyorsan tönkremegy az új kondi is. (bekapcsoláskor kisütve kell lennie mert ha ellenkező periódusban sikerül indítani mint a maradt töltése akkor a pillanatnyi áramlökés roncsolja)
A másik a fordulatszám érzékelő induktivitás szakadása vagy kivezetésének letörése - a rezonancia miatt.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kisandras79

Szia!
Egy robbantott ábrával ki tudlak segíteni.
Üdv:András.

File csatolás: 

1

Vote up!

You voted ‘up’

mpisti

András, nagyon köszönöm, ez a szétszereléshez pont elég. Eszerint a díszszalag alatt vannak a csavarok. Szétszedés nélkül addig jutottam, hogy villog a kék led a sebességszabályzó gombban kikapcsolt állapotban is, ami a fellelhető leírás szerint olyan hiba, hogy a gép bekapcsolt állapotban lett a dugaljba dugva, -pedig nem. No,majd szétszedés után talán találok valami hibát. Addig is köszönöm a segítségedet.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

kisandras79

Segíteni többet sajnos nem tudok,mert nem javítottam még ilyen készüléket.Találtam még egy szervíz könyvet,hátha rávezet a megoldásra.
Üdv:András.

File csatolás: 

1

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Sziasztok !
Az alkatrészekhez tudni kell az adattábláról az aeg km4400 tipusszám "folytatását"  is. 95XX...
Szerintem.
jano

0

Vote up!

You voted ‘up’

mpisti

Szia Janó!
Bocsi hogy csak most válaszolok, de csak most került újból asztalra a mixer . A kérdéses szám: 950 075 543 Típusszáma: 216927
A hálózatra csatlakoztatáskor azonnal elkezd villogni a bekapcsoló és szabályzó gombban levő LED, pedig a kapcsológomb nulla állásban,azaz kikapcsolt helyzetben van.Tehát valami nem stimmel a szabályzó kártyájával-ami "természetesen" mikrovezérlős. A mikrokapcsolóját és a potit a benne levő kapcsolóval együtt teszteltem, azok hibátlanok, a poti 0-100k között a fokozatoknak megfelelően változtatja az értékét,tehát az sem hibás. A forgásérzékelő HALL elemet nem teszteltem, de nem gondolom hogy kikapcsolt állapotban azt a mikrovezérlő tesztelné. A tápja kapcsolóüzemű, 12V DC-t csinál. Eddig jutottam,egy kis szusszanás után a szabályzó kártya kapcsolási rajzát kirajzolom, hátha többre jutok.

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia!
Inditsd el.!
A hiba jelentkezik ? Amit a barátod mondott .
Üdv jano

0

Vote up!

You voted ‘up’

mpisti

Szia Janó!
Időközben az elektronikát kirajzoltam,ennek alapján végeztem el a tesztet,és a teszt alapján kiderült hogy a mikrovezérlő 1.bemenete -amelyik a bekapcsolt állapotot ellenőrzi- zárlatos.
Tehát javítani csak kártyacserével lehet-sajnos.
Nagyon köszönöm a hozzászólók segítségét.

Üdvözlettel : mpisti

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217
city217's picture

Érdekes hiba és érdekes javítás.
Azt akkor elárulnád ha már zárlatos az az izé "mikrovezérlő" micsoda, akkor miért működik néha?
"Kártyacsere" én nálam van a tök ász. smiley
J.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mpisti

Szia City!
A "néha megy -meg.megáll" jelenségről a tulaj számolt be. Nekem egyszer sem sikerült elindítani, minden bekapcsoláskör dobta a villogó jelzést, pedig vagy 50-szer megpróbáltam. A sok sikertelen indítási próba után döntöttem a kapcsolási rajz elkészítése mellett, csupán azért mert a "csak azért is" okán hajtott a kíváncsiság. A rajz alapján vált világossá,hogy is oldották meg a bekapcsolva hagyott állapot figyelését, és egyúttal magyarázattal szolgált a mikrovezérlő alkalmazásának okára. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia Pisti !
PM adok egy árajánlatot új kártyára , jó ? Én a helyedben , az " Alkatrészt keresek " dobozba feltenném a bontott , működő , kártya keresésemet ! Üdv varga jano 

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content