You are here

Opel corsa nem áll le !Megoldva ! ("indító relé cserével")

12 posts / 0 new
Last post
belfi
belfi picture

Sziasztok!
Elég ostobának hangzik a cím , de igaz. Szóval a fenti Opel corsa, ha beindítom nem áll le csak akkor ha leveszem az akku sarut. Gyujtás kapcsolót kivettem  de a motor akkor is üzemel . ???????(Nem az én autóm )
Üdv belfi!
 

Comments
Inhouse
Inhouse picture

Anno fatert hívta át a szomszéd idős házaspár, hogy a Corsájukat (a régi szögletes) nem lehet leállítani. Mint kiderült esett az eső és félig nyitott garázs volt, elázott a csupasz föld. A bácsi nem tudott kiállni, mert az álló autó kerekei alatt mélyedések voltak és csúszott is. De szorgalmas volt és sokáig próbálta. Persze mindezt igencsak magas fordulaton. A motor olyan szinten túlmelegedett, hogy izzott a kipufogócsonk. És bár járt a motor és valóban nem lehetett a gyújtáskapcsolóval leállítani, azért erősen csörgős és akadozós volt a hangja. Gyerek voltam, erre emlékszem, hogy aztán mi lett, nem tudom...

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
ismerős
 

0

belfi
belfi picture

Köszi szépen!

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Ezt (már írtam itt a tanyán is róla) az én autóm is el szokta játszani. Peugeot 206 1.4 hdi. Elég sok mindent végig zongoráztam rajta, de nem sikerült megfejteni. Időnként előjön, viszont már rájöttem egy "trükkre" ami nálam bevált. Úgy veszem le a gyújtást olyankor, hogy közben nyomom a féket és akkor leáll. Tudom, ez nem nagyon vitt előrébb... csak érdekességképp írtam.
Üdv,Z.

0

belfi
belfi picture

Köszi át fogom olvasni!

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia belfi ! Nem foglalkozom kocsi javitásal,egy véletlen ,én is jártam igy .Leirom ;a kocsi kivett kulcsal is tovább müködött.Kinyitottam a csomagtartot hogy vegyem ki a kulcsokat az akku csavarjaihoz .Leállt a motor a csomagtartó kinyitásakor.A kábelköteg amely a  csomagtartó ajtoba ment, el volt avulva a szigetelése összeértek a szálak. Onnan  kapot pozitiv feszültséget  kulcs nélkül  is,megmozgatásra megszakat és leállt a motor.A biztositékot megkerestem  és kviettem ,,a meg javitásig.Ha nem tudod hól van az érintkezés a biztositékok tudatós kivételével megtudhatod  melyik részben van az érintkezés.Természetesen lehet pl.a kulcsban is hiba.Én  leirtam hogyan jártam,hátha segit .üdv.Jóska

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ezt tényként közlöd, vagy az okát keresed, és segítséget kérsz? :-)

Mert ha az okot keresed, elárulhatsz némi részletet. Mondjuk milyen motor van benne :) kód szerint... De legalább hogy dízel, vagy benzines? Meg mi az előzmény... Mikori.. milyen corsa... Stb..

3

belfi
belfi picture

Szia!
Természetesen segítséget szeretnék kérni , vagy tanácsot.A pontosság miatt nem az én autóm hanem egy ismerősé csak éppen nála voltam és panaszkodott. Ha jól emlékszem 1996 kiadású benzines. és ennyit tudok róla.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Ha benzines, 1.6, akkor az valószínű ebben a korban c16nz lesz.

Ha nem áll le, és nem a gyújtáskapcsoló miatt, akkor kérdés, milyen hangja van. Normális? Vagy mint egy porszívónak? Ha hangos, és kerreg, akkor az önindító behúzómágnese fele keresgélnék. Be tud ragadni, és rádolgozik.Magyarul forgat mindig...

Másik ok a szélvédő alatt korrózió során becsurgó víz a vezérléshez. 

Kókányolás volt? FusFusi hifi, riasztó, egyebek? Ott lehet zárlat a gyújtas + és az állandó 12V között. Ugyan ez a csomitartó ablak/ablaktörlő kábelátvezető gumi alatt..

Meg a rádiónál. Ebben a gyári rádió gyárilag felcserélt a +12V és a gyújtás 12V. Na itt tudnak kókányolni a próbálkozók.. vagy egy gagyi kínai rádió.

Amikor a gyújtást leveszed, akkor más a hangja, csak megy tovább? Ha sebességbe rakod, lefullasztod, újraindul?

0

belfi
belfi picture

Hali!
Minden rendesen működik  normálisan megy, csak nem állt le . Azért múlt idő mert a gazda állítólag megoldotta az indító relé cseréjével .(Jelzem eddig azt sem tudta hogy van benne.)

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Hát.. azt én se.. mipyen pozicióban? Kíváncsi lennék...

0

Sponsored links