You are here

Golyóscsapágyak számozása

29 posts / 0 new
Last post
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Kérem, CRC ne szóljon a topichoz!

Sziasztok!

Tudnátok segíteni?
Lenne egy Wh elöltöltős mosógép. A nagyobbik csapágy benne egy 25x47x12 csapágy, ami 6005, de a tengelyt megkoptatta. Ha leesztergáltatom 24- re akkor jó lenne rá a 24x47x12. Ez milyen csapágy lehet?

Köszi

 

Comments
Jaca
Jaca picture
****

0

delta
delta picture

Helo
Pontozd fel a tengelyt ott ahol a csapágy van,Hűtsd le és mehet rá a csapágy.

0

lujzika82
lujzika82 picture

Garantáltan kiverődik rövid időn belül

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Ez akkor lenne járható út, ha éppen hogy elfordulna a tengelyen a csapágy, de itt kb. 1 mm anyag hiányzik a tengelyből....:( digitális tolómérővel 23,7 és 24,3 között mozog. Raknak rá egy 25 -s gyűrűt. A szimering csúszógyűrűje rozsdamentesből van, az szerencsére hibátlan.

0

lujzika82
lujzika82 picture

A persely is jó,

0

lujzika82
lujzika82 picture

Legjobb elkocogni egy csapágy márkaboltba

0

lujzika82
lujzika82 picture

Finoman műanyaggal felszórni a tengelyt, esztergályosmeló

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Műanyaggal? hm. nem hallottam még ilyent. Ott azért terhelés van, és ugyan azon a tengelyen van  a szimering rögtön a csapágynál, így a szimering igen csal elkoptatná pillanatok alatt. Felszokták hegeszteni. Én legalább is így tudom. Amúgy minden esztergályos így csinálná meg. (szerintem).
 Tibi

1

lujzika82
lujzika82 picture

Agyaga válogatja rettentpő sokat csináltunk ilyet, van direkt ilyen műanyagpor.
Felhegeszteni csak akkor ha nem fog elvetemedni

0

kollerp
kollerp picture

Szia!
Lehet kiverődött tengelyt felrakni műanyaggal, én Würthös "folyékony fémet", F1 a neve, használok, de ide nem alkalmazható, mert szoros illesztésre kell esztergálni, azaz 2-3 század fedésre. A műanyag rugalmas és ezért nem szorítja meg a csapágyat. ( Ekkora átfedés fém esetén megszorítaná a csapágyat) Ha a csapágy tönkremegy, akkor természetesen hamar kiveri a műanyagot, de addig nem. Ide azért nem alkalmazható mert sajtolni kell a csapágyat a tengelyre, és azt mosógép szerelésénél csak püföléssel lehetne megoldani. (Nem áll rendelkezésre szerelő készülék)
Üdv:Kollerp

0

lujzika82
lujzika82 picture

A csapány hézagát a fészek és tengely illesztésének egysége adja.
Nálunk miért vált be szerinted??
A csapáby szélei pont ezért vannak lekerekítve, hogy ne dúrja az anyagot. A püfölés és a felütés nem azonos

0

huszezres
huszezres picture

kollerp! Csak hogy tisztába legyél a mosógép csapágyazással: a belső csapágy a tengelyen nem szorul, kézzel rá tudod tolni, olyan illesztés van!!!.....viszont nem kotyoghat, és nem ér hozzá a legnagyobb átmérő, a szimmering futógyűrű! A külső csapágy szintén laza illesztésű, de ott nekihúzza a nagyobb tengely-átmérőt a szíjtárcsa, azért nem kottyan! Nem szabad sajtolni, főleg nem püfölni! Elég "azt" tenni a csapágy külsővel a házban!

0

kollerp
kollerp picture

Szia!
Hát ezért írtam,hogy itt nem lehet, de van ahol alkalmazható a műanyag feltöltés.  Csapágyaztam már mosógépet és tudom, hogy akadó a csapágy belsőgyűrű illesztés. Egyébként ezt akadó és nem laza illesztésnek nevezik. Nota bene ha központosan fel tudná sajtolni az ember prímán működne a mosógép, függetlenül attól, hogy mi a szakmában szokásos. Éltet tartam szempontjából sokkal
fontosabb volna, hogy a szimering ne fordítva kerüljön be, vagyis a rúgó befelé legyen (rozsdamentes rugós ). Függetlenül attól,hogy én eddíg minden mosógépen a csapágy felé fordított rúgójú szimeringgel találkoztam. A szimering a nyomást a rúgó felől állja. És persze nem Z-s hanem RS csapágy, mert a mosógép csapágy azért megy hamar tönkre mert a tömítés átenged, a Z-s csapágy pedig azonnal beengedi a vizet és rögtön korrodál. Az RS csapágy ilyenkor ad plusz 1-2évet.
Üdv.Kollerp

1

hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Szia!

Nincs nyomás a szimmeringnél, legalábbis az általam eddig ismert forgódobos mosógépeknél. A keverőtárcsásnál van egy kis nyomás, de ott sem a vízben van a rugó.

0

kollerp
kollerp picture

Szia!
A kis nyomás is nyomás, ha nem volna nyomás nem folyna ki a víz. A rugó oldalról rásegít a nyomás a rugó szorítóerejére, ellenkező oldalról viszont gyengíti. Persze ez csak egy vélemény, lehet nem konformista.
Üdv:kollerp

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ilyet hol csinálnak?

Bálint

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

a zollos sorozatban van 22.225 / 47.625 mm-es csapágy, azt bele lehet mekkenteni. De persze ehhez a csapágyfészket is meg kell munkálni. 

https://www.csapagy.hu/r14-2rs-26226

0

Gyuri 52
Gyuri 52 picture

Üdv mindenkinek!
20-as csapágyfurattól fölfelé 5mm-enként emelkednek a méretek. Köztes méret nincs. A csapágy utolsó számát 5-tel megszorozva megkapod a furat átmérőjét, pl. 6005-nél 5x5=25 vagy 3211-nél 11x5=55mm. 20-as átmérő alatt ez a szisztéma nem él.
További jó munkálkodást!

3

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: itt tényleg mindent meg lehet tudni az SKF csapágyakról, méret, kenés, felépítés,  működés, számozás, stb
71 Mb, letölthető.

http://www.sib.hu/doc/skf%20fokatalogus.pdf

Bálint

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Kösz, mindenkinek!

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 6005.-ös csapágynak írják ezt is. De ha a tengely  kopott és esztergáltatni szeretnéd, akkor azt felszokták hegeszteni és úgy esztergálják le az eredeti méretre.
https://activesport.co/ENDURO-BEARING-SS-6005-2RS-24X47X12
Tibi

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Helló

Érdekes a dolog mert itt 25x47x12 mondja a SS 6005 csapágy méretét, Itt pedig 24x47x12
 

0

huszezres
huszezres picture

Szia! Létezik 24-es furatú csapágy??? Én még nem találkoztam olyannal! De ha már eszterga, akkor recéztesd fel, simíttasd méretre 0-alá és zsírtalanítás után csapágyrögzítő!

1

tomirevesz
tomirevesz picture

Szia.
Esztergáltasd le 23-ra majd csináltass rá egy 1mm-es gyűrűt illesztéssel, és mehet rá az eredeti!

6

csakyt
csakyt picture

Szia
Az a baj, hogy ha a tengelyt leesztárgáltatja kisebbre, akkor nagyon nagyon pontosnak kell lennie, mert a csapágy mögött van a szimerint.  Akkor más szimering is kell majd bele. Ezeket úgy szokták csinálni, hogy felhegesztik, és utána vissza esztergálják az eredeti méretre.
 Tibi

0

Gabor2
Gabor2 picture

Szia!
Igen úgy ahogy a Tomi irja!
Az a jó megoldás..

1

swad
swad picture

Szia!
Elvileg járható út... gyakorlatilag eléggé hajmeresztő.
1) Útban lesz a dobcsillag.
2) Minden eszterga főorsója üt valamennyit.
3) a csapágyak felfekvőfelületeit egy felfogásban szokták méretre köszörülni így biztosítva az egytengelyűséget.

Még ha sikerülne is a tákolás, szinte biztos,hogy előbb-utóbb a centrifugálás során nyíró és hajlító igénybevételek miatt eltörne a tengely (szerencsésebb esetben a dobcsillag).

Szerintem nem ér annyit a történet...
Üdv.:

0

huszezres
huszezres picture

Szia! Járható út! Többet csináltam már, de valamit szem előtt kell tartani! Ki kell órázni a tengelyt esztergálás előtt, be üssön! Min 1mm falvastagságú persely kell rá, így a tengelyméret 23mm lesz! Azt még elbírja 5kg ruha 1200-as centrivel! De: mivel a hosszirányú megtámasztás a külső csapágy belső futógyűrűjénél van, így nem szabad nagyon letörni a 23-ra leesztergált tengely végét! A belső csapágyméretet nem szabad plusszosra illeszteni! S nem kell melegen rátenni, inkább ragasztva legyen rajta a persely! Dehát ezt már egy jó esztergályos tudja!

File csatolás: 

0

Sponsored links