You are here

Miért nincs fényerö változás ha rövidre zárom a képcsö fütés ellenállását?Visszaadva a tulajnak.

20 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Üdvözletem Mindenkinek,Eléggé amatör kérdésnek halatszik de én még ilyennel nem találkoztam .Adott egy Panasonic gyártmányu crt tv amelynek a képe eléggé sötétes tonusu még max fény és kontraszt beállitásnál is és sehogysem tudok normális képet varázsolni rá. Egy hirtelen ötlettöl vezérelve meggyanusitottam a képcsövet és egy kis idöre rövidre zártam a fütés ellenállást Legnagyobb meglepetésemre semmi nem történt a képernyön ennek hatására,,,Ilyet még nem pipáltam ,,,létezhet az hogy egy képcsö anyira gyenge legyen hogy nem reagál a fütés növekedésre??  elnézést az amatörködésért üdv dddemeter.

Comments
dddemeter
dddemeter picture

Üdvözletem  Mindenkinek.Veszteni is tudni kell ,mondja a közmondás , szoval ezt a csatát most már elvesztettem  ,feladtam a harcot és összeraktam a tulajdonosa elvitte. Több idöt nem szánok már rá igy is eléggé veszteséges lettem  mindenféle szempontbol... Még mielött összeraktam probáltam külsö 50 Hz traforol megfüteni de nem láttam semmi változást végül  7.8 voltnál feljebb nem mentem  mert nem akartam kiégetni a fütöszálat habár ennek már mindegy lett volna szerintem,Méregettem a video végfokozatban  is  de jelentös eltérést a katodokon nem találtam ...végül feladtam .Szeretném megköszönni Mindenkinek  hogy probáltatok segiteni ...de hát minden csatát nem lehet megnyerni ....üdv ddemeter.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Ez nekem kontraszt hibának tűnik. Fura, hogy a fehér teljesen jónak tűnik a fotón. A G2-t próbáltad állítani?

Üdv

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia .G2 -t ha állitom változik a a képernyön a fényerö de magában a kép tartalomban akkor a is a  fekete dominál a többihez képest.DVD röl adtam be a jelet mert valami gubanc van az erösités szabályzással is , gondoltam SCART-rol ettöl még jo kellene lehyen a kép de nem igy lett.... a jelenlegi kép max fényerö és kontraszt állásban van....üdv dddemeter..

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Kompozit és RGB bemenetről is ugyan ez a helyzet? 
A szervíz menüben stimmelnek az értékek? Esetleg lehet EEPROM hiba is.

Üdv.

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia,Tunerröl és SCARTROL probáltam  csak  de hasonlo volt a helyzet most már nem tudom tesztelni mert feladtam összeraktam elvitték de azért kösz hogy probáltál segiteni. üdv dddemeter,

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Pontosan erre (is) találták ki az AKB áramkört.
Az ilyen változásokat képes kompenzálni az automatika.

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv Mester. Akkor lehet hogy nem a képcsö a hibás mégsem ? Ez egy Panasonic TX28XD1B modelszámu televizio a lenti rajz passzol hozzá ,mit javasolsz melyik részen kutakodjak tovább?? Nagyon" koromszine" van vagyis a fekete  dominál a képen nem tudom hogy irjam le pontosabban a képen sajnos nem látszik ez elég jol  , akármilyen  képtartalom is van a képernyön a fekete mindig nagyon erös tónusu....a képcsövet hogy tudom egyértelmüen kizárni? üdv dddemeter.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Mi a cső típusa?

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia.A66EAK252X21 Philips gyártmányu csö van benne .

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Ezek annak idején jó kis csövek voltak, de már most igen csak benne vannak a korban. A kép alapján igen gyengének tűnik.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: lehet kevés nagyfesz. is, vagy elállított kontraszt
A képcsö fűtőfeszültségét csak valódi effektívérték mérővel tudod mérni
A fűtőfeszültség nem színuszos

Bálint

találsz benne hasznosat

https://elektrotanya.com/content/kepcso-futo-feszueltseg-merese

File csatolás: 

0

dddemeter
dddemeter picture

Talán ezen egy kicsit jobban látszik a sötét tonusa a képnek....

File csatolás: 

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia.  Az a igazság  hogy én csak ezzel a multival és oszciloszkoppal tudom megsaccolni a fütöfeszültséget  ezzel a multiméterrel megmértem külömbözö tv kben a fütöfeszt és 6,25 -6.3 v közti feszültséget mutatott a frekvemcia az 15625 Hz , a kitöltési tényezöt 20 százalék  nak méri  viszont ennél a tv nél a kitöltés ugyanaz ,a freki is ugyanaz viszont a mért érték 6.5 volt.Nem volt benne még matatva.Lehet hogy nem volt gyárilag sem betartva  a 6.3 volt  ....talán mégiscsak emiatt lehet hogy legyengült a csö??, nagy dilemmában vagyok  az oszciloszkop szerint is nagyobb a fütöfeszültség a kelletnél.....

File csatolás: 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ellenőrzésképpen adhatsz külső trafóról 6,3 V-ot a fűtésre(csöves rádió trafóról)

Bálint

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Igen.

1

dddemeter
dddemeter picture

Üdv,Ha létezhet ilyen akkor ugy néz ki hogy ezt a készüléket nem sikerül megmentenem a kukatol,,,

File csatolás: 

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Én ezt a csövet gyengének mondanám, különösen a zöld színt, ami adja a fő világosságot, az a leggyengébb. Ott látok inkább "húzásokat", ami megszűnik. ha csökkented a fényerőt...

Adj rá nagyobb fűtőfeszültséget /próbára 7-7,5 Voltot/ és talán kis javulást fogsz látni a képben.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: lehet, hogy szokás szerint döglődik a zöld

Bálint

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia,

Van amit tudni kell elengedni, ha menni akar :)

0

Sponsored links