You are here

Zanussi ZWF 5105 Előltöltős Mosógép a mosás felénél megáll

15 posts / 0 new
Last post
tolnai.i
tolnai.i picture

Tisztelt Fórum társak!
Adott egy Zanussi ZWF 5105 típusú előltöltős mosógép. Ami a következő hibát produkálja. Bármilyen mosás programot elindítva megy szépen, de mikor átkellene váltani öblítés és cenrifugálásra akkor nem szivattyúzza ki a vizet a dobból hanem felpörgeti a motort kb 5 másodpercig mint amikor centrifugálni akar. A mosószer adagolónál pedig a földre veri a vizet. Utána 30-40 percet vár amikor ismét próbálna centrifugálni ismét kiveri a földre a vizet. Ha külön elindítom a vízleürítést és a centrifugálást azt végigcsinálja rendesen csak a mosásprogramot nem. A gépben EWM 1100 Elektronika van. Semmilyen hibát nem jelez minden led világít zölden mintha minden rendben lenne. 
Ha valaki találkozott hasonló problémával kérem írjon  a következő e-mail címre istvan.tolnai1@gmail.com mi a probléma megoldása. 
Előre is köszönöm István 

Comments
tvservice
tvservice picture

Szia! Volt ilyen hibám tavaly. Fűtőszál csere oldotta meg a problémát. Az valamiféle hibakódot is írt ki , de nem emlékszem pontosan, viszont arra igen, hogy ez a hibakód kétféle elektronikához való. Az egyik tacho v. Motor hiba, a másik Fűtés ntc hiba. Én is rossz irányba mentem el először.
Kb 2 hónapom ment rá.

0

ityvity
ityvity picture
*

Üdv. Érdekes hiba , de elképzel-ehető , hogy mosás közben a gép nem szabályozza a motor fordulatot (szoft. beállítva ) és mikor a program oda ér az öblítéshez átvált centrifuga üzemmódba itt már bekapcsolta a szivattyút és a tachogen. jelre is szűksége van az elektronikának a folyamatos felpörgés -lassítás , motor szabályozására , de mivel nincs visszajelzés , hirtelen felpörög , mivel pillanatok alatt nem sikerült leszivattyúznia kicsapja a vizet , egyébként a szintszabályozón keresztül tiltva van ezt az állapotot ( víz a dobba-centrifuga ) , csak hát ilyenkor a motor önállósodik . Gyakori mikor a motor csatlakozó vizet kap hálózati fesz. kerül a tachó körre , ilyenkor az elektronika is kap , de volt már a történelemében tekercs szakadás is .
Újra figyelmesebben elolvastam a topic indító szöveget és most látom , hogy külön a cenrít megcsinálja , nos akkor az elmélet bukik , de azért a tachó kőrt átnézném .

0

huszezres
huszezres picture

Üdv! Nem tud leüríteni a gép!! Falba van bekötve a kifolyócső?? Dugulás, vagy a légcsapdánál dugulás, mert csak veszi a vizet öblítésnél, nem szivattyúz ki belőle csak keveset! Meddig van a dob vízzel?

0

tolnai.i
tolnai.i picture

Üdv! Igen a falba van bekötve a gép, de ott nincs dugulás  mert a másik mosógép működik rendesen az is oda van bekötve. A lég csapdát még nem néztem. Az öblítésig nem jut el a gép még előtte megáll. De szerintem a légcsapda is tiszta mert rendesen elzár a vízbe eresztés amikor eléri a szintet. A dobban a kívánt szintig van a víz. 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Én hiszek Huszezresnek .
Meg kell.nézni ! Szerintem...az szubjektív fogalom .
"Hiszem , ha látom . "-mondja mondás .

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
A légcsapda lehet,hogy tele van "trutyival"(?)

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Az ewm1100 modul rajza mintha meglenne nekem.
Elküldöm az ímél címedre .
Üdv Jano

0

tolnai.i
tolnai.i picture

Köszönöm szépen Jano!
Valami tipp mi lehet ilyenkor a probléma? 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Mármint a panelen ?
Nézd át van-e pupos kondi , "kidurrant" alkatrész,szénpor,...stb rajta ?

0

tolnai.i
tolnai.i picture

Tisztelt Jano!
Nem konkrétan a panelen aká ott is úgy általában milyen hibára utalhat ami leírtam. 
Kipukkadt kondi nincs már néztem cseréltem 3db 220uf 35V kondit és egy 0.022uf X2 275V kondenzátort. Szénpor vagy inkább olyan mint a grafit por viszont volt tápegység trafójánál egy diódán de még érve az is jó

0

varga jano
varga jano picture
*****

A gépben ?
Szénkefék,fűtőbetét,szivattyú,vizszintszabályzó,...stb rendben ?

0

tolnai.i
tolnai.i picture

Szénkefék rendben, fűtőbetét is a szivattyút még nem néztem, de szerintem az is jó mert ürítésre kapcsolva szivattyúz rendesen. 

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Üdv!
Egy-két kóbor 20-50-200 ft-os érme a gumicsőben, ami az üst és a szivattyú között van is okozhat hasonlót. Pillangószelepként funkcionál, és random hibát generál.

1

huszezres
huszezres picture

Szia! Nem értelek! Abból adódik a probléma, hogy nem tud leüríteni a gép! Sima centrinél van idő, de köztes felpörgetéskor nincs! Sőt, nem mindegyik gépnek ugyanannyit nyom a szivattyúja! A másik leürít azt mondod! Ha ez kevesebbet nyomással nyom, akkor idő kell neki! Vedd le a kifolyócsövet a falról, nézz dugulást a csövekben-szivattyúban, üstben!

0

Sponsored links