You are here

TOSHIBA 32L3448DG Nincs kép, háttér világít! Megoldva!

4 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Tegnap néztem meg ezt a tvét, a háttér világít és hang is van, de a kijelző sötét. Szétszedve a t-con modulon a kisebbik ic forrósodik, de lehúzott kijelzővel viszont nem. Most a kijelzőben lehet hiba, vagy a t-con modul a hibás, hogy lehet eldönteni, hogy melyik a hibás? Csak úgy hogyha veszek bele egy t-cont? A T-con száma: 6870C-0438A, de képet is teszek fel. Valakinek volna ilyen T-conja?

File attachment: 
Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Ha lehúzott kijelzö mellettnem melegszik az IC, akkor a kijelzöben levő valamelyik alkatrész zárlatos. Lehet kondi, lehet IC, de lehet a COF-on levö demultiplexer rossz. Ha müszeres méréssel nem tudod kimutatni az adott tépfeszültségeken zárlatot, akkor a COF zárlatos. Általában valamelyik szűrő kondi szokott hibás lenni. Sok türelemmel megtalálható. Felváltva visszadugva a kijelző lvds csatlakozóit meg lehet találni melyik oldalon van a zárlat. Egyébként nekem van panelom, de aznem fogja megoldani a problémát.
László

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!

Köszi az infót, majd a hétvégén megnézem, és jelezni fogok, hogy mire jutottam!

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!

Ma szétszedtem a készüléket, és a kijelző panelján volt zárlatos egy smd kondi. Kicserélve megjött a kép, és reggel óta működik. Köszönöm az infót még egyszer.

0