You are here

Fagor Fec-805T bekapcsolás után kattognak a relék és három piros led villog pár másodperc múlva. Megoldva!

14 posts / 0 new
Last post
Csatilaci1
Csatilaci1 picture

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a fent említett mosógéppel kapcsolatban hátha valaki ismeri.
Kaptam a gépet, jó rozsdás is, belül, látszik, motorja beázott, stb... Nekiálltam szétszedtem, motor kapott keféket, meg lett takarítva minden része, meg egy új szivattyút is, és induláskor pár kattanás, és a három nyomógomb fölötti led-ek villognak egyszerre.. Volna valakinek esetleg ötlete, vagy ismeri ezt a gépet, csapágyak tömítések is cserélve lettek, kapna majd egy festést, ha sikerülne helyreállítani, előre is köszönöm.

Üdv: Laci.

Sziasztok!

Jó lett a gép ajtókapcsolót kiszedtem, szétszedem, megfeketedve, elokszidálva benne, a thermo elem körül minden.. csiszolgattam, mértem, és 1 K.ohm körül sikerült mérni ellenállást, utána,  meg van még benne egy himba, meg érintkező, ami az ajtó reteszt, is megoldja. Elsőre nem lett jó, állítócsavar tekergetéssel, átbillent, és működött is szépem, megint szét szedtem, hajtogatás lemezeken ilyesmi, csavar állítás, nem volt egy egyszerű.. sok idő ráment,  festékkel rögzíteni, és jó lett, feszültségre egyből kapcsol, program végén, pár perc után visszaáll, és nyílik az ajtó... tudom kicsit barkács megoldás, de legalább most már tudom mi van benne, hogy néz ki és,hogy a motor is jó, a Tacho generátor is, a szivattyú is, meg minden, most megy majd rá a szíj, vizes próba, és jó lett!! :) Nincs hiba, most már..

Köszönöm mindenkinek a segítséget. :)

Üdv: Laci. 

File attachment: 
Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a relék érintkezőinek átmeneti ellenállását ellenőrizd, 0,1 Ohm alatt kell legyen.

Bálint

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Ruha van benne ?

1

Csatilaci1
Csatilaci1 picture

Szia! Még a szíj sincs rajta, de meg sem mozdul a motorja...  Az lehet, a baja??
Előre is köszönöm.

Üdv: Laci.
 

0

huszezres
huszezres picture

Üdv! Fagor-nál előszeretettel ég össze a motorcsati a ráfolyó víztől! Ezt megnézted? S ilyenkor elszáll a tacho is! Motor triac rendben? Ja, és az ajtózár rendben lezár??? Szokott rozsdásodni benne egy vaslemezke, olyankor nem csúszik a helyére!

0

Csatilaci1
Csatilaci1 picture

Szia!

Ajtózár baja lesz, motort már rendbe hoztam ez is leázott, ismerős Fagor-nál...  :)

Köszönöm.
Üdv: Laci.
 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
A tahogenerâtor van a motoron ?Vagy...

0

Csatilaci1
Csatilaci1 picture

Szia!

Igen van és jó is végig is mértem, még a vezérlő panelon sincs megégve, a nyák, valami másik típusnál az volt a baj, de ez a panel, így látszatra, teljesen ép..

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Tedd centrifugálâsra ! Úgy nézd meg !

0

Csatilaci1
Csatilaci1 picture

Szia! 

Én is megkaptam a hibalistát, és úgy néz ki tényleg ajtókapcsoló bajos, amúgy centrifuga állásban próbáltam ahhoz nem kell víz, azt tudom, de ajtó kapcsolós lesz mert a három vezetéken, kék-fekete sárga, nem mérek semmit, még M-ohmban sem... :) Köszönöm a segítségeteket, ha sikerül szereznem egy bontott kapcsolót tökéletesen működni fog a szerkezet... szerintem... 

Eddig is köszönöm a segítségeteket... :)

Üdv: Laci.

 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
A "kattogó reléken" van kimenő fesz ? 10V-190V?
U.I.
Fedél jól van lezárva ?

0

varga jano
varga jano picture
*****

U.I.Köszönöm kollégámnak .​Magyarul a fagor hibakódok.

File csatolás: 

0

Harley-D
Harley-D picture

Ezt hol lehet mérni a relén? Ezek szerint van bemenő fesz is? Össze kellene rakni azt a gépet és úgy próbálni, perifériákat átnézni víz beeresztő szelep stb.Ez egy nagyon takarékos mosógép lesz amint látom, ékszíj nélkül és víz nélkül mosni fog. smiley
B...

2

Csatilaci1
Csatilaci1 picture

Szia! 

Még ez egy régebbi szerkezet, szíj nélkül, kivett szivattyúval, ( az forog is..) és víz nélkül is "mosna" (Forogna minden) idézőjelben, de valószínűleg ajtó kapcsoló baja van, és centrifuga üzemben próbáltam, ahhoz nem kell víz... Amúgy betáp villany az van... :) Most még nem a mosás a  lényeg, forogjon a motorja, reléket meg lehet mérni, azok rendben, Triak ilyesmi. 

Köszönöm a segítséged.

Üdv: Laci.

0

Sponsored links