You are here

Candy CDP4609X Mosogatógép nem melegíti a vizet

7 posts / 0 new
Last post
Laci61
Laci61 picture

Üdv mindeninek!
Fent nevezett mosogatógép nem melegíti a vizet, a program végéhez közelítve hibakóddal leáll. Hibakódra a 24 perces mosás+ az öblítés lámpa villog. Sajnos igazi hibakód táblázatot nem találtam hozzá. A fűtő egysége jó, az elektronika be sem kapcsolja a fűtést. A hőmérséklet érzékelő (NTC) hideg víznél 20kohm -ot mutat, amit eléggé sokallok. Az itt található SM nem sok segítséget nyújt adatok szempontjából. Ha valaki tudna egy hőmérséklethez tartozó NTC ellenállás értékekkel kisegíteni, vagy egy hibakód táblázatot tudna küldeni azt nagyon megköszönném.

Comments
Laci61
Laci61 picture

Köszönöm mindenkinek a segítséget, különösen Shizo kollégának. A hibát megtaláltam, valóban a relé volt a rossz, valószínűleg az első ellenőrzéskor nem voltam elég alapos, és akkor mértem a tekercs lábán a feszt amikor nem volt rajta.

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Lehet hogy elégett a relé kontaktja.

0

Tivi
Tivi picture

Nem teljesen ugyan az a típus,de hátha hasznos infó lehet benne:

https://elektrotanya.com/content/candy-cdf625-mosogatogep-nem-futi-fel-v...

Üdv: Tivi

0

Laci61
Laci61 picture

Köszi átolvastam, valóban vannak benne jó dolgok, a 20kohm -os érzékelőt kezdem hinni hogy nem rossz adat. Nem egy bonyolult típus, perifériák: vízbeeresztő mágnes szelep, nyomásérzékelő tál, a két szivattyú, vízszintszabályzó, fűtőegység, hőmérséklet érzékelő, sótartály, érzékelővel, mágnesszeleppel, túlfolyás érzékelő, az ajtóban a tabletta, meg öblítő adagoló, ajtókapcsoló, meg elektronika a kezelő egységgel.
Sok ötletem nincs hogy miért nem fűt, szerettem volna az NTC-t kizárni, a perifériák közül még esetleg a só érzékelő jöhet szóba,  vagy marad az elektronika.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Kérek szépen egy fotót az előlapról , a hibakóddal !
Köszönöm . Üdv  varga jano

0

Laci61
Laci61 picture

Ezt a hibakódot villogja:

File csatolás: 

0