You are here

Számitogép nem csatlakozik az internetre MEGOLDVA

48 posts / 0 new
Last post
Kiss Lajos
Kiss Lajos picture

Üdv mindenkinek.A gondom az lenne hogy a gépemre újra tettem windows 7-et  és nem todok az internetre csatlakozni.Meg jegyzem hogy két gépem van és routeren át vanak csatlakozva az internetre és másik gépen van internet.A gép kapcsolat nélküli módban van és nem tudok belépni beálitásokban  internet nélkül.Aki tud az kérem segitsen.Szép jó napot mindenkinek.LAJOS

Comments
Kiss Lajos
Kiss Lajos picture

Üdv,mindenkinek.Az internet kábell meg volt szakadva,de közben windows-ot is ujra telepitettem,windows 7 profesionelre. A gép már telepiti a frisitéseket.Köszönöm mindenkinek a segitsséget a hozászolásokal.Jó estét mindenkinek,

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!
Ezt a kábel dolgot a kérdésed napján írt hozzászólásomban írtam neked...

0

Janos.ro
Janos.ro picture

Uhmmm... ezt csak en nem ertem?

Meg jegyzem hogy két gépem van és routeren át vanak csatlakozva az internetre és másik gépen van internet
 

Ugyanakkor:

Az internet kábell meg volt szakadva

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Gondolom a router és a gép közt volt megszakadva a kábel. Én meg azt nem értem, hogy ezt miért kell ennyi ideig keresni. Már a hardveres LED.ek is jelzik a kábelszakadást. Vajon szakadt kábellel hogyan érte el a routert? Vélhetően sehogy, csak ez kimarat az elméletből :)

Üdv.

0

Janos.ro
Janos.ro picture

Ja, lehet, csak en azt nem internet kabelnek nevezem, esetleg a WAN reszen levot...

0

ty
ty picture

Pl. a router és a gép között.
De ez az a hiba amit nem is kell keresni, csak rá kell nézni a LED-ekre és hozni egy másik kábelt.
Mindenesetre örülök, hogy megoldódott.

1

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Nem szerencsés fix IP-t beállítani úgy, hogy a többi eszköz esetén a DHCP beállítás van érvényben. Ha a fix IP-s gép ki van kapcsolva, akkor előfordulhat, hogy egy újonnan csatlakozott eszköznek a DHCP-vel kiosztja a router a beállított fix IP-t. Ha ekkor bekapcsolod a fix IP-s gépet IP ütközést eredményez így mindkét kapcsolat hibára fut. Ha a routerben hozzá tudod rendelni a fix IP-t a MAC címhez, akkor a hiba lehetőség elkerülhető, de ezt nem minden router tudja.

A problémád eléggé homályos. Első lépésben nézd meg, hogy a rendszer kezeli-e a hálókártyát. Az eszközkezelőben ne legyen ismeretlen, problémás vagy letiltott eszköz. A biztonság kedvéért távolítsd el a hálókártyát és közben jelöld be a "törölje le az eszköz illesztőprogramját" opciót is. Ha ez megtörtént a gépnévre jobbgombal kattintva válaszd a "Hardverváltozások keresése" lehetőséget. Ekkor újratelepíti a hálókártyát és a driverét. Ezt követően a hálózati és megosztási központban az "Adapterbeállítások módosítása" menüben töröld az összes kapcsolatot (ha van). Majd válaszd az "Új kapcsolat vagy hálózat beállítása" opciót és menj végig a varázslón. Ha mindent jó csináltál, akkor mennie kell. Ha elakad valahol készíts képernyőképet a hibáról.

Üdv.

1

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Ha több router, NAS, egyéb szerver van a hálózaton, akkor inkább kötelező. A DHCP osztást úgy kell beállítani, hogy maradjon egy automatikusan ki nem osztott rész és a fix IP-s eszközöknek onnan kell adni. Nem fog soha ütközni és eléred az ismert címeken a további eszközöket.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!
Ha DHCP van beállítva a routeren és automatikus IP és DNS van beállítva a hálózati kártáynál, akkor már mennie kellene. Nézd meg a jó gépen a TCP/IP beállításokat (vezérlőpult->hálózati kapcsolat (vagy ilyesmi)->hálózati csatoló->tulajdonságok->TCP/IP), ha be van állítva IP és DNS, akkor itt is be kell írni a DNS-t és egy szabad IP-t abból a tartományból. Megpróbálhatod a másik gép vezetékével, akkor kiderülne, hogy az jó-e. A hálózati kártya egyébként telepítve van? Ha bedugod a kábelt, jelez a gép? Egy kis ikon van a jobb alsó sarokban az óra mellett, ill. a vezérlőpultban is kellene látszódnia, valamint a csatlakozón is világítania kellene egy LED-nek legalább.
Nincs letiltva?

0

melyon
melyon picture

Szia
dugj rá ideiglenesen egy USB-s WiFi-t, persze a drivere lehet hogy kell rá ha nem ismeri fel magától, majd azon keresztül már frissítheted automatán a gép drivereit és rendben lesz.
Üdv.

0

Kiss Lajos
Kiss Lajos picture

Szia .bocs hogy nem válaszoltam az irasaitokra de nem volt idöm  a számitogépre.Az usb-s wifi-t megrendeltem,a hét végén érkezik a mivaromon át.El magyarázom az esetemet , már emlitetem hogy két

gépem van ugyan azon  routeren át.De egy nap a fö gépem le lasult  fel cseréltem a gépeket .A fö gépre uj windows tettem és ekor történt hogy nem tudtam csatlakoztatni az internetre .A másik gépre ha meg probálok a router beálitásra bemeni   jelszot kér ,és sajnos nem tudom azt.Jó estét mindenkinek.

0

uniman
uniman picture
***

Hello! Jó lenne, ha típusokat is megneveznéd...úgy a router, mint a megrendelt USB-s wifi-t !
Minden routert alapállapotba lehet helyezni (RESET)...utána már egyszerűbben be lehet lépni a beállításaiba.
Ha jelszóval védett a wifi elérés, amit nem ismersz, akkor nem ér semmit az USB-s wifi sem.
Ha egy router csatlakozója működik egy PC-vel, akkor másik PC-vel is működnie kell, perzse, csak akkor, ha a megfelelő driver is telepítve van a PC-n....

0

proba
proba picture

Ha valaki a routernek jelszót ad, az már képes egyéb biztonsági beállításokra is. Ha ez sikerült, korántsem biztos, hogy minden porttal minden gép működik. De mint írtad, ezen a Reset segít.  
Az előző hozzászólásomban pedig azt írtam, ha mindkettő ( gép és a router is ) DHCP-n van ritka eset, ha nem működik. ( többek között akkor, ha valamelyik eszközben valami felülírja ezt a szabályt ) 
A driver hibát a WIN diagnosztikája jelzi. ( legalábbis nekem közölte mikor nem volt ),  de az eszközkezelőben is látszania kellene. Egy a kártyához alaplaphoz adott driver telepítése viszont kárt nem okoz, és nem is tart sokáig.  

0

ty
ty picture

Vezetékes, vagy WiFi?
WiFi estén fel van telepítve a WiFi eszköz drivere?
Látszik a tálcán a hálózat ikon?
Látod a hálózatok között az otthoni hálózatot?

Ezeken menjél sorba.

0

Kiss Lajos
Kiss Lajos picture

Szia ,a router vezetékes négy  lan kiovezetéssel+ wifi,pontosaban tp link márka.A hálozati ikon  is látszik.Ezzen a gépen volt internet windows 7 profesienel most  windows 7 home ,magyar van .A kérdéssem az otthon hálozatnál a beálitásnál mit kell beirni

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Nyisd meg a hálózati ikonnál a hálózati és megosztási központot, ott a hálózati kapcsolatokat és nézd meg, milyen IP címet osztott ki a gép. Lehet, nincs is rácsatlakozva a routerre.
Tibi

0

Kiss Lajos
Kiss Lajos picture

Szia ha le futatom hiba keresést ki irja hgy a ip-cim nincs konfigurálva.a hálozati kapcsolatoknál irja DHCP-KOMBATILIS,AUTOMATIKUS KONFIGURÁCIO 169.254.19.195,IPv4 ALHÁLOZATI MASZK255.255..és a a NETBIOS A TCP-IP FEL. igen.
 

0

proba
proba picture

A router beállításait nem maceráltad? Lehet az adott portra nem lehet az adott géppel csatlakozni, mert valaha valami szűrőt beállítottál rá.. A következő kérdésem, a LAN kábel jó?  Ha a diagnosztika érvénytelen címmel jön vissza ( a 169.254.... szerintem egy alap beállítás ami szinte minden hálózatban rossz.) Ezt szerintem akkor csinálja, ha tényleg nincs hálózat. Esetleg két LAN van benne, és az egyiknek a drivere nem stimmel, és oda van dugva a NET.    

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Itt a hiba. Magánhálózati címet oszt ki a win (169.x.x.x). Nézd meg, hogy a működő gépen milyen IP címed van, és abból a tartományból állíts be egy fix címet a hálókártyának. Pl.:
192.168.0.140, alhálózati maszk: 255.255.255.0, átjáró (gateway):192.168.0.1
A 3. szám attól függ milyen címen fut a másik gép. nagy valószínűséggel a 0, 1, és 2 közül valamelyiken, de ezt le tudod kérdezni a hálózati beállításoknál a "kapcsolat" fülön, "részletek" gomb alatt.

kalex

0

proba
proba picture

Ha a routeren DHCP van, A gépen DHCP van, akkor a kézi beállítás nem szokott segíteni, Akkor is ezt a címet osztja magának, ha nincs hálózat. Ha kézzel van beállítva valami, akkor a diagnosztika szokott reklamálni, hogy fix IP van, sürgősen módosítsd. 

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Kalexnak igaza van, mert ha kézzel beállítja azt az IP címet amit a másik gép használ, (persze, az utolsó szám az 1-el több legyen), akkor működnie kell. A kézzel beállított felülbírálja a DHCP által kiosztott IP címet
 Tibi

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
A routeren hiába van DHCP, ha a gépen kézzel állítasz be címet. Az lesz a nyerő. Volt olyan mobilom, amivel csak úgy tudtam csatlakozni, hogy fix IP-t adtam. A hálózatban minden ment DHCP-vel csak az nem.
Kalex

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nézd meg, hogy a másik géped, ami működik, milyen IP címmel csatlakozik. A hálózati kapcsolatok tulajdonságainál megtalálod. 
Az új gépet állitsd manuális TCP/IP protokollra, az IP címet állítsd ahhoz képest egyel nagyobbra, alhálózati maszk 255.255.255.0, a DNS és a Default Gateway ugyanaz legyen.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Biztosan jó, amit leírsz, de...

Elég sok gépet telepítettem, és ha a gép jó, a hálózati kártya, a vezetéke jó, a hálózati kártya jól van telepítve /Vez. pultban nincs kérdőjel/ akkor eddig egy működő routerra rákapcsolva mindig volt internetem. Soha nem kellett írogatnom semmit a vezetékes csatlakozáshoz.

2

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Mert eddig csak olyan routered volt, ami nem kívánt fix IP tartományt.

1

AzzA
AzzA picture
*

Pontosan igy van., ha már a DNS-t és más LAN beállításokat kell lesegetni, akkor ott más probléma van.
Az más kérdés, hogy a w7 home-nak nem is álltam volna neki , mert minek. 
 

0

formasu
formasu picture
*

Én sem szoktam "Home" verziót installálni, csak "Prof"-ot. A Home-ból sok driver is hiányozhat. Lehet, hogy itt a gond.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Ha vezetékesen csatlakozol a Routerre, és jó a kábel, és jó a hálókártya, és fel is van installálva helyesen, akkor a Router mindent megcsinál, neked semmit nem kell csinálnod, beírnod sem kell semmit.

0

ty
ty picture

Vezetékesen csatlakozol a routerre, vagy WiFi-vel?

0

Kiss Lajos
Kiss Lajos picture

Szia  vezetékesen.

0

attila.p
attila.p picture

Igaza van Ty-nak, de az ethernetes (vezetékes) hálókártyádat is ellenőrizd (saját és NE WIN7 driver fusson)

Budapesti vagy? 18.ker.?

üdv attila.p

0

Kiss Lajos
Kiss Lajos picture

SZIA Nem BUDAPESTEN hanem Kolozsvár mellet lakom.

0

Joe
Joe picture

Szia! 
Az alaplap hálókátyáját használod? Biosból engedélyezni kell. Ha nem működik, (Win alapbeállításokkal, telepítés után), akkor tiltsd le tegyél bele hálókátyát, és automatikusan el kell indulnia jó kábellel.

0

Joe
Joe picture

Szia! 
Az alaplap hálókátyáját használod? Biosból engedélyezni kell. Ha nem működik, (Win alapbeállításokkal, telepítés után), akkor tiltsd le tegyél bele hálókátyát, és automatikusan el kell indulnia jó kábellel.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
 Elōrebocsátom,hogy nem téma területem a pc .
Az internet előfizetésed hány asztali (LAN) és hány WIFI eszközt enged ?
Köszönöm figyelmed .
varga jano

0

Kiss Lajos
Kiss Lajos picture

Szia ,kapcsolatba léptem a rds -szolgáltatokal
 és eröl nem szoltak semmit..

 

0

Joe
Joe picture

Szia! 

Valószínűleg a TCP-IP alapbeállítása van újrarakás után. Ez 256 gépet jelent, de kettőt elfoglal a router az átjáróval. Ezen a TCPIP beállításával tudsz változtatni, "maszkolással. Itt  http://www.subnet-calculator.com/ találsz egy pici segítséget. Ez arra jó, ha routered van ki tudod osztani melyik tartományt használja, és hány db gép. Ha már egy kollega emlegette a sok routert.
Itt szerintem a használt kártyával lehet valami, meg kellene nézni, benne van e az eszközkezelőben, és ha bedugom a kábelt el kezdenek e villogni a csati feletti ledek. (Ha vannak.) Ez a kommunikációra utal.(IP - t kér(ne) a gép)

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!
Nem hallottam még ilyen korlátozásról. Olyanról igen, hogy a Wifi része a routernek X felhasználót bír kiszolgálni. Illetve az IP cím tartomány max. 254 különböző címet jelent (a routeren kívül). De 2 gép esetén semmi ilyen korlátozás nem merül fel a router mögött.
Nálam 5 router üzemel otthon, ebből 3 Wifi-s, minden rájuk csatlakozó eszköz működik, látja az internetet és akár egymást is. 2 PC, 1 Smart TV, 1 TV okosító, 1 laptop, 2 tablet, 3 telefon, 1 NAS az alap. Ha vendégek vannak, akkor mindenkinek +1 telefon, illetve gyerekeknél tablet, laptop. Ha bulit tartunk, akkor van, hogy 10-15 telefon is...

0

janir18
janir18 picture

Helló!
Nem meglepő, mert volt olyan szolgáltató aki a hálókártya MAC címére adta a kapcsolatot. Mikor routert kapcsoltam be akkor klónozni kellett, csak akkor sikerült kapcsolódni. Már nem használhák ezt a módszert.

0

skorpio
skorpio picture

szervusz
...de bizony meg most is van ilyen szolgaltato,csak azt nem ertem,miert kell a z erteket egyel nagyobbra irni
es csak akkor hajlando kapcsolodni
ezt soha nem ertettem meg...de mar masik a szolgaltato
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Hali!

 Illetve az IP cím tartomány max. 254 különböző címet jelent (a routeren kívül). 

Ez csak a maszk-tól függ, ha 255.255.255.0, akkor igen, ha 255.255.0.0, akkor némileg többet (65535), ha a maszk 0.0.0.0, akkor egy kisebb várost.

0

skorpio
skorpio picture

szia jano
ilyen is van?
...hihetetlen...

1

AzzA
AzzA picture
*

Nem hihetetlen hanem banális, 
A router mögött bármennyi eszközöd van, az kifelé csak egy.

0

skorpio
skorpio picture

szia AzzA
...ertem...de (nem a temahoz tartozik) en a hozzaszolasomat,hogy hihetetlen... varga jano 

#414111   hozzaszolasara irtam...ez van,mikor osszekeverednek a hozzaszolasok
kulonben nem problem...folytassuk az eredeti temat
jo munkat,eredmenyeset

 

1

AzzA
AzzA picture
*

Közvetve én is arra reagáltam :D

0

Joe
Joe picture

Van. Maszkolás. 
 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
smiley

0

Sponsored links